Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.6)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
doroti

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 5:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lala ja nie jestem chudzina a mi brzuch faluje i widze jak sie rozpycha ale to sie zaczelo jakos w 27-28 tygodniu. Nie panikuje poczekaj spokojnie, masz jeszcze bardzo malutkiego dzidziusia w brzuszku. Uwierz mi ja mialam tak jak ty i tez sie zastanawialam co jest, a nie ma sensu bo skoro sie rusza to jest ok. Zobaczysz jeszcze da Ci popalic Smile

PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 7:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki Doroti Smile
Tez tak sobie wlasnie mysle,ze to sie zaczyna pozniej troszeczke...wiec ja mam jeszcze z 3,4 tygodnie do tych falowan Smile))
ale dziwie sie jak czytam,ze komus juz faluje w 22 tyg...no moze jest to mozliwe...ale az jestem w szoku Smile)))
Oj juz niech mi da popalic,to sie przestane stresowac:)))
Dzis czulam dosc konkretnie,wiec sie ciesze:)
Bylam na spacerku,krotkim,bo krotkim,ale wyszlam,bo slonko ladnie swiecilo,poszlismy na soczek z moim N i jak wracalismy do domu to zrobilo sie bardzo zimno...a teraz dalej siedze nad testami....

Dodano po 6 minutach:

Aaa dziewczyny...nie wiem,czy Was pytalam juz...slyszalyscie o zelu Dianatal? podobno skraca porod i troszke usnieza bol...bardzo mnie to interesuje,musze pogadac z moja polozna,czy w ogole w uk to jest znane i czy samemu trzeba kupic,czy jak to dziala....kurcze nie znam nikogo kto mial z tym doczynienia,ale mysle,ze warte uwagi Smile

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Wrz 26, 2011 10:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala, słyszałam o tym żelu. Niby ułatwia poród, tzn. jego II fazę. Spytaj położnej, ja bym na pewno pytała. W 22 tc brzuch raczej jeszcze nie "faluje"... Może się ewentualnie spinać - jak mi - a wtedy tworzy się twarda kulka w okolicy pępka, ewentualnie tuż pod nim. To wcale nie jest dobre. Confused

doroti, Ty już zaczęłaś 31 tydzień!! Shocked Kiedy to minęło??? To już początek 8 miesiąca. Ech, ja mam złe wspomnienia po 31 tc, bo akurat wylądowałam w szpitalu i od tej pory ciągłe leżenie plackiem i skurcze, skurcze, skurcze...
Oczywiście u Ciebie wszystko będzie dobrze! Wybacz, że nie doczytałam, spodziewasz się córci, czy synka?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

PostWysłany: Pon Wrz 26, 2011 12:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej Lobuz,jak sie masz?
Jak maly??

Ja na pewno spytam o ten zel...ciekawa jestem co i jak...jesli ma mi ulatwic porod,to czemu nie?!Smile))

Mnie dzis malenstwo o 4 rano obudzilo...kopalo,ze hoho...tzn moze nie tyle co mnie obudzilo,bo i tak kiepsko spalam,nie moge po postu znalezc sobie miejsca...przewracam sie z boku na bok.wszystko mnie boli...ZACZYNA SIE,hihi:D juz mi plecy daja sie we znaki....a z moja rwa kulszowa to nie za dobrze...

Powiedzcie mi gdzie sa te wiazadla,wiezadla? nigdy nie wiem,ktora forma poprawna?! Bo czuje wlasnie jak mnie cos czasem ciagnie...tak w okolicy jajnikow,nie wiem sama...
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Wrz 26, 2011 1:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej laski.
lala jak fajnie ze Twoj maluszek juz kopie Razz
tez bym chciała byc 20 tyg do przodu Smile

powiedzcie mi czy mozna w ciazy jest salami?

tak mi sie chce a nie wiem czy moge.. w sumie juz 2 kanapki zjadłam... Razz

Dodano po 33 sekundach:

Tosiu pewnie TY wiesz Razz
a jak jest z rybami smazonymi? wskazane czy raczej nie?
wizyte mam dop w nast piatek wiec wole sie Was dopytac

