Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.6)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 3:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind- nie mialam mdlosci, nic a nic!Wink ja na poczatku same slone, nie mialam ochoty na czekolade wcale!!! Teraz owszem ja jem
Ale w normalnych ilosciach, nie mam tak ze sie zajadam. Ja w to nie wierze, bo moja mama przy mnie jadla slone a przy moim bracie slodkie wiec na odwrot jak zabobon mowi;). Ja bym bardzo chciala porod w wodzie;) wiem ze u mnie maja basen czy wanne nie wiem dokladnie takze jak tylko bedzie mozliwosc to bede chciala w wodzie;)))
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 3:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

doroti - pw Razz prosze sprawdzic Cool

Dodano po 31 sekundach:

ale Wam dobrze.
ja tez chciałabym nigdy nie poczuc co to poranne żyganka.
poki co jest ok.
i niech tak zostanie ..

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 3:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja tez jestem bardziej slonawa,zamiast batona wole zjesc kanapke:P hihi:)
czasem mam ochote na cos slodkiego.to zjem,ale tez staram sie unikac:))
Tez mi sie zachcianki nie zdarzyly,czasem czytam,ze ktos mial ochote na ogorki razem z lodami,hihi:D
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 5:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
ja tez bym chciała synka Smile
od dawna mamy imie dla niego i tak fajnie by było jakby okazało sie ze to fasolek Smile
a kiedy najwczesniej widac plec, w ktorym tc?

A ja zawsze chciałam mieć córeczkę Wink) Jak zaszłam w ciąże to pierwsze co zrobiłam to poleciałam do sklepu i kupiłam sukieneczki. NIe wiem ale czułam ,że to właśnie Zunia jest w brzuszku.
Płeć widać różnie. Zależnie od usg, od lekarza i jego zdolności, od postury kobiety i od oczywiscie ułożenia dziecka . U mnie lekarz w 14 tygodniu powiedział,że w 90 procentach to dziewczynka a w 18 tyg już wiadomo bylo w 100%Wink.

wind_of_hope napisał:
a wierzycie w zabobony zw z zachciankami?

doroti co jadłas ze masz synka? Razz
ja to mam chec na pomidory i tak juz od połowy cyklu sie za mna ciagna.
wczoraj słonego chrupka zjadłam a dzisiaj twarozek z rzodkiewka.
pewnie to nic nie znaczy Razz
lala a Ty mdłosci masz?
ktorakolwiek z Was miała???

No u mnie mdłości trwały od 9 tygodnia do końca 13 -tego. Było to coś okropnego. NIe wymiotowałam ale od południa do wieczora leżałam i umierałam Wink. Koszmar. Nic nie mogłam jeść.
Ogólnie zachciewajek nie miałam. Ale jestem od zawsze mięsożerna a w ciąży na sam widok i zapach mięsa czy wędliny odrzucało mnie na kilometr.

doroti napisał:
Dziewczyny a co sadzicie o porodzie w wodzie? bo ja sie mocno nad tym zastanawiam i slyszlalam mnostwo pozytywnych opini, a w zasadzie nie slyszalalam negatywnych. Podobno rewelacja, wczoraj rozmawialam z kolezanka ktora rodzila w wodzie 1 corke i byla zachwycona, teraz jest w 34 tyg z druga córką i tez bedzie rodzic w wodzie.

Bede w przyszlym tygodniu w szpiatlu w ktorym chce rodzic, wiem ze maja wanne do porodu w wodzie ale obecnie maja remont i musze sie dowiedziec co i jak.

Zależy o jakim porodzie "wannowym " mówisz" Musisz się dowiedzieć czy dany szpital oferuję poród w wodzie czy tylko przebywanie w wodzie a sam poród końcowy jest na łóżku. JA miałam taki poród i powiem szczerze gorąca woda przyśpiesza skurcze , łagodzi i jest naprawdę zbawieniem .

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 5:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja nie mam zadnego przeczucia i zadnych preferencji Smile) chociaz jak sobie pomysle o sukienusiach o robieniu warkoczow itp to chce sie dziewczynke,ale chlopak tez super,zawsze marzylam,zeby chlopak byl pierwszy,potem coreczka i bedzie starszy brat Smile)) ( u mnie to ja jestem ta starsza siostra )

U nas w szpitalu na bank jest caly porod w wodzie i naprawde marze o nim Smile) z tego co slyszalam to jest tylko jedno pomieszczenie i jak jest zajete to lipa,a jak wolne,to mowisz,ze chcesz i juz:) no chyba,ze sie cos zmienilo:)

PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 9:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej Smile

cos niesamowitego, dzis rano moj synus tak mi dokopał, że aż się obudziłam i przestraszyłąm o o chodzi Smile chyba mu sie juz nie chcialo spac:D
Moderator

PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 11:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Smieszne są takie kopniaki Wink). Moja jak tylko poczuła ,że jem cukierka miętowego to tak się prężyła i wyginała dopóki nie zjadałam czegoś słodkiego Wink. Poza tym jak tylko papierek od cukierka zaszeleścił to moja Zu była już w pełni dyspozycyjna Wink) i gotowa do delektowania się słodkościami

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 1:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moje mnie skopalo rano,a teraz cisza...ale wiecie co...ja juz nie wiem,czy ze mna jest cos nie tak,czy ja jestem jakas inna,czy co....czytam,ze np dziewczyny w tym samym tygodniu co ja to juz widza jak male sie przeciaga,wypina,wygina,ze dotykajac brzuszka czuja pod reka jakas czesc ciala itp itd...a u mnie tak nie jest! martwie sie,ze ja to jestem jakas inna!!:/ Sad
Moderator

PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 3:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wszystko zależy od ułożenia dziecka i od grubości tłuszczyku Wink. Chudzinki na pewno inaczej odczuwają i widzą niż bardziej puszyste

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 4:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No wlasnie,tez sobie to tak tlumacze,bo kopniaki czuje,raz wiecej,raz mniej,raz mocniejsze,raz slabsze...a te co pisza,ze tak im juz brzuch faluje to rzeczywiscie chudziny musza byc:)
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 7 z 41