Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 4:29 pm Temat postu: |
|
|
mka nawet nie wiesz jak się cieszę))))). Gratuluje z całego serduszka. Objawami sie nie przejmuj bo będą sie utrzymywać jeszcze jakis czas. Ja tez czułam sie typowo na okres. Pamiętaj o kwasie foliowym i absolutnie żadnego dźwigania, gorących kąpieli itp. Do gina za wcześnie ale za 2- 3 tygodnie możesz śmiało iść aby potwierdzić ciąże.
Życzę Ci spokojnej i bez mdłości ) ciąży.
Alice już odpisuje _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 5:44 pm Temat postu: |
|
|
mka..........gratuluję i super że kolejnej z nas się udało Dziewczyny nam też się uda:)
Alice no ja już się staram ponad rok,też namawiałam mojego m.ok.2 lat że już powinniśmy mieć dziecko,a jak się zdecydował to nie możemy!!!! Ja już mam to wszystko gdzieś i chyba kupię sobie kolejnego psa,bo już jednego bernardyna mam:) a będę miała kolejne zajęcie i chociaż psinka pozwoli zapomnieć mi że chciała bym dzidzie:( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 8:26 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny na pewno wam się uda ja się starałam 1,5 roku ale w końcu się udało. Trzymam za was kciuki i zapewniam was będziecie w ciąży gdy najmniej będziecie się tego spodziewać. Chcę Wam podziękować bo byłyście dla mnie kochane w tych najgorszych chwilach zwątpienia.
Tosia a ty jak się czujesz pewnie brzusio już duży, a wiadomo co będzie???
POZDRAWIAM |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alice
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 9:04 pm Temat postu: |
|
|
Tosiu, dziękuję, odpisałam na priva.
Mka, gratuluję! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 10:27 am Temat postu: |
|
|
mka na szczęście mdłości minęły z końcem 13 tygodnia i teraz mam mega duzo energii. Schudłam bardzo ale teraz już mi wrócił apetyt więc nadrabiam;)). Brzuszek rośnie ale jeszcze jest bardzo malutki. W ubrania sie mieszczę ale widać bardzo różnicę w kształcie ( robię co dwa tygodnie zdjęcia więc mam porównanie). Zaczynamy 16 tydzień...czas leci. Szkoda ,że nie mam jak wam pokazać fotek...
Dziewczynki nie poddawajcie się. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 6:15 pm Temat postu: |
|
|
Tosiu zawsze na maila możesz przesłać fotkę))) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 9:18 pm Temat postu: |
|
|
wiki masz racje:),tylko nie mam waszych maili:) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 10:47 pm Temat postu: |
|
|
ja już swojego maila Kochana Tosiu wysłałam Ci na priva i czekam na fotki....brzusia ))) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Madziuska2
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 12:08 am Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny, jestem nowa ale mam ten sam problem co wy, od ponad dwóch lat staramy się o maleństwo ale nadal nic z tego, u mnie jest problem z owulacją i na razie jestem w trakcie brania metformaxu i czekam na efekty. Mam takie pytanko a właściwie kilka, gdzieś widziałam post dotyczący poprawy śluzu i czy to chodzi o "zioła w tabletkach" len, takie do ssania??
poza tym jeśli chodzi o mierzenie temperatury to ile czasu należy ją mierzyć ?? mam elektroniczny termometr
I ostatnie jeśli przed ostatni cykl miałam 31 dniowy a ostatni 28 dniowy i z reguły mam 28dniowe to od którego dnia powinnam używać testów owulacyjnych ?? Dziękuję ślicznie za odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 1:15 pm Temat postu: |
|
|
wiki86 już wysyłam )
Madziuska2 witaj )). U mnie tez był problem z owulacją. Nie miałam w ogóle przez kilka dobrych miesięcy. Nawet clo nie pomogło. Metformax pomógł mi juz w drugim miesiącu stosowania. Wystapiła samoistna owulacja która zakończyła sie maleństwem ).
Jeśli chodzi o śluz to bierze sie wiesiołek ale tylko do owulacji...czyli jak nie wiesz kiedy to jest i czy w ogóle to nie ryzykowałabym. Dobre jest też siemie lniane w kapsułkach bo do zaparzania jest strasznie nie dobre. Bierzesz przez cały cykl.
Temperature mierzysz zawsze rano przed wstaniem z łóżka o w miare tej samej godzinie .Jak masz elektroniczny termometr to mierzysz do sygnału dźwiękowego. No i najlepiej w pochwie.
Testy owulacyjne zacznij od 11 dnia cyklu codziennie az do pozytywnego wyniku. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|