Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.6)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anetka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Czw Paź 06, 2011 9:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind trzymam kciuki Smile teraz np w tesco i kauflandzie sa promocje, zobacz sobie gazetki Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Paź 06, 2011 11:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kauflandu akurat u mnie nie ma Razz
a tesco hmm zobacze..
a w lidlu sa jakies dobre pieluchy?
mnie strasznie kuszą te Dada z biedronki. nie wiem czemu Razz

doroti napewno dam znac i nawet moze pochwale sie fotka, jak dostane Wink

ps- a nie wiecie czy herbata z imbirem to jest gotowa do kupienia czy mam ten korzen skrobac i dodawac do zwykłej?
ponoc to na mdłosci pomaga...

Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Paź 06, 2011 12:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind- daj znac jak tam u lekarza:))
Doroti- z tego co wiem niktorych masci nie mozna uzywac,ale na ulotce na pewno bedzie na pisane:)

Ja znow mialam ciezko noc,nie moglam zasnac,jak juz mi sie udawalo,to siku mi sie chcialo,krecilam sie wiercilam,o 6 rano myslalam,ze wstane:D ale jakos dalam rade! No i male niezle harcowalo,wiec sie uspokoilam:)) teraz chyba odpoczywa po nocce:D
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Paź 06, 2011 12:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Doroti niestety nie mam pojęcia bo ja się bałam wszystkich specyfików Wink. W aptece powinny Ci udzielić informacji które maści są dozwolone .

Wind na pewno będzie i jest ok.Zobaczysz okruszka z pięknie bijącym serduszkiem. Cudowny widok...
Herbata z imbirem nie smakuję jak z imbirem Wink. Ku sobie korzeń,zaparz herbatę, dodaj ze dwa trzy małe kawałeczki imbiru + plasterek pomarańczy. Mniam.
Aa i spróbuj cukierków miętowych...mi pomagały tylko Zuni nie smakowały Wink

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Czw Paź 06, 2011 1:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia no ja wlasnie tez sie boje cokolwiek stosowac. Bylam wlasnie w aptece i farmaceutka powiedziala ze nic nie mozna bo moga za bardzo rozgrzac macice i przyspieszyc porod.... wole nie ryzykowac...jakos to przemecze.

Wind z herbatką to posluchaj Tosi. Najlepszy jest swiezy korzen imbiru i koniecznie dodaj pomaranczy bo imbr jest dosc gorzkawy....

PostWysłany: Pią Paź 07, 2011 12:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hejjjj kochane!!
U nas taka pogoda,ze masakra!! LEJE,WIEJE,ZIMNO!! TRAGEDIA!! :/
Wczoraj chociaz troszke slonka bylo,ale po poludniu zaczelo sie i mamy jesien,szkoda tylko,ze mokra i zimna!

Poczytalam dzis o epiduralu,czyli zniczuleniu w kregoslup i az mnie ciary przechodza...jest duzo ZA,ale chyba bym sie nie zdecydowala...strach robi swoje,chociaz strach przed porodem naturalnym jest u mnie ogromny!!!

Powiedzcie mi,w ktorym u Was tygodniu dzidzia zaczela sie wypychac? czytalam Na innym forum dziewczyny sa w 26-27 tyg i juz widzialy glowke na przyklad...ja wiem,ze kazda z nas jest inna,ale ciekawa jestem:))

Wind czekamy na wiesci!!

