Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Cze 28, 2009 4:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mka nawet nie wiesz jak się cieszęWink))))). Gratuluje z całego serduszka. Objawami sie nie przejmuj bo będą sie utrzymywać jeszcze jakis czas. Ja tez czułam sie typowo na okres. Pamiętaj o kwasie foliowym i absolutnie żadnego dźwigania, gorących kąpieli itp. Do gina za wcześnie ale za 2- 3 tygodnie możesz śmiało iść aby potwierdzić ciąże.
Życzę Ci spokojnej i bez mdłości Wink) ciąży.
Alice już odpisuje

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wiki86

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Nie Cze 28, 2009 5:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mka..........gratuluję i super że kolejnej z nas się udałoSmile Dziewczyny nam też się uda:)
Alice no ja już się staram ponad rok,też namawiałam mojego m.ok.2 lat że już powinniśmy mieć dziecko,a jak się zdecydował to nie możemy!!!! Ja już mam to wszystko gdzieś i chyba kupię sobie kolejnego psa,bo już jednego bernardyna mam:) a będę miała kolejne zajęcie i chociaż psinka pozwoli zapomnieć mi że chciała bym dzidzie:(
Powrót do góry
mka

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Cze 28, 2009 8:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny na pewno wam się uda ja się starałam 1,5 roku ale w końcu się udało. Trzymam za was kciuki i zapewniam was będziecie w ciąży gdy najmniej będziecie się tego spodziewać. Chcę Wam podziękować bo byłyście dla mnie kochane w tych najgorszych chwilach zwątpienia.
Tosia a ty jak się czujesz pewnie brzusio już duży, a wiadomo co będzie???

POZDRAWIAM
Powrót do góry
Alice

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Nie Cze 28, 2009 9:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu, dziękuję, odpisałam na priva.
Mka, gratuluję!
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Cze 29, 2009 10:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mka na szczęście mdłości minęły z końcem 13 tygodnia i teraz mam mega duzo energii. Schudłam bardzo ale teraz już mi wrócił apetyt więc nadrabiam;)). Brzuszek rośnie ale jeszcze jest bardzo malutki. W ubrania sie mieszczę ale widać bardzo różnicę w kształcie ( robię co dwa tygodnie zdjęcia więc mam porównanie). Zaczynamy 16 tydzień...czas leci. Szkoda ,że nie mam jak wam pokazać fotek...
Dziewczynki nie poddawajcie się.

Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Pon Cze 29, 2009 6:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu zawsze na maila możesz przesłać fotkęSmile)))
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Cze 29, 2009 9:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiki masz racje:),tylko nie mam waszych maili:)

Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Pon Cze 29, 2009 10:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja już swojego maila Kochana Tosiu wysłałam Ci na priva i czekam na fotki....brzusia Smile)))
Powrót do góry
Madziuska2

PostWysłany: Wto Cze 30, 2009 12:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny, jestem nowa ale mam ten sam problem co wy, od ponad dwóch lat staramy się o maleństwo ale nadal nic z tego, u mnie jest problem z owulacją i na razie jestem w trakcie brania metformaxu i czekam na efekty. Mam takie pytanko a właściwie kilka, gdzieś widziałam post dotyczący poprawy śluzu i czy to chodzi o "zioła w tabletkach" len, takie do ssania??
poza tym jeśli chodzi o mierzenie temperatury to ile czasu należy ją mierzyć ?? mam elektroniczny termometr
I ostatnie jeśli przed ostatni cykl miałam 31 dniowy a ostatni 28 dniowy i z reguły mam 28dniowe to od którego dnia powinnam używać testów owulacyjnych ?? Dziękuję ślicznie za odpowiedzi Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 30, 2009 1:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiki86 już wysyłam Wink)
Madziuska2 witaj Wink)). U mnie tez był problem z owulacją. Nie miałam w ogóle przez kilka dobrych miesięcy. Nawet clo nie pomogło. Metformax pomógł mi juz w drugim miesiącu stosowania. Wystapiła samoistna owulacja która zakończyła sie maleństwem Wink).
Jeśli chodzi o śluz to bierze sie wiesiołek ale tylko do owulacji...czyli jak nie wiesz kiedy to jest i czy w ogóle to nie ryzykowałabym. Dobre jest też siemie lniane w kapsułkach bo do zaparzania jest strasznie nie dobre. Bierzesz przez cały cykl.
Temperature mierzysz zawsze rano przed wstaniem z łóżka o w miare tej samej godzinie .Jak masz elektroniczny termometr to mierzysz do sygnału dźwiękowego. No i najlepiej w pochwie.
Testy owulacyjne zacznij od 11 dnia cyklu codziennie az do pozytywnego wyniku.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 30 z 42