Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 6:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć. Dziewczyny mam pytanie ale nie w mojej sprawie. Moja koleżanka nie dostała w tym miesiącu @ po 3-4 dniach szalała ze swim chopem i zaczeła mocno krwawić po niedługim czasie krwawienie ustało i nadal nic nie ma. Czy to może być wczesne poronienie jak nie to co???
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
<LAGUNKA>

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 8:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bomzi Alice dzięki za odpowiedzi.No w tym wszystki to człowiek sie gubi no ale cóż Confused
Powrót do góry
bomzi

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 8:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja już po wizycie dziś mam 12 dzien cyklu i niby jest 12mm pęcherzyk na prawym jajniku zawsze był na lewym a teraz prawy sie odezwał następna wizyta w czwartek zobaczymy czy coś sie zmieni. I znów czekanie .
Powrót do góry
wiki86

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 9:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć Dziewczyny:) Pisałam przed weekendem,ale pewnie wszystkie byłyście zajęte porządkami świątecznymi:) Miałam dziwne zdarzenie,nie wiem co to było,ale nigdy nic takiego mnie nie spotkało!!! U mnie teraz nic ciekawego się nie dzieje,za 4 dni powinien pęknąć mi pęcherzyk,ale jakoś w tym miesiącu go nie czuje,gdzie zawsze dawał mi popalić!!!
W szkole koleżanka z ławki w ciąży ale cieszę jej szczęściem,bo też dośc długo walczyła o dziecko i to że jej się udało wzmocniło mnie w wierzę że i mi się uda ( nam wszystkim się uda )
Lagunko trzymam również kciuki aby to było to:)
mka ja osobiście nie znam odpowiedzi na Twoje pytania ale pewnie któraś inna dziewczyna będzie wiedziałaSmile
Buziaki dla was dziewczynki i DAMY RADĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Alice

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 9:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bomzi, dzięki.
Jestem po pierwszej tabletce Clo i 3.-im dniu picia ziółek. Czuję jak boli mnie prawy jajnik. Może coś się tam dzieje. Oby dobrego! Mocno liczę na to, że w tym cyklu pęcherze urosną. Moje największe pęcherze w ostatnich kilku cyklach w przewidywanym dniu owulki miały wielkość ok.10mm (lipa!).
Czwartek to będzie twój, dzień, Bomzi, zobaczysz. Życzę ci tego z całego serducha!
Powrót do góry
bomzi

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 9:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oby tak było bo zaczynam wariować pomału a jeszcze czytałam że pęcherzyk musi miec ponad 20 mm a skoro rośnie max 2mm na dzień to nie wiem czy do czwartku coś sie zmieni sama już sie gubie w tym wszystkim no ale czas pokarze
Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Wto Kwi 07, 2009 8:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bomzi chyba masz rację bo jak ostatnio byłam u lekarza to mój pęcherzyk w 18dniu cyklu miał 19mm i mój gin.kazał mi przyjść za 3dni no i po tych 3 dniach był pęknięty więc i mi się wydaje że ten pęcherzyk musi mieć ponad 20mm.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Kwi 07, 2009 9:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny faktycznie aby pęcherzykł pekł musi mieć około 20-24 mm. Jest różnie czasami pęka przy 20 czasami dopiero przy 24mm a czasami nawet jak jest duży w ogóle nie peka. Pokręcony jest ten nasz organizm.
wiki86 trzymam bardzo mocno kciuki
Alice mnie przy CLO bardzo bolał jajnik...okropnie ale jak sie okazało pęcherzyk rósł tylko do 12 mm. Bólem się nie sugeruj. Trzymam również kciuki aby w końcu pojawił się piękny wielki i pekający pęcherzyk Wink
mka ciężko odpowiedzieć na to pytanie. Krwawienie mogłobyć spowodowane różnymi czynnikami np. zbyt "mocny "sex - podrażnienie wyściółki pochwy, okres, plamienie ...hmmm nie wydaje mi się żeby baraszkowanie doprowadziło do poronienia, choć lekarze proponują zaprzestać współżycia w dniach spodziewanej miesiaczki . Ma to niby nie przeszkodzic w zagnieżdzaniu się zarodka.....hmmm nie wiem

Powrót do góry
Alice

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Czw Kwi 09, 2009 1:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powoli zaczynam mieć dość starań o dziecko. To, że nie mogę zajść w ciążę ma ogromny wpływ na to, jak zachowuję się w pracy, w domu, wśród znajomych (co druga z brzuchem). Jestem zmęczona czekaniem na owulację (o ile w ogóle jest), potem na okres i znowu to samo. Ciągle nerwówka. Mam już swoje latka i szczerze mowiąc nie starcza mi sił i cierpliwości na czekanie. Może to wpływ hormonów albo wiosenne przesilenie ale jestem w małym dołku.
Życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt i owocnych starań o Maluszka.
Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Czw Kwi 09, 2009 2:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Alice głowa do góry!!! Nie myśl o maluszku w każdej chwili po prostu żyj chwilą i ciesz się z przyjemności a Twoje marzenie jeśli chodzi o dzidzie na pewno się spełni:) Znajdziecie sobie jakieś nowe zajęcia z Twoim M.,ja od niedawna chodzę na aerobik i do sauny,takie moje dodatkowe zajęcie w wolnym czasie,a mój m.zawsze interesował się piłką tzn.zapalony kibic.Przez pewien czas zaprzestał chodzeniu na mecz a teraz znowu chodzi!!! No kurcze ile można czekać itp.trzeba korzystać z życia:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 6 z 42