Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 2:05 pm Temat postu: |
|
|
mka odpowiedz poszła na priva ). Może się uda i będziecie mieli dziewczynkę ) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 7:27 pm Temat postu: |
|
|
a ja znowu @ dostałam:(((((((((((((( szkoda że i tym razem się nie udało,ale widocznie mam jeszcze czas:)))) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anulka_gr
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 7:32 pm Temat postu: |
|
|
Kochane babeczki tak się zastanawiam czy jutro nie zrobić testu... Chodzi o to, że mam już wykrytą TOXO i jutro idę na pierwszą wizytę do specjalisty od chorób zakaźnych. Z tego co wiem, to inne leki przyjmuje się jak się jest w ciąży a inne jak się nie jest....
Tylko pytanie czy cokolwiek mi jutro wyjdzie na teście skoro okres powinnam dostać w kolejny poniedziałek czyli 27.
Podpowiedzcie coś proszę.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 9:24 pm Temat postu: |
|
|
Test sie robi 14-16 dni od ostatniego niezabezpieczonego stosunku. wtedy jest wiarygodny.
A co do toxo możesz powiedzieć lekarzowi że się staraliście i ze jeszcze nie wiesz czy jesteś w ciąży. wtedy powinien przepisać Ci leki bezpieczne podczas ciąży _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 11:23 am Temat postu: |
|
|
anulka_gr test zrób najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki. Piszesz,że jeszcze tydzień...za wcześnie. A co do toxo...koniecznie powiedz lekarzowi o prawdopodobieństwie ciąży i na przyszłość najpierw wylecz toxo a później postarajcie się o dzidzie. To naprawdę podstępna choroba zagrażająca maleństwu. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
|
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 7:11 pm Temat postu: |
|
|
a ja mam doła z powodu mojego przyjaciela:( w sobotę urodził mu się syn,był dumny,a teraz jest załamany bo maluszkowi brakuje części nerwu w mózgu i jest dość poważnie!!! jakie te życie jest porąbane i krzywdzi takie małe istotki,które nic złego nie uczyniły(((a debili którzy zabijają dzieci,gwałcą itd.nie rani!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mka
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 6:19 pm Temat postu: |
|
|
anulka_gr tak dziewczyny mają rację na test jest jeszcze wcześnie ja zrobiłam 3 dni przed @ i wyszedł negatywny a w ciąży już byłam więc na razie się wstrzymaj bo po co tracić pieniądze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anulka_gr
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 10:17 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję dziewczynki. Zrobiłam tak jak poradziłyście. Od lekarza dostałam Rovamycynę. Mam brać 2x dziennie przez 15 dni. Podobno po tej kuracji wszystko już będzie ok. Dodatkowo kazał mi zrobić badanie awidności. 30 lipca ponowna wizyta. Trzymajcie kciuki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 1:26 pm Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny!!! byłam dziś u mojego ginekologa i hormony w normie,owulacja jest,pęcherzyki pięknie rosną i pękają,mój m.jest5 zdrowy,zostało mi się badanie tej drożności...jutro idę choć czuję że znowu spławią mnie do domu...już nawet mój gin.się wnerwia bo u niego nie mam zapalenia wszystko jest ok.a w szpitalu robią mnie tak w bambuko (((( trzymajcie kciuki aby zrobili mi wkońcu tą drożność)) już mój lekarz powiedział że jeśli drożność będzie ok.to nasz problem tkwi w psychice:))) mam nadzieję że tak będzie:))) Tosiu jak maleństwo???? wiesz już co będzie???? buziaki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 4:27 pm Temat postu: |
|
|
wiki86trzymam kciuki...mam nadzieję że w końcu zrobią ten zabieg.
U nas ok ). Dzidzia ma 13 cm , waży 270g i jest dziewczynką )))) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|