Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

pogaduchy o ciąży,jej przebiegu, porodzie itp :)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
syla23

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Mar 12, 2008 9:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć dziewczyny

To prawda nie odzywałam sie dawno ale mamy na głowie remont i jest to strasznie czasochłonne. Na dodatek bardzo szybko się męcze ze wzgledu na duży brzuszek no i dopadła mnie ponownie sennośc podobno to normalne w trzecim trymestrze ciąży.

Maleński rozwija sie prawidłowo na oastatnim badaniu usg uśmiechał sie znowu do nas, i jak na 29 tc warzył 1390g czyli wg nasze ginki o 190g więcej niz powinien, rozwija sie prawidłowo i jest zdrowy i to najważniejsze.

Kopie strasznie mamusie i rozciąga się w brzusiu na całego, juz nagraliśmy filmik jak sie rusza w brzuniu i go zniekształca. Zaczełam słuchać muzyki i jednego utworku zwłasza żeby mieć metode ma maleństwo wrazie krzyków.

Jutro po raz pierwszy idziemy na szkołe rodzenia. Licze ze dowiem sie dużo na temat pielegnacji i zachowania podczas porodu ....własnie poród zbliża sie wielkimi krokami i chyba im bliżej tym bardziej sie boje no coż taki los każdej z nas, mam nadzieje że bedzie dobrze.

Tvisha obecnie jestem w 31 tc jakos nauczyłam sie mówic na tygodnie i tak jest mi łatwiej ale jak patrzyłam masz racje to 7 miesiąc. Termin porodu mamy na 29 maja ale cos czuje że maleństwo przyjdzie wcześniej na świat choć podobno pierwsze ciąże są bardzo czesto przenoszone.

Sekrecik trzymam kciuki za ciebie i fasoleczke

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 5:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny dzis mija tydzien i okresu nie ma .strasznie boli mnie glowa ciagle jestem zmeczona i spiaca kregoslup tez napindala:)...a boje sie zrobic testu moze to za krotko i poczekac jeszcze tydzien...ale boje sie jednej kreseczki RATUJCIE
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 10:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sekrecik przestan panikowac! masz zrobic tesciora w sobote z rańca ,włazic migiem na forum i nas poinformowac ze zostaniemy ciotkami Razz Razz

Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Pią Mar 14, 2008 2:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

DZIEWCZYNY ZOSTALYSCIE CIOTECZKAMI WLASNIE ZROBILAM TEST SA DWIE KRESECZKI AZ MI PRZESZLY CIARKI I SIE POPLAKALAM JEZU JAKA JESTEM SZCZESLIWA :*to cudowne uczucie teraz tylko musimy jechac do lekarza i okaze sie ktory to tydzien dam wam znac buziaczki kochane:)
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Pią Mar 14, 2008 3:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Laughing Smile Very Happy Mr. Green super i gratulacje Smile

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Mar 14, 2008 5:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rowniez dołaczam sie do gratulacji! oby test sie nie pomylił. ehhhhhhhhhhhhh Sad ja tez tak chce Crying or Very sad Crying or Very sad

Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Pią Mar 14, 2008 6:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WIND OF HOPE MAM NADZIJE ZE SIE NIE POMYLIL BO ZAWSZE POKAZYWAL 1 KRESECZKE:)))A tu dwie kreseczki tak szczerze mowiac nie nakrecalam sie bo bolaly Mnie cycuszki i caly czas myslalm ze to na okres ale nigdy mi sie nie spoznial dluzej niz 2 dni a tu 8dni opznienia...Ciesze sie bardzo w nastepnym tygodniu jedziemy do lekarza zeby potwierdzil na 100% z tego wszystkiego jak robilam test to az zadzwonilam do najomej zapytac czy dwie kreski sa jak jest sie w ciazy czy jedna Smile Very Happy Smile Ps.Jaka ja jestem szczesliwa troche zle sie czuje ale dzis bedziemy swietowac z mezem:)))) Laughing Very Happy Zycze Tobie tez dwoch kreseczek My stralismy sie od grudnia az wkoncu sie udalo Smile Very Happy
Powrót do góry
syla23

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Mar 17, 2008 9:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekreciek ogromne gratulacje
wszystko co najfajniejsze przed Tobą,
Trzymam kciuki za wizyte u gina Very Happy

------edited by emilka-----
Syla, mam do Ciebie prośbę: dasz radę zmniejszyć trochę napis w podpisie, ponieważ forum nam się rozjeżdża przez niego? byłabym wdzięczna. pozdrawiam

PostWysłany: Pon Mar 17, 2008 7:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny bylam dzis u lekarza wiec tak jest to 5 tydzien i 2dzien dzidzius ma 6mm Smile buziaki
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Pon Mar 17, 2008 7:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

super Sekrecik Smile czyli ze ten okres co byl taki dziwny miesiac temu. To wtedy juz bylas w ciazy? Czy zle licze..

gratuluje Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 16 z 40