Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 11:44 am Temat postu: |
|
|
Bardzo ładnie Wiki . Wszystko za jednym zamachem i z głowy. Szybka diagnoza i do dzieła. Zobaczysz ,że teraz będzie z górki ).
Boli podbrzusze różnie. Ja kiedyś powiedziałam o tym ginowi bo też mnie bolało a bałam się ,że torbielka jakaś się zrobiła. On powiedział,że często takie objawy daję pęcherz. Wystarczy,że kiedyś cię przewiało i pecherz od czasu do czasu daje o sobie znać. Druga opcja - torbielka na jajniku, trzecia - to nic nie znaczy. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 12:12 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki Tosia Fajnie że z nami jesteś pomimo Twojego szczęścia Muszę szybko zrobić te badania w jednym cyklu bo chcę to już mieć z głowy,a poza tym skończy mi się niebawem ubezpieczenie,a po co mam płacić tyle kasy! Bo na bezrobociu teraz się wycwanili i w przeciągu 3 miesięcy muszę podjąć przez nich pracę za marne grosze inaczej mnie wyrzucą,a praktycznie o pracę mi nie chodzi tylko o ubezpieczenie,więc szybciutko wszystko muszę załatwić buziaki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 12:25 pm Temat postu: |
|
|
dokładnie Kochana szybko wszystko załatw i zobaczysz ,że połowa tego stresu minie odrazu. Z kompletem badań i diagnozą będziesz wiedziała na czym stoisz i z czym musisz walczyć. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 2:41 pm Temat postu: |
|
|
ja też w sobotę ide do pani doktor zobacze co mi powie znając życie nic nowego. Ale cóż zobaczymy co będzie. Teraz czekam już na @ bo jak zwykle objawy są więc niestety. Trzeba działać dalej i sie nie poddawać
Dodano po 9 godzinach 26 minutach:
kurcze kupiłam ten len tam pisze ze to od żołądka itd. to o to chodziło |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 4:53 pm Temat postu: |
|
|
Tak to ten len )) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
|
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 5:26 pm Temat postu: |
|
|
mka to jest ten len,ja tak samo jak Ty myślałam że to nie to,ale to jednak pomaga |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alice
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 12:46 pm Temat postu: |
|
|
Ja nie widzę żadnej zmiany w śluzie po lnie. Ale za to chyba po Clo, Bromergonie albo ziółkach (mój lekarz mówi, że w nie nie wierzy) bolą mnie jajniki i dostałam jakichś brunatnych upławów. Jadę dziś na kolejny monitoring. Będzie kiepski weekend, jeśli pęcherze nie urosły.
Czy ziółka trzeba przestać pić w czasie owulacji?
Tosiu, jak się czujesz? Dbaj o siebie i Dzidzię. Najważniejsze są pierwsze 3 miesiące. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 5:00 pm Temat postu: |
|
|
Alice wiesz CLO upośledza troszke endomentrium i śluzówkę więc może problem ze śluzem masz przy CLO. Jajniki bolą to dobrze, znaczy że pracują . Plamienia...hmmm nie wiem, czasami są przy owulacji ale najlepiej powiedz o tym lekarzowi.
Trzymam kciuki za wizytę.
Ja czuje się ogólnie ok. Boli mnie troszkę podbrzusze ,piersi i strasznie jestem zmęczona. Godzinka drzemki jest konieczna ))) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 7:03 pm Temat postu: |
|
|
Tosia , dziewczynki ratujcie nie wiem co sądzić o moim gin.dziś byłam aby umówić się do tego szpitala w maju niestety brak miejsc w moim terminie więc na 3 czerwca mam iść do szpitala!Wszędzie się mówi że do 10 dnia cyklu powinnam iść na to badanie drożności....,a mój gin.uważa że do 14 dnia mogę iść!!! Poprosiłam go o skierowanie na badanie hormonów to powiedział mi tylko że w każdym laboratorium zrobię i mam zrobić PRL i TSH !!!!to wystarczy????
A gdy powiedziałam mu że czasami @ mi się spóźnia o 2-3 dni i czy mógł by mi coś przepisać coś na wywołanie @ w razie czego jak by się spóźniała przed badaniem drożności jajowodów,to powiedział że niczego takiego nie ma!!!! Czy mam mu ufać???? czy on mówi tak w miarę logicznie???? co o tym sądzicie???? buziaki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 7:38 pm Temat postu: |
|
|
wiki86 lekarz nierówny lekarzowi . nie wiem czy mogę się wypowiadać na temat jego kompetencji.
powiem Ci ,że z ta drożnością to może i ma rację ale wiesz...
Jeśli chodzi o hormony to procedura u mnie w klinice jesi chodzi o problem z zajsciem w ciąże jest taka:
- badanie nasienia - bezz tego nie powinno sie w ogóle podejmowac czynnosci w kierunku leczenia
- hormony prolaktyna, fsh, lh, testostero, estradiol,prgesteron, hormony tarczycy. w razie konieczności jeszczeinnne ale te to podstawa.
- usg jajnikó
Na podstawie tego lekarz okresla jakie leki powinny zadziałac. Próbuje 3 cykle. Jesli nie doprowadzii to do ciązy robi
- droznosc jajowodów i jeśli jestkoniecznośc to laparoskopie
Tak to wyglada. Jednak każdy lekarz ma inna wizje . ja jednak myslę,że lepiej miec komplet badań. A co jesli te dwa badania wyjda ci dobrze....kolejny miesiac zwłoki zeby zrobic inne hormony?? Bezsensu, czas ucieka. jak robic to wszystko i miec cały obraz hormonalny.
spóźniajacy sie okres 2 -3 dni to nic złego ale problem z wcelowaniem wzabieg. Dlategopodaje sieluteinke lbu duphaston żzeby idealnie trafic w dzień.
Nie wiem co Ci poradzić...... _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|