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Wrz 26, 2011 1:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lalunia Wink więzadła są hmm jak Ci to opisać ....może pokażę zdjęcie jak włącze laptopa dobra ? NA tym kompie nie mam ale odrazu będziesz wiedziała gdzie są.
Wind no ryby jak ryby . Niby z niepewnego źródła nie powinno się jeść. Przede wszystkim trzeba zwrócić uwage na odpowiednie dosmażenie ryb i mięsa . NIe można jeść "surowizny" . Salami nic strasznego. Lubisz to jedz Wink Ja jadłam Wink

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Wrz 26, 2011 1:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

uff dzieki. naczytalam sie gdzies ze moze grozic toxoplazmozą.
ale ile % prawdziwego salami jest w tym co kupujemy w sklepie?
chyba znikome.
surowizn nie jem.
a jak jest z witaminami? czy dopoki nie pojde do gin to wystarczy mi tylko kwas foliowy?
sama na własna reke nie chce sie szprycowac..

ps- czy to normalne ze co pare godz czuje sie znowu głodna?
Razz czyzbym za mało jadła?
czym mozna ten głod zaspokoic, chodzi mi o sycące potrawy.. Rolling Eyes

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Pon Wrz 26, 2011 1:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz no juz prawie poczatek 8 miesiaca...zlecialo, ale narazie oprocz boli plecow i bioder to nie odczuwam zadnych skurczy. Ja bede miec synka KUBUSIA Smile

Wind nie jedz tylko ryb wedzonych, bo w procesie wedzenia "cos tam" nie pamietam co sie wydziela i lepiej ich nie jesc. Co do salami to nie slyszalam, ja jadlam kupowałam to debickie jest dosc dobre. Ja tez co chwilke byłam głodna, ale musisz sie nauczyc jesc małe porcje, a najwyzej kilka razy dziennie, uwierz mi im wiekszy bedziesz miala brzuszek tym coraz mniejsze porcje mieszcza sie do zoladka wiec lepiej sie od razu nauczyc jesc male porcje Smile

Dodano po 4 minutach:

Aaa zapomniałam - Tosiu jakiej wielkości wanienke kupowałas 86 cm czy 102? bo sama nie wiem ja bym wolala ta mniejsza kupic bo nie mam za duzo miejsca w mieszkaniu, a kolezanka mi mowi ze potem spokojnie mozna sie przeniesc z kapielą maluszka do wanny i ze 86 powinna mi wystarczyc co ty na to?

PostWysłany: Pon Wrz 26, 2011 3:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind-ja salami uwielbiam i jak mam ochote to jem Smile)) takie ze sklepu pakowane:)
Co do ryb to tez mozesz jesc,ale uwazaj gdzie kupujesz,jesli sa ze sprawdzonego zrodla,to looz Smile) ja akurat za rybami nie przepadam,wiec nie mialam tego problemu.
Ja tez jem ser fete,rzadko,ale jem i blue cheese,tez bardzo,ale to bardzo rzadko...jest napisane,ze nie mozna,ale mozna,tylko musi byc zrobiony z mleka pasteryzowanego Smile))

Tosia bo ja wlasnie nie wiem,czy to juz wiezadla mnie ciagna,czy to cos innego Smile
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Wrz 27, 2011 12:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind bierz teraz tylko kwas foliowy. Innych witamin jak narazie brać nie musisz. Później po skończonym 12 tygodniu zamienisz kwas foliowy na jakiś kompleks witaminowy .

o ciągłym jedzeniu nic nie powiem bo ja nie jadałam prawie w ogóle...Wink)

Doroti ja mam 100 ale powiem szczerze,że spokojnie ta mniejsza wystarczy. I nawet lepsza bo mniej miejsca zajmuje . I tak dziecko później ma więcej przestrzeni i wygody kiedy przeniesiesz je do brodziku czy normalnej wanny. Moja teraz pływa w brodziku bo mamy taki głębszy. MA cieplutko i wcale nie chce z niego wychodzić. Wannę mamy za dużą jak narazie a brodzik najzupełniej wystarczy Wink. Wiele jest rzeczy które My młode mamusie kupujemy a jak się okazuję najzupełniej niepotrzebnie;)
Lalunia dziś wieczorem zdjęcia na priva . Tylko nie przestrasz się bo te więzadła prawie są na wierzchu. Oj jak mnie bolały.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 8 z 41