Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.6)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 3:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ma takie czasem noce,ze ja nie jestem w stanie oka zmruzyc...mam nadzieje,ze jak przyjdzie czas,to sie obudzi Smile)))
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 3:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotka napisał:
Wind dzięki, udało się Razz

nie ma sprawy Smile
nareszcie widac co tam u Twojej fasolki Smile

pytałas sie mnie o mdłosci.
otoz bedac w 5tc wogole nie czułam ze jestem w ciazy.
wszystko było cacy do 6tc.
dokładnie w tym czasie pojawiły sie mdłosci, bez wymiotow ale z dnia na dzien dokuczały coraz bardziej az wreszcie sie "wylało"...i tak jest do teraz.
wiec albo wszystko przed Toba albo ciaze zniesiesz bez zadnych męczących objawow Smile

lala nie martw sie.
N napewno obudzi sie. teraz wie ze nie ma maluszka ale jak sie urodzi to bedzie miał cos w postaci "czujki" i sam bedzie sie przebudzał zeby spr co z maluchem.
nie martwcie sie dziewczyny Smile
napewno Wasi faceci Wam pomoga.

Dodano po 47 sekundach:

lizelotko a TY kiedy masz kolejne usg?
chodzisz na nfz czy prywatnie?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 5:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind, ja na razie nie mam kolejnego terminu usg, jak miałam pierwsze, to na opisie miałam napisane, że konieczne powtórzenie za około 10-12 dni, ale ja najpierw muszę dostać skierownie od mojej gin, do której idę 25 października, no a potem muszę się zapisać, więc pewnie zanim to wszystko się zdarzy to będzie jakiś początek 9 tyg. wedłu OM Smile
A chodzę prywatnie do Enel-medu, ale to tylko dlatego, że moja firma wykupuje swoim pracownikom pakiety w Enel-medzie i praktycznie wszystko co związane z ciążą mam w pakiecie więc za nic nie płacę Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 6:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lalalunia nie ma potrzeby liczenia bo się wykończysz Wink. 10 ruchów na godzinę ? Tak się nie liczy Wink. W czasie najaktywniejszym na pewno czujesz 10 ruchów i to wystarczy Wink

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 8:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ojj tak czuje:))
Tak jak sie stresowalam,ze nic nie czuje,to teraz zaczynam sobie wkrecac,ze czasem rusza sie za bardzo,za mocno itp itd...a to tez niedobrze podobno...ehh...

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 8:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala pierwsze słyszę o takim liczeniu Shocked
przecież każda dzidzia inna jest i jedna jest bardziej aktywna inna mniej...
a to czy za słabe ruchy czy za mocne? Przecież to indywidualne odczucie każdej kobiety Wink
Na pewno jest wszystko ok Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 9:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia- zasugerowalam sie tym tekstem na suwaczku!Smile
Lizelotka-jasne,kazda z nas jest inna:) Ale czlowiek sie naczytal,zero ruchow zle,zbyt wiele tez zle...i jak tu sie nie stresowac?
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 11:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ja tez slyszałam zeby liczyc ruchy..nawet w programie mowili,,ale to było pare ładnych lat temu.
najwazniejsze to oby sie ruszała. a czy 10 czy 6 razy to chyba nie ma znaczenia Smile

a ja dzisiaj wstałam z super humorem Razz
zasnełam az o 23 co w moim wypadku to raczej niemozliwe bo padam o 21, wstałam : 0 bolu głowy, 0 mdłosci.. jakis cud Smile
dawno sie tak nie czułam..no moze na poczatku 5tc.
UFffffffffffffff
niech takie dni beda codziennie.
cudowne uczucie wstac i nie biec do WC Smile
za to plecy bola mnie niemiłosiernie.
jakbym kopała ziemniaki na polu...kazdy skret powoduje bol ale to nic.
wole kregosłup niz żygankko..

haaa Smile

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 12:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No Wind superr...oj jak plecy Cie juz teraz bola,to kurcze pozniej moze byc gorzej!!! Ja wprawdzie mam rwe kulszowa i o dziwo przeszla mi na poczatku ciazy,czulam sie super,ale teraz jest masakra!!!

Kurcze wczoraj male w nocy bylo spokojne,rano tez,tak sie martwilam,pukalam w brzuch,masowalam...w koncu sie odezwalo,ale jaki stres!!
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 12:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

DZiewczyny z liczeniem ruchów jest tak ,że nie potrzebne są konkretne rachunki;) ...no chyba ,że były problemy np w postaci zaplątanej pępowiny wokół szyjki. W innym wypadku ma się ruszać i tyle. Będziecie wiedziały odrazu jak będzie coś nie tak . To się wie i tyle. Każda z Was zna swoje dziecko i kiedy ma największą aktywność i starczy Wink

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 28 z 41