Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.6)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Nie Paź 16, 2011 10:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sorki, nie wiem czemu takie wielkie litery się wyświetlają.... Rolling Eyes

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 11:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ja tez tak myslałam.
ale to głupie musi byc jesli gin odesle dalej..
hmm
w piatek ide to sie podpytam czy ona bedzie prowadzila ciaze czy mam szukac kogos nowego.. Neutral

Dodano po 2 minutach:

lizelotko jak tam?
to dzieli nas tydzien roznicy?
az dziwne nie? Wink
a dokładnie w ktorym tc jestes?
moze suwaczek sobie wstaw? Mr. Green

a ja miałam koszmarnaaaa noc Sad
głowa pekała, myslałam ze umieram czy co..
o 2 w nocy zerwałam sie na żyganko bo juz miałam dosc, o 7 powtorka..i tym samym 2x dziennie wymiotuje..
cudownie.
ciekawe co jeszcze mnie czeka.
Confused

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 11:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
lizelotko jak tam?
to dzieli nas tydzien roznicy?

Wind, chyba raczej dzieli nas dwa tygodnie ( oczywiście licząc od OM ), bo ja dziś mam 6 tydzień i 2 dc, a ty 8 tydzień i 2 dc więc wypada równiutko dwa tygodnie Smile

wind_of_hope napisał:
moze suwaczek sobie wstaw?

próbowałam, bo mam też wstawiony na 28 dni, ale tam mi łatwo się udało, a tutaj nic nie działa, nie wiem jak wstawić Sad

Ja na razie nie mam żadnych objawów poza bólem piersi Smile Nie powiem cieszę się z tego póki mogę, bo różnie może być w następnych dniach Smile
Także współczuję Wind, bo Ty chyba miałaś mdłości od pierwszych dni, prawda?

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 12:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind
czy ginekolog prowadzi ciaze od poczatku do konca? czy zakłada karte ciazy i kieruje dalej np do szpitala gdzie bym chciała rodzic?

Wszystko zależy od tego jak Ty chcesz aby było. Gin do którego chodzisz i który będzie zakładał Ci kartę ciązy jest Twoim lekarzem prowadzącym. Nikt inny. On zleca badania, on bada i on wpisuję Ci w kartę ciąży wszelkie uwagi i notatki.
Oczywiście jeśli Twój prowadzący jest na urlpie albo Ty jesteś gdzieś dalej a musisz akurat iść do gina bo coś tam się dzieje to wtedy jest 'Gin - gin" . Rozumiesz? Nikt Cię nie ma prawa odsyłać dalej. Twój prowadzący Cię prowadzi przez całą ciąże chyba ,że TY będziesz chciałą inaczej.

Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 12:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny,a u nas pogoda masakra....ja ledwo zyje,bo moj mezczyzna postanowil w nocy pogadac przez sen,rozwalal sie,masakra...mi siusiu sie chcialo co chwile...jak poszedl do pracy,to ja juz zasnac nie moglam...albo sobie strzele kawe,albo postaram sie zdrzemnac,chociaz nie umiem spac w ciagu dnia( kiedys owszem,ale zmienilo mi sie to )
cisnienie koszmar!!

Dodano po 10 minutach:

Laseczki,tak apropos tego co jest napisane w moim suwaczku...''licz ruchy plodu..'' pytalam poloznej,czy trzeba liczyc,ona mi powiedziala,ze nie...bo tylko sie zdenerwuje niepotrzebnie...oczywiscie jesli nie czujemy przez dlugi,dlugo czas to trzeba to sprawdzic,ale zebym nie panikowala i nie liczyla ruchow na godzine...wydaje mi sie,ze 10 ruchow na godzine,to nie jest nawet mozliwe,co? jak myslicie? ja zauwazam aktywnosc rano,po poludniu i wieczorem,ale tak zeby caly czas i zeby bylo ich 1o/h to nie...co myslicie?
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 12:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tez slyszałam ze nie trzeba liczyc.

Tosiu ok rozumiem. dziekuje za odp.

Lizelotko jak chcesz to na pw Ci pomoge z tymi suwakami Smile
ps- a no faktycznie 2 tyg roznia sie nasze fasolki.
zycze Ci abys nie doznała tych okropnych mdłosci Sad

ps- mam takie głupie pytanie nie zw z ciaza.
Czy wasi mezowie/partnerzy chrapia? Razz

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 1:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind-moj chrapie i gada jak jest zmeczony...a ostatnio jest zmeczony,bo byl chory i praca i ja mam masakre w nocy!! bo nie moge spac!!

Jesli Twoj chrapie tak,ze nie dajesz radt to dam Ci pomysl...moja przyjaciolka uzywa zatykaczy do uszu i bez nich sie nie rusza nigdzie i mowi,ze sa swietne:)))
Ja niestety nie moge ich uzywac,bo wtedy moj mezczyzna nie wstanie do pracy:DVery Happy bo nie slyszy budzika:D hihi

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 1:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind dzięki, udało się Razz

Mój M chrapie, ale tylko na samym początku, zaraz po zaśnięciu, i to nie zawsze. My czasami robimy tak, że ja idę wcześniej spać ( bo ja w ogóle chodzę wcześniej niż M ) i zasypiam zanim M przyjdzie i zacznie chrapać. A ja już wtedy nie słyszę, bo ja jak zasnę, to można mnie z łóżkiem wynieść Smile
Aż się martwię, co to będzie jak będzie już maluszek na świecie, a ja się nie obudzę, gdy będzie płakał? Sad

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 1:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotka- ja to mam taki problem z moim N. Probuje go w nocy obudzic,zeby np sie odwrocil,albo zeby przestal gadac,albo cos i nic...ja sie boje,ze jak zaczne rodzic to on nawet sie nie obudzi!!!
Jak raz dostalam strasznych skurczow lydki i wrecz darlam sie to tez nic...zero reakcji!!!
masakra jakas:D

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 2:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ojej Shocked lalalunia, to on aż taki Morfeusz? Laughing
Hmmm... mocny sen, wiesz co? To jak Ci się będzie termin zbliżał, to trzymaj przy łóżku szklankę wody i w razie kłopotów z pobudką, wiesz co trzeba zrobić Laughing
A tak serio, myślę, że jak przyjdzie TEN czas, to się obudzi Smile Szkoda tylko, że teraz nie daje Ci wypocząć Sad

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 27 z 41