Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Alice
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 3:34 pm Temat postu: |
|
|
Wiki, nie wiem, jak nazywa się klinika niepłodności w Poznaniu ale znalazłam na necie adres, więc przesyłam link na priva. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 6:14 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki dziewczyny!!! po niedzieli udam się na to hsg i jak będę już wiedziała plus minus co jest to wtedy udam się do tej kliniki tu w poznaniu!!!!!
Mam nadzieję że tym razem badanie drożności się powiedzie,bo znowu się boję i żałuję że wtedy nie zrobili mi tej drożności bo miała bym już z głowy a tak to znowu niepotrzebny stres:( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bomzi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 4:33 pm Temat postu: |
|
|
Hej dziewczynki mam prośbę o interpretację badania spermy
barwa szara
upłynnienie 15min
objętość 4ml
ciągliwość 0cm
ph 7,8
koncentracja 40mln/ml
ruch typu A 20%
B20%
C30%
D30%
całk.liczba 160mln
WBC 3mln/ml
morfologia 10%
test eozynowy 20%
aglutynacja 1 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alice
|
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 9:06 pm Temat postu: |
|
|
Bomzi, niestety nie pomogę, bo kompletnie się na tym nie znam. Też mam wynik nasienia męża a lekarz zamiast wytłumaczyć, co jest dobrze, a co źle powiedział, że wyniki nie są najgorsze.
Dziewczyny, ja znowu podłamana, widziałam dziś koleżankę, jak się można łatwo domyślić jest w ciąży. Dlaczego innym przychodzi to tak łatwo? Przestaję wierzyć, że kiedykolwiek mi się uda. Moja cierpliwość się kończy.
Dodano po 2 godzinach 39 minutach:
Załamka totalna - najpierw nieregularne cykle, brak jajeczkowania, tyłozgięcie macicy to jeszcze teratozoospermia u mojego m. Nie ma wielkich szans na ciążę a nawet jeśli to ja nie mam już sił na walkę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 10:02 pm Temat postu: |
|
|
Alice a którego stopnia?Może nie jest tak źle? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 5:17 pm Temat postu: |
|
|
Alice zupełnie nie masz sie czym przejmować. Teratozoospermię ma bardzo dużo mężczyzn i lekarze akurat z tego problemu wielkiego nie robią. Mój mąż oczywiście też ma i jak widać plemniczki silne i żwawe )). Kochana tym się nie przejmuj naprawdę. Dlaczego twierdzisz ,że nie ma szans na ciąże???
Bomzi z tego co pamiętam to
-objętość - ok
-upłynnienie - ok
-ph -ok
- koncentracja - ok
- ruch typu A 20%
B 20%
Wartości prawidłowe: > 50% kat A + B i > 25% kat A
hmm musiałabym poszukac wyniku męża.
A czy nie ma napisanego rozpoznania?? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alice
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 9:09 pm Temat postu: |
|
|
Nie jest napisane którego stopnia to teratozoospermia.
Tosiu, podeślę na priva wyniki mojego męża, może ty mi coś powiesz, bo lekarz nie kazał się przejmować i tyle. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 9:39 pm Temat postu: |
|
|
No niestety to jest najgorsze raz ma się siły walczyć i starać o potomstwo,a następnie mała krótka chwila i znowu załamka,co boli najbardziej:( Alice będzie dobrze,daje nam wszystkim jeszcze ok.roku,a zaś wszystkie spotkamy się z naszymi pociechami i pogadamy sobie jak jesteśmy szczęśliwe,bo musi nam się udać jestem dobrej myśli (choć kto wie jak długo) !!!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alice
|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 11:07 am Temat postu: |
|
|
Wiki, przez rok to ja zeświruję. 2 lata namawiałam męża na drugie dziecko a jak już stwierdził, że nadszedł czas to nic z tego nie wychodzi. Staramy się 10 miesiąc i zamiast być lepiej ciągle coś nowego wychodzi. Jak tak sobie pomyślałam, to stwierdziłam, że nasze pierwsze dziecko to prawdziwy cud, skoro miałam miesiączkę co 2 miesiące, tyłozgięcie macicy a mąż kiepskie plemniki, a udało się za 4 razem i to naturalnie! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 1:23 pm Temat postu: |
|
|
cześć Wam dziewczyny . Dawno was nie odwiedzałam bo moje zwątpienie w starania i td. przybrało kolosalne rozmiary doszłam do wniosku że mam dość wszystkiego . Przez ten czas dwie moje znajome urodziły córeczki bardzo się cieszę ale też wielki dół. W lipcu umówiłam się do gina lecz teraz @ mi sie spóżnia więc nie wiem co to będzie. dziś postanowiłam że na wszelki wypadek zrobie sobie test (kolejny bo jeden robiłam tydzień temu i był negatywny) i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam dwie kreseczki z czego się cieszę. Ale boję się że test się myli bo mam objawy @ tak jak bym miała dostać ją dosłownie za chwile boli mnie brzuch, piersi też. Nie wiem juro zrobie test jeszcze raz choć boję się że jutro wynik będzie inny a wtedy chyba sie zapłacze. Nie wiem co o tym myśleć
Dodano po 1 godzinach 48 minutach:
Jednak nie wytrzymałam do jutra zrobiłam drugi test też pojawiły się dwie kreski to już chyba oznacza ciążę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|