Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

pogaduchy o ciąży,jej przebiegu, porodzie itp :)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sekrecik88

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lut 12, 2008 10:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Halio wlasnie nic Mi nie leci i to jest dziwne bo ja zawsze mialam okresik taki ze 1dzien bylo malusio 2 dzien duzo 3 troche mniej 4malo 5koncowka:P A teraz jakos dziwnie 2 dni i koniec .... Surprised Surprised Hmm z drugiej strony tez masz recje bo juz robilam jakis czas temu i nic nie wyszlo:)hehe
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
syla23

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Lut 12, 2008 6:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam stałe i nowe bywalczynie
Very Happy
Jejku stęskniłam się za wami. Coś z brzuszkowych relacji: rośniemy, kopiemy mamę w pęcherz i nie dajemy się przytuać rodzicom od pewnego czasu bo nie lubimy jak nam sie zabiera naszą przestrzeń życiową ....hihihihi
A tak na poważnie dzisiaj mam dobry humor maluda od paru dni daje mi się wyspać no i zbliżaja się walentynki najlepszy czas na zorganizowanie małego przytulanka (dla starających się)

Sekrecik
razem z Maludą trzymamy już kciuki za ciocie Tvishe i fasoleczke a że mamy ich w podwujnej ilości to za ciebie też trzymamy.
Mam nadzieje że bedzie ok, ja też brałam antykoncepcje i teraz ciesze się z maludy w brzuszku, grunt to pozytywne myślenie Wink Nie chce ci robić nadzieji ale to plamienie może onzaczać ciąże ale nie musi sama wiem jak trudno powstrzymać się od zrobienia testu ale radziła bym jeszcze poczekać. Kwas foliowy łykałam od momęty podjęcia decyzji o staraniach i warto bo tak jak pisały dziewczyny jego niedobór może powodować wady cewy nerwowej.

PostWysłany: Wto Lut 12, 2008 10:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Syla 23 dziekuje masz racje poczekam jeszcze i nie zrobie testu zobacze jak bedzie wygladac nastepna miesiaczka o ile przyjdzie ale mam nadzieje ze NIE Laughing Laughing a jak Ty sie czujesz??[/list]
Powrót do góry
syla23

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Lut 12, 2008 10:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm jak się czuje no tak naprawde to różnie zależy od dnia i od maluszka. Cierpie na ból bioder bo niestety teraz śpie tylko na jednym lub drugim boku, a najczęściej na lewym bo na prawym nie mogę cos zasnąć a na plecach maluszkowi się nie podoba i się wierci. Ale za to moj brzusio rośnie i jestem z tego strasznie dumna mój M też. Mam nadzieje że i tobie się udało i przekonasz sie na własnej skórze jaka to frajda Very Happy
Pozdrawiam

PostWysłany: Sro Lut 13, 2008 10:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

SYLA23 to super:) hmm troche Ci zazdroszcze a ile staralas sie o bebe?ale mam nadzieje ze niedlugo tez zostane mamuska i bede cieszyc sie tak jak Ty:)
Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Nie Lut 17, 2008 8:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ciocia tvisha probuje i probuje i znowu okresowo ... Confused
w kazdym razie jestem obecnie u faceta mam mniej juz zmartwien na glowie no i tak bardziej pozytywnie sie czuje Smile

Ja to dokombinowalam sobie teorie ze kwas foliowy pomaga w zajsciu w ciaze bo wkoncu organizm na poczatku odrzuca fasolki z powodu zlej budowy ... czyz nie ?
Przez jakis czas miezylam sobie temperature ... zaraz po wstaniu. Mialam przygotowany termometr przy lozku. Problem w tym taki ze tempki sie nie mierzy pod pacha - ja wybralam usta do tego i za kazdym razem mialam schizy ze ugryze termometr i rtec mi sie wyleje Wink. Oczywiscie po jednym calym miesiacu nie bylam w stanie nadal stwierdzic kiedy mam te plodne a kiedy nie ... wachania sa niewielkie, Ale juz tak po 3 miesiacach moglam sobie porownac.

Bylam kilka dni temu u kolezanki z liecum i bawilam sie z jej 7 miesieczna Ewelinka. Ma strasznie wielkie niebieskie oczy i blad wloski Smile cudna ... a jej rodzice oboje ciemna karnacja i czarne wlosy Razz ... podobno jak sie urodzila to miala czarne wloski a teraz jej wyblakly wiec chyba nie podmienili dziecka Wink

Syla23 a moze poduszke nalezy sobie dokupic ... taka specjalna wyprofilowana na biodro Laughing Laughing
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Lut 17, 2008 1:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tvisha napisał:

Ja to dokombinowalam sobie teorie ze kwas foliowy pomaga w zajsciu w ciaze bo wkoncu organizm na poczatku odrzuca fasolki z powodu zlej budowy ... czyz nie ?

nie pomaga Smile tylko dzieki niemu dziecko nie bedzie mialo wad cewy nerwowej Smile nie myl pojec kochaniutka Wink

Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Wto Lut 19, 2008 9:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hejka dziewczyny Laughing czy dni plodne maja jakis wplyw na zrobienie testu ciazowego? Shocked czy lepiej poczekac i zrobic go po tych dniach Laughing tak ogolnie to od dwoch miesiecy mam dziwny okres trwa 2 lub 3dni...pozdarwiam i czekam na wasze wypowiedzi:)
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Lut 19, 2008 11:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekrecik najlepiej zrob w dniu spodziewanej miesiaczki Smile jesli od 3mcy masz dziwny okres to marsz do lekarza Smile jesli to ciaza to powinno widac Wink

Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Sro Lut 20, 2008 12:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm mam jakies wiekszy apetyt wieczorami:)okres od dwoch miesiecy jest dziwny trwa 3dni zawsze mialam5dni poczekam do nastepnego okresiku dostane na poczatku marca...jesli bedzie:)mam nadzieje ze nie bo bardzo chcialabym zostac mamuska:) Laughing Surprised Smile Shocked moj brzuszek jest twardy lecitku zaokraglony ale delikatnie moze sie objadam hehe:P Boje sie robic tescik bo nie chce sie rozczarowac:((
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 13 z 40