:*
Moderator

PostWysłany: Pią Paź 07, 2011 12:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witajcie dziewczęta.
jestesmy juz po wizycie Smile
oto nasza mała fasolka Smile

jestem w 7tc, z usg 6w2d. maluch ma 7mm i widziałam serducho Smile ale nie słyszałam bo sprzet chyba starowaty mają.

cytologie chciała mi pobrac ale mam jakas infekcje i musze podleczyc sie.
dostałama skierowanie na krew, mocz, WR, toxo i hiv.

pytałam sie o 3dawke wzw b i pow zebym sie nie szczepiła. dopiero po porodzie.
na mdłosci tez dostałam lek ale nie wiem czy jest sens go brac. jak wspomniałam o bolach głowy to gin powiedziała ze to wszystko jest powiązane ze soba. jak zmniejsze lub wyeliminuje mdłosci to i głowa nie bedzie bolała i zebym zadnych tabsow nie łykała Razz

dziewczyny a tam z prawej str na usg to 3 terminy porodu? bo nawet nie dopytałam sie Neutral...
wg om na 26maja ale z usg troche pozniej Razz

martwie sie infekcja no i tym zeby chociaz we krwi i w moczu było ok SadSadSad
a co do imbiru to juz za pozno.. kupiłam herbate z Dilmah... nie pasuje mi ten zapach i smak ale to tylko 20 torebek. nast razem zakupie korzeń i zobacze... Razz

tak czy siak pozdrawiamy.

teraz czeka nas najgorszE:powiedzenie rodzicom... Sad nie cieszy mnie to bo nie spodziewaja sie takiej "bomby".
dla nich napewno bedzie szok...
3majcie kciuki.
dzisiaj 1wsza dowie sie moja mama bo z ojcem nie mam kontaktu Sad boje sie jak cholera ale nie mam wyjscia. codziennie rano wymiotuje wiec jutro nie ukryje porannych mdłosci Sad
ehhhhhhh

a serducho zaje** jest Smile tak fajnie pulsowało.... Embarassed

ps- czy 7mm na ten tc to nie za mało?
na poczatku pow ze mały jest zarodek ale wcisneła nie to co trzeba i zły pomiar był, potem było juz ok i pow ze ma tyle i miec powinien. jednak wole Was dopytac :]

Ostatnio zmieniony przez wind_of_hope dnia Pią Paź 07, 2011 1:25 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pią Paź 07, 2011 12:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind- no piekna fasolka Smile)
Ciesze sie,ze wszystko ok:))
Bedzie dobrze,zobaczysz:))))
Wyniki beda super...co do infekcji to podleczysz i zrobisz cytologie:))

Tak mi sie wydaje,ze te daty to EDD,nie wiem jak po polsku jest skrot na estimate due date Very Happy

3mam kciuki za powiedzenie mamie Smile jestes dorosla,staralas sie o dzidzie,to co Ci moze zrobic...?Smile bedzie dobrze!!
i daj znac jak poszlo:)
Moderator

PostWysłany: Pią Paź 07, 2011 12:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala dzieki.
pewnie ze jestem dorosła.
ale ze zaraz bedzie gadanie:
a z czego bedziecie zyc, gdzie mieszkac, kiedy slub itp.
nie lubie sie tłumaczyc.
napewno nie dowie sie ze to planowane bo wtedy wogole oszaleje...
trzymamy sie wersji "wpadka" i tyle.

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pią Paź 07, 2011 1:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aaaa...no i dobrze,niech bedzie,ze wpadka!!
Ja na szczescie mam wyrozumialych rodzicow Smile) nie gadaja mi o slubie( sami nie sa ze soba razem,kazdy ma swoich nowych partnerow ) u mojego N to juz w ogole luz,bo w UK to nawet bardziej popularne nie byc chajtnietym ( jakie ''h''? ) jedyne czego ja sie balam to mojego brata,bo....jest na 5 roku w seminarium!!Very HappyVery HappyVery Happy ale spoko,obeszlo sie bez kazan i cieszy sie,ze bedzie wujkiem Smile)
Oczywiscie ja szanuje poglady ludzi itp,jesli ktos wzial slub lub bierze to spoko Smile
My tez kiedys wezmiemy,ale jeszcze nie teraz:))))

A co do kasy to jasne,kazdy rodzic sie martwi i troszczy,ale poradzimy sobie wszystkie!!!Smile)
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 14 z 41