Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Lip 19, 2009 2:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mka odpowiedz poszła na priva Wink). Może się uda i będziecie mieli dziewczynkę Wink)

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wiki86

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pon Lip 20, 2009 7:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja znowu @ dostałam:(((((((((((((( szkoda że i tym razem się nie udało,ale widocznie mam jeszcze czas:))))
Powrót do góry
anulka_gr

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lip 21, 2009 7:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kochane babeczki tak się zastanawiam czy jutro nie zrobić testu... Chodzi o to, że mam już wykrytą TOXO i jutro idę na pierwszą wizytę do specjalisty od chorób zakaźnych. Z tego co wiem, to inne leki przyjmuje się jak się jest w ciąży a inne jak się nie jest....
Tylko pytanie czy cokolwiek mi jutro wyjdzie na teście skoro okres powinnam dostać w kolejny poniedziałek czyli 27.
Podpowiedzcie coś proszę....
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Lip 21, 2009 9:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Test sie robi 14-16 dni od ostatniego niezabezpieczonego stosunku. wtedy jest wiarygodny.

A co do toxo możesz powiedzieć lekarzowi że się staraliście i ze jeszcze nie wiesz czy jesteś w ciąży. wtedy powinien przepisać Ci leki bezpieczne podczas ciąży Smile
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 11:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anulka_gr test zrób najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki. Piszesz,że jeszcze tydzień...za wcześnie. A co do toxo...koniecznie powiedz lekarzowi o prawdopodobieństwie ciąży i na przyszłość najpierw wylecz toxo a później postarajcie się o dzidzie. To naprawdę podstępna choroba zagrażająca maleństwu.

Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 7:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja mam doła z powodu mojego przyjaciela:( w sobotę urodził mu się syn,był dumny,a teraz jest załamany bo maluszkowi brakuje części nerwu w mózgu i jest dość poważnie!!! jakie te życie jest porąbane i krzywdzi takie małe istotki,które nic złego nie uczyniłySad(((a debili którzy zabijają dzieci,gwałcą itd.nie rani!!!!!!!!!
Powrót do góry
mka

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 6:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anulka_gr tak dziewczyny mają rację na test jest jeszcze wcześnie ja zrobiłam 3 dni przed @ i wyszedł negatywny a w ciąży już byłam więc na razie się wstrzymaj bo po co tracić pieniądze
Powrót do góry
anulka_gr

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 10:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję dziewczynki. Zrobiłam tak jak poradziłyście. Od lekarza dostałam Rovamycynę. Mam brać 2x dziennie przez 15 dni. Podobno po tej kuracji wszystko już będzie ok. Dodatkowo kazał mi zrobić badanie awidności. 30 lipca ponowna wizyta. Trzymajcie kciuki Smile
Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Wto Lip 28, 2009 1:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny!!! byłam dziś u mojego ginekologa i hormony w normie,owulacja jest,pęcherzyki pięknie rosną i pękają,mój m.jest5 zdrowy,zostało mi się badanie tej drożności...jutro idę choć czuję że znowu spławią mnie do domu...już nawet mój gin.się wnerwia bo u niego nie mam zapalenia wszystko jest ok.a w szpitalu robią mnie tak w bambuko Sad(((( trzymajcie kciuki aby zrobili mi wkońcu tą drożnośćSmile)) już mój lekarz powiedział że jeśli drożność będzie ok.to nasz problem tkwi w psychice:))) mam nadzieję że tak będzie:))) Tosiu jak maleństwo???? wiesz już co będzie???? buziaki
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Lip 28, 2009 4:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiki86trzymam kciuki...mam nadzieję że w końcu zrobią ten zabieg.
U nas ok Wink). Dzidzia ma 13 cm , waży 270g i jest dziewczynką Wink))))

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 36 z 42