Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 3:21 pm Temat postu: |
|
|
Wind- nie mialam mdlosci, nic a nic! ja na poczatku same slone, nie mialam ochoty na czekolade wcale!!! Teraz owszem ja jem
Ale w normalnych ilosciach, nie mam tak ze sie zajadam. Ja w to nie wierze, bo moja mama przy mnie jadla slone a przy moim bracie slodkie wiec na odwrot jak zabobon mowi;). Ja bym bardzo chciala porod w wodzie;) wiem ze u mnie maja basen czy wanne nie wiem dokladnie takze jak tylko bedzie mozliwosc to bede chciala w wodzie;))) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 3:34 pm Temat postu: |
|
|
doroti - pw prosze sprawdzic
Dodano po 31 sekundach:
ale Wam dobrze.
ja tez chciałabym nigdy nie poczuc co to poranne żyganka.
poki co jest ok.
i niech tak zostanie .. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 3:42 pm Temat postu: |
|
|
Ja tez jestem bardziej slonawa,zamiast batona wole zjesc kanapke:P hihi:)
czasem mam ochote na cos slodkiego.to zjem,ale tez staram sie unikac:))
Tez mi sie zachcianki nie zdarzyly,czasem czytam,ze ktos mial ochote na ogorki razem z lodami,hihi:D _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 5:17 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | ja tez bym chciała synka
od dawna mamy imie dla niego i tak fajnie by było jakby okazało sie ze to fasolek
a kiedy najwczesniej widac plec, w ktorym tc? |
A ja zawsze chciałam mieć córeczkę ) Jak zaszłam w ciąże to pierwsze co zrobiłam to poleciałam do sklepu i kupiłam sukieneczki. NIe wiem ale czułam ,że to właśnie Zunia jest w brzuszku.
Płeć widać różnie. Zależnie od usg, od lekarza i jego zdolności, od postury kobiety i od oczywiscie ułożenia dziecka . U mnie lekarz w 14 tygodniu powiedział,że w 90 procentach to dziewczynka a w 18 tyg już wiadomo bylo w 100%.
wind_of_hope napisał: | a wierzycie w zabobony zw z zachciankami?
doroti co jadłas ze masz synka?
ja to mam chec na pomidory i tak juz od połowy cyklu sie za mna ciagna.
wczoraj słonego chrupka zjadłam a dzisiaj twarozek z rzodkiewka.
pewnie to nic nie znaczy
lala a Ty mdłosci masz?
ktorakolwiek z Was miała??? |
No u mnie mdłości trwały od 9 tygodnia do końca 13 -tego. Było to coś okropnego. NIe wymiotowałam ale od południa do wieczora leżałam i umierałam . Koszmar. Nic nie mogłam jeść.
Ogólnie zachciewajek nie miałam. Ale jestem od zawsze mięsożerna a w ciąży na sam widok i zapach mięsa czy wędliny odrzucało mnie na kilometr.
doroti napisał: | Dziewczyny a co sadzicie o porodzie w wodzie? bo ja sie mocno nad tym zastanawiam i slyszlalam mnostwo pozytywnych opini, a w zasadzie nie slyszalalam negatywnych. Podobno rewelacja, wczoraj rozmawialam z kolezanka ktora rodzila w wodzie 1 corke i byla zachwycona, teraz jest w 34 tyg z druga córką i tez bedzie rodzic w wodzie.
Bede w przyszlym tygodniu w szpiatlu w ktorym chce rodzic, wiem ze maja wanne do porodu w wodzie ale obecnie maja remont i musze sie dowiedziec co i jak. |
Zależy o jakim porodzie "wannowym " mówisz" Musisz się dowiedzieć czy dany szpital oferuję poród w wodzie czy tylko przebywanie w wodzie a sam poród końcowy jest na łóżku. JA miałam taki poród i powiem szczerze gorąca woda przyśpiesza skurcze , łagodzi i jest naprawdę zbawieniem . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 5:27 pm Temat postu: |
|
|
Ja nie mam zadnego przeczucia i zadnych preferencji ) chociaz jak sobie pomysle o sukienusiach o robieniu warkoczow itp to chce sie dziewczynke,ale chlopak tez super,zawsze marzylam,zeby chlopak byl pierwszy,potem coreczka i bedzie starszy brat )) ( u mnie to ja jestem ta starsza siostra )
U nas w szpitalu na bank jest caly porod w wodzie i naprawde marze o nim ) z tego co slyszalam to jest tylko jedno pomieszczenie i jak jest zajete to lipa,a jak wolne,to mowisz,ze chcesz i juz:) no chyba,ze sie cos zmienilo:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 9:37 am Temat postu: |
|
|
Hej
cos niesamowitego, dzis rano moj synus tak mi dokopał, że aż się obudziłam i przestraszyłąm o o chodzi chyba mu sie juz nie chcialo spac:D _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 11:47 am Temat postu: |
|
|
Smieszne są takie kopniaki ). Moja jak tylko poczuła ,że jem cukierka miętowego to tak się prężyła i wyginała dopóki nie zjadałam czegoś słodkiego . Poza tym jak tylko papierek od cukierka zaszeleścił to moja Zu była już w pełni dyspozycyjna ) i gotowa do delektowania się słodkościami _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 1:31 pm Temat postu: |
|
|
Moje mnie skopalo rano,a teraz cisza...ale wiecie co...ja juz nie wiem,czy ze mna jest cos nie tak,czy ja jestem jakas inna,czy co....czytam,ze np dziewczyny w tym samym tygodniu co ja to juz widza jak male sie przeciaga,wypina,wygina,ze dotykajac brzuszka czuja pod reka jakas czesc ciala itp itd...a u mnie tak nie jest! martwie sie,ze ja to jestem jakas inna!!:/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 3:58 pm Temat postu: |
|
|
wszystko zależy od ułożenia dziecka i od grubości tłuszczyku . Chudzinki na pewno inaczej odczuwają i widzą niż bardziej puszyste _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 4:35 pm Temat postu: |
|
|
No wlasnie,tez sobie to tak tlumacze,bo kopniaki czuje,raz wiecej,raz mniej,raz mocniejsze,raz slabsze...a te co pisza,ze tak im juz brzuch faluje to rzeczywiscie chudziny musza byc:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|