Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Lip 15, 2009 2:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Alice na pewno urodzisz dzieciaczka . Nie myśl nawet ,że bedzie inaczej. Płeć mam nadzieję poznamy 23 lipca na wizycie Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wiki86

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Lip 15, 2009 6:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny dziś byłam u kumpeli,która chwilę przed moim przyjściem robiła test i jest w ciąży.Normalnie chyba przestaję myśleć o dziecku,ucieszyłam się jej szczęściem i wcale nie byłam zazdrosna,czuję się z tym wspaniale,chyba przestaję myśleć czy się uda czy nie bo już mnie przestaje boleć innych szczęście,a wręcz przeciwnie uświadamia mnie to że kiedyś też tak będzie!!!! Choć jak moja szwagierka zajdzie to mnie załamie,bo wie ona jak mi zależy a jak uda jej się pierwszej to będzie mi dogryzać że ona już a ja jeszcze nic:(
Ale będzie dobrze!!! wy Kochane też głowa do góry:)
W tym tyg.idę do wróżki bo jest u nas tu w poznaniu bardzo dobra gdzie ludziom sprawdza się co ona mówi,więc idęSmile zobaczymy:)
Powrót do góry
Madziuska2

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lip 15, 2009 8:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu ale w sumie jak wcześniej pęcherzyka w ogóle nie było a teraz był tylko się wchłonął to i tak jest chyba lepiej i mogę domniemywać że metforamx działa i nie biorę tego obrzydlistwa na darmo??
Powrót do góry
Alice

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Czw Lip 16, 2009 1:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki za wsparcie. Jadę dziś do gina podpatrzec jajniki, nie spodziewam się cudu.
Tosiu, a nie czujesz co może być? Stawiam na dziewczynkę Smile.
Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Czw Lip 16, 2009 6:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia ja stawiam na chłopca!!!! skoro było trudno i tak bardzo się zapierał aby dać o sobie znać to musi być chłopak,bo faceci są tylko tacy uparci:)))))

Dodano po 39 sekundach:

Alice trzymam kciuki aby wszystko było ok.i głowa do góry bo na pewno będzie:)))
Powrót do góry
**kocik**

PostWysłany: Czw Lip 16, 2009 7:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hi dzieki za odpowiedz i zainteresowanie moim tematem Smile , tak byl badany i chyba jest ok, ja mialam badania na jajeczkowanie i niby jest dobrze Sad choc nic z tego nie wychodzi, mam coraz wiekszy stres,wczoraj robilam test ciazowy i nic,znowu nic..........juz sama nie wiem co dalej????????? w poniedzialek mam wizyte u ginekologa zobacze co on jeszcze moze poradzic.........zastanawiam sie nad inbitro? ale sama nie wiem,byc moze moj partner sie nie zgodzi na sztuczne zaplodnienie...........tak mi ciezko z tym.ta sytuacja doprowadza mnie czasami do depresji.......... Sad Sad Sad widze jego wyraz twarzy, jego milczace pytania......... kocik
Powrót do góry
carboczar

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach

PostWysłany: Czw Lip 16, 2009 9:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

**kocik**
Bardzo możliwe że za bardzo się staracie,czasem należy sobie odpuścić te intensywne starania a współżyć normalnie,bez stresu i myśleniu o poczęciu.Są też odpowiednie pozycje,stosowanie diety i zalecenia jak się zachować po stosunku.Temat jest b. rozległy dlatego najważniejsze info.Flora bakteryjna w pochwie powinna być o prawidłowej wartości pH 3,8 a 4,2.(dlatego przed stosunkiem nie należy stosować żadnych nawilżaczy,dezodorantów czy mydeł do higieny intymnej.warto też zakupić tester LH czyli badanie w moczu poziomu luteiny, wzrost występuje na dzień przed owulacją a wynik będzie pozytywny Masz czas 1 doby do prób.Ważne jest aby biodra w czasie stosunku były uniesione do góry(można podkładać poduszkę)ważne też aby wytrysk następował jak najgłębiej w pochwie.Po poleż z 15 minut najlepiej ja nogi oprzesz o ścianę,aby biodra były jak najbardziej uniesione do góry aby sperma nie wypływała z pochwy,w tym czasie należy zaciskać i puszczać mięsień Kegla.Pozycje to klasyczna(pamiętać ciągle o biodrach do uniesionych do góry kiedy nastąpi wytrysk nasienia)jeszcze jedna uwaga,dobrze jest kilka dni przed dać odpocząć partnerowi)inna pozycja to nogi na ramionach,lub tzw.na kolanowo-łokciowa kobiety czyli od tyłu.Teraz dieta.ZDROWA bez żadnych pokarmów kupionych gotowych.Witamina A, partner vit.C zwiększy ruchliwość plemników oraz cynk do ok 50mg co poprawi jakość spermy.Oczywiście nie należy w tym czasie przed stosować używek,ograniczyć nabiał.I powodzenia
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Lip 17, 2009 10:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

od początku czuje ,że będzie dziewuszka Wink) ale wszyscy mi mówią ,że raczej chłopak bo ładnie wyglądam....ponoć dziewczynka zmienia mamuśkę. Zobaczymy jeśli sugerować sie dziećmi w rodzinie to bedzie chłopak bo tak wypada Wink))). Wszystko mam nadzieję wyjaśni się na wizycie. No chyba ,że dzidzia tak się obróci,że nie bedzie nam chciała pokazać co tam między nóżkami ma Wink)

Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Pią Lip 17, 2009 5:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu dziewczynka odbiera urodę,wię skoro się nie zmieniasz to musi być chłopak!!! buziaki
Powrót do góry
mka

PostWysłany: Nie Lip 19, 2009 11:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia mi też wszyscy mówią że będzie chłopak a i w rodzinie też tak wypada choć ja chciałabym mieć pierwszą dziewczynkę no ale zobaczymy.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 35 z 42