Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 9:57 am Temat postu: |
|
|
Wind trzymam kciuki teraz np w tesco i kauflandzie sa promocje, zobacz sobie gazetki _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 11:53 am Temat postu: |
|
|
kauflandu akurat u mnie nie ma
a tesco hmm zobacze..
a w lidlu sa jakies dobre pieluchy?
mnie strasznie kuszą te Dada z biedronki. nie wiem czemu
doroti napewno dam znac i nawet moze pochwale sie fotka, jak dostane
ps- a nie wiecie czy herbata z imbirem to jest gotowa do kupienia czy mam ten korzen skrobac i dodawac do zwykłej?
ponoc to na mdłosci pomaga... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 12:17 pm Temat postu: |
|
|
Wind- daj znac jak tam u lekarza:))
Doroti- z tego co wiem niktorych masci nie mozna uzywac,ale na ulotce na pewno bedzie na pisane:)
Ja znow mialam ciezko noc,nie moglam zasnac,jak juz mi sie udawalo,to siku mi sie chcialo,krecilam sie wiercilam,o 6 rano myslalam,ze wstane:D ale jakos dalam rade! No i male niezle harcowalo,wiec sie uspokoilam:)) teraz chyba odpoczywa po nocce:D _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 12:32 pm Temat postu: |
|
|
Doroti niestety nie mam pojęcia bo ja się bałam wszystkich specyfików . W aptece powinny Ci udzielić informacji które maści są dozwolone .
Wind na pewno będzie i jest ok.Zobaczysz okruszka z pięknie bijącym serduszkiem. Cudowny widok...
Herbata z imbirem nie smakuję jak z imbirem . Ku sobie korzeń,zaparz herbatę, dodaj ze dwa trzy małe kawałeczki imbiru + plasterek pomarańczy. Mniam.
Aa i spróbuj cukierków miętowych...mi pomagały tylko Zuni nie smakowały _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 1:02 pm Temat postu: |
|
|
Tosia no ja wlasnie tez sie boje cokolwiek stosowac. Bylam wlasnie w aptece i farmaceutka powiedziala ze nic nie mozna bo moga za bardzo rozgrzac macice i przyspieszyc porod.... wole nie ryzykowac...jakos to przemecze.
Wind z herbatką to posluchaj Tosi. Najlepszy jest swiezy korzen imbiru i koniecznie dodaj pomaranczy bo imbr jest dosc gorzkawy.... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pią Paź 07, 2011 12:17 pm Temat postu: |
|
|
Hejjjj kochane!!
U nas taka pogoda,ze masakra!! LEJE,WIEJE,ZIMNO!! TRAGEDIA!! :/
Wczoraj chociaz troszke slonka bylo,ale po poludniu zaczelo sie i mamy jesien,szkoda tylko,ze mokra i zimna!
Poczytalam dzis o epiduralu,czyli zniczuleniu w kregoslup i az mnie ciary przechodza...jest duzo ZA,ale chyba bym sie nie zdecydowala...strach robi swoje,chociaz strach przed porodem naturalnym jest u mnie ogromny!!!
Powiedzcie mi,w ktorym u Was tygodniu dzidzia zaczela sie wypychac? czytalam Na innym forum dziewczyny sa w 26-27 tyg i juz widzialy glowke na przyklad...ja wiem,ze kazda z nas jest inna,ale ciekawa jestem:))
Wind czekamy na wiesci!!
:* _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Paź 07, 2011 12:37 pm Temat postu: |
|
|
witajcie dziewczęta.
jestesmy juz po wizycie
oto nasza mała fasolka
jestem w 7tc, z usg 6w2d. maluch ma 7mm i widziałam serducho ale nie słyszałam bo sprzet chyba starowaty mają.
cytologie chciała mi pobrac ale mam jakas infekcje i musze podleczyc sie.
dostałama skierowanie na krew, mocz, WR, toxo i hiv.
pytałam sie o 3dawke wzw b i pow zebym sie nie szczepiła. dopiero po porodzie.
na mdłosci tez dostałam lek ale nie wiem czy jest sens go brac. jak wspomniałam o bolach głowy to gin powiedziała ze to wszystko jest powiązane ze soba. jak zmniejsze lub wyeliminuje mdłosci to i głowa nie bedzie bolała i zebym zadnych tabsow nie łykała
dziewczyny a tam z prawej str na usg to 3 terminy porodu? bo nawet nie dopytałam sie ...
wg om na 26maja ale z usg troche pozniej
martwie sie infekcja no i tym zeby chociaz we krwi i w moczu było ok
a co do imbiru to juz za pozno.. kupiłam herbate z Dilmah... nie pasuje mi ten zapach i smak ale to tylko 20 torebek. nast razem zakupie korzeń i zobacze...
tak czy siak pozdrawiamy.
teraz czeka nas najgorszE:powiedzenie rodzicom... nie cieszy mnie to bo nie spodziewaja sie takiej "bomby".
dla nich napewno bedzie szok...
3majcie kciuki.
dzisiaj 1wsza dowie sie moja mama bo z ojcem nie mam kontaktu boje sie jak cholera ale nie mam wyjscia. codziennie rano wymiotuje wiec jutro nie ukryje porannych mdłosci
ehhhhhhh
a serducho zaje** jest tak fajnie pulsowało....
ps- czy 7mm na ten tc to nie za mało?
na poczatku pow ze mały jest zarodek ale wcisneła nie to co trzeba i zły pomiar był, potem było juz ok i pow ze ma tyle i miec powinien. jednak wole Was dopytac :] _________________
Ostatnio zmieniony przez wind_of_hope dnia Pią Paź 07, 2011 1:25 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pią Paź 07, 2011 12:54 pm Temat postu: |
|
|
Wind- no piekna fasolka )
Ciesze sie,ze wszystko ok:))
Bedzie dobrze,zobaczysz:))))
Wyniki beda super...co do infekcji to podleczysz i zrobisz cytologie:))
Tak mi sie wydaje,ze te daty to EDD,nie wiem jak po polsku jest skrot na estimate due date
3mam kciuki za powiedzenie mamie jestes dorosla,staralas sie o dzidzie,to co Ci moze zrobic...? bedzie dobrze!!
i daj znac jak poszlo:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Paź 07, 2011 12:57 pm Temat postu: |
|
|
lala dzieki.
pewnie ze jestem dorosła.
ale ze zaraz bedzie gadanie:
a z czego bedziecie zyc, gdzie mieszkac, kiedy slub itp.
nie lubie sie tłumaczyc.
napewno nie dowie sie ze to planowane bo wtedy wogole oszaleje...
trzymamy sie wersji "wpadka" i tyle. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pią Paź 07, 2011 1:13 pm Temat postu: |
|
|
Aaaa...no i dobrze,niech bedzie,ze wpadka!!
Ja na szczescie mam wyrozumialych rodzicow ) nie gadaja mi o slubie( sami nie sa ze soba razem,kazdy ma swoich nowych partnerow ) u mojego N to juz w ogole luz,bo w UK to nawet bardziej popularne nie byc chajtnietym ( jakie ''h''? ) jedyne czego ja sie balam to mojego brata,bo....jest na 5 roku w seminarium!! ale spoko,obeszlo sie bez kazan i cieszy sie,ze bedzie wujkiem )
Oczywiscie ja szanuje poglady ludzi itp,jesli ktos wzial slub lub bierze to spoko
My tez kiedys wezmiemy,ale jeszcze nie teraz:))))
A co do kasy to jasne,kazdy rodzic sie martwi i troszczy,ale poradzimy sobie wszystkie!!!) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|