Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

pogaduchy o ciąży,jej przebiegu, porodzie itp :)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Lut 09, 2008 11:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

od jakiego czasu sie staracie? pamietaj ze czasem wypada cykl bezowulacyjny Sad byc moze mialas taki i stad brak fasolki... stres i zapłodnienie? watpie Smile jestes chora na tarczyce?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Sekrecik88

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lut 10, 2008 1:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind of hope od 3miesicy nie nie jestem chora na tarczyce...2007lutego bralam ostatni raz tab.anty moze od tego ale przeciez minelo juz duzo czasu...troche sie martwie slyszalm od lekarza ze cykl bezowulacyjny moze trafic sie 2razy w roku(..)
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Nie Lut 10, 2008 1:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekrecik no to prawda Smile hmmm moze 3 m-ce to zbyt malo zeby starczylo na zasianie fasolki Smile a jak długo brałas tabsy? 3 lata? ja słyszałam ze im dłuzej sie bierze tym ciezej zajsc..ale na ile to prawda to nie powiem bo nie stosuje tej chemii... napewno Wam sie uda. 3-mce to krotki okres czasu wiec daj organizmowi dojsc do siebie Smile a bierzesz kwas foliowy? Very Happy

Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Nie Lut 10, 2008 3:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WIND OF HOPE tabltki bralam jakies 6miesiecy je bralam a w lutym ostatnia paczke 2007roku na opakowaniu pisalo ze trzeb odczekac 6miesiecy jesli chce sie starac o bebe...Nie nie biore kwasu ale go sie bieze jak jest sie w ciazy chyba...wczoraj wlasnie dostalam malpioszona hehe
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Nie Lut 10, 2008 3:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A wlasnie ze nie tylko sie bierze w trakcie ciazy Wink jesli starasz sie o malenstwo to powinnas zaczac brac na 3m-ce przed staraniem Smile

Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Nie Lut 10, 2008 6:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WIND OF HOPE sama juz nie wiem....a co myslisz o tych pomiarach temperatury????kiedy mam wtedy wiedziec ze dzien jest plodny temp maleje czy wzrasta??Aha na forum OBJWY CIAZY pisalam Ci ze moj cykl wynosil 28dni czyli plodne przypadaja Mi na 22,23,23 dzien a okresok mialam 9lutego ale poprzedni cykl trwal 29a jeszcze wczesniej 30 i nie wiem w sumie co zrobic 3dni w ta czy w tamta tez mozna wyliczyc ale zaczne sie starc dzien przed 22:)))co o tym myslisz?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Nie Lut 10, 2008 10:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzien przed 22 wystarczy Smile. co do temp. to nie powiem Ci bo nie znam sie na tym. Wiem ze musisz zawsze o tej samej porze mierzyc, podczas owulacji podobno temp. wynosi 37 stopni,ale nie chce wprowadzac w bład Smile zycze powodzenia Exclamation

Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Pon Lut 11, 2008 1:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WIND OF HOPE mam jakis dziwny okresik takie plaminie wczoraj bylo mocniejsze dzis juz nic a dostalam okresik9 lutegoto mozliwe zeby malpiszonik trwal 2dni Exclamation Exclamation Rolling Eyes A Ty co o tym myslisz mam zrobic tescik czy poczekac do nastepnego o ile bedzie hehe Very Happy Smile Very Happy
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Lut 11, 2008 2:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej, ale kwas foliowy nie pomaga w zajściu w ciążę Wink

trzeba go brać przed ciążą ze względu na to, że zapobiega występowaniu wad cewy nerwowej u płodu, które powstają w pierwszym miesiącu życia płodu. wtedy jeszcze kobieta często nie wie, że jest w ciąży. no i pomaga też zapobiegać anemii. ale wpływu na płodność i samo zasianie fasolki to nie ma.
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Lut 11, 2008 8:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no tak znow ujełam nie tak jak trzeba Smile wiem ze to zapobiega wadom- nie wiem czemu tak niezrozumiale pisze Razz.
Sekrecik 2 dni..hmm... sama nie wiem czy robic..zebys nie rozczarowala sie Wink. naprawde nie wiem co poradzic. ale juz nic nie leci? czysto itp Wink

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 12 z 40