Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

pogaduchy o ciąży,jej przebiegu, porodzie itp :)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Mar 17, 2008 8:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to superancko! dbaj o siebie. bo 1wszy trymestr najwazniejszy Smile pisz co tam sie u Ciebie dzieje...jakies mdlosci itp Wink chetnie poslucham Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
syla23

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Mar 17, 2008 10:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekrecik wielkie gratulacje i powodzonka dla ciebie i dla maleństwa. Wrazie czego służymy pomocą z dziewczynami na tyle na ile bedziemy mogły pomóc.

A ja pomału przygotowuje sie na przyjecie maleństwa kupiliśmy juz łóżeczko, materac i wanienke no i ciuszki dla maluszka. Pozostaje tylko przygotować siebie do szpitala. Nie wiem kiedy ten czas tak szybko przeleciał Smile
Moderator

PostWysłany: Pon Mar 17, 2008 10:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Syla jak Ci fajnie <marzyciel>. nawet nie wiesz jak zazdroszcze ze nosisz w sobie malenstwo..powiedz mi jakie to uczucie budzic sie codziennie z mysla ze tam w srodku jest malutka fasola... no juz nie taka malutka ale wiadomo o co kaman.jak zasypiac z ta mysla ze Twoje malenstwo tez kładzie sie do snu (chociaz tam zawsze ciemno hehe) Smile. ja nie moge sobie wyobrazic tego. Smile. chyba nie bede spała przez 1wsze kilkanascie nocy jak bede przy nadziei Smile yhhhhhhhhh ale kiedy to do cholery bedzie Sad :[[[[. WRRR
a jak bys chciala rodzic? cc czy naturalnie? chciałabys zeby facet był przy Tobie? ile ma długosci wasz potomek? Smile

Powrót do góry
Sekrecik88

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Mar 18, 2008 12:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pinezka tak ten dziwny miesiac to bylo nasze malenstwo Laughing Very Happy Syla23 jak sie odywiac czego nie jesc na co zwraca uwage??nastepna wizyte mam na poczatku kwietnia wtedy maluszek bedzie mial juz 3cm i beda raczki nozki ale jeszcze takie nie wykonczone:)HMM jak sie czuje jestem od rana glodna czasem potrafilam wstawac o 10i jesc dopiero ok15 a teraz musze odrazu chociaz kawaleczek buleczki:)A ktory to miesiac Syla?jak czylas sie na paczatku tak do 3miesiaca ja narazie nie wymiotuje tylko pobolewa mnie glowa czasem piersi i ciagle siusiu latam...RazzSmile hehe TERMIN MAM NA 15LISTOPADA:)
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Wto Mar 18, 2008 4:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

łoooo to co czyli jednak w 1 miesiacu ciazy moze pojawic sie okres? Ile trwal on wtedy? czy to byly tylko takie tam plamki? zawsze mnie to ciekawilo..

eh rzeczywiscie fajnie jest nosic maluszka pod serduszkiem;) cudo poprostu! Pilnuj sie i dbaj o siebie Smile pozdrawiam cieplo
Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Wto Mar 18, 2008 5:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm mialam 3dniowy....i taki pol na pol obfity:)Jestem szczesliwa ale musze uwazac bo 1trymest jest wazny zeby nie stracic dziecka (poronienie)...Ale badzmy dobrej opcji co chwile ogladam piersze zdjecie malenstwa dzis kupilam rameczke i powiesilismy na sciance:)Jest taki piekny.... Laughing Very Happy
Powrót do góry
syla23

PostWysłany: Wto Mar 18, 2008 7:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind uczucie jest niesamowite i wspaniałe choć na początku trudno w to uwierzyć no i oprócz dolegliwości nic ci nie przypomina o ciąży to tak od momętu jak poczujesz maluszka w sobie jest super. Dla mnie to było cudowne nowe odczucie wiedzieć że maluszek jest w środku i choć jest totalnie odemnie zależny to ma swoje humorki i nastroje i jest nowym człowiekiem. Teraz tym bardziej daje o sobie znać i to bardzo często ale te kopniaczki nawet jak jesteś zła i smutna zawsze powodują uśmiech na twarzy Very Happy . Jeśli chodzi o sen na szczescie malutki tak jak pisałas kładzie sie spać razem z mamą i nie buszuje długo w brzusiu ale chyba najfajniej jest zobserwować jego pory kiedy śpi a kiedy sie bawi, to jest super uczucie ooo i czkawka maxsymalnie odjazdowe falowanie brzusia w regularnym tępie, choć lepiej żeby za długo nie trwało bo bywa bolesne ale malec wtedy ćwicy przepone więc niech sie trenuje Smile

Jeśli chodzi o poród bardzo chce urodzić naturalnie ale zobaczymy jak sie uda, mój M bedzie ze mna do samego końca bo nie wyobraza sobie żeby go zabrakło w takiej chwili przy nas, niestety na ostatniej wizycie nasza ginka nie podała nam długości maleństwa i nie moge sie pochwalić.

Sekrecik napewno musisz wzbogacić diete o błonnik i żelazo no i łykaj witaminy i kwas foliowy, mnie męczyły wymioty i od rana zawsze najpierw odwiedzałam ubikacje właściwie jak tylko wstałam musiałam biegać. Z własnego doświadczenia ja łykałam Elewit jest to zestaw witamin pomagal i chamował wymioty ale w trzecim trymestrze wywołuje u mnie zgage i musiałam zmienic witaminy. Lekarze często w pierwszym trymestrze nie zapisują żadnych preparatów witaminowych ale ja jestem zdania że nigdy nie wiadomo czego w danej chwili może brakować w organiźmie i lepiej te braki systematycznie uzupełniać. Ja nie jadłam wogóle słodyczy ale to juz bedzie zależalo od ciebie jakie bedziesz miała zachcianki ....hihihi a napewno bedzie ich dużo Very Happy
Aaaa ja musiałam unikać kiszonej kapusty i ogórków bo odrazu wymiotowałam ale to juz sama musisz wypróbować.

PostWysłany: Wto Mar 18, 2008 9:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Syla23 od kiedy mialas wymioty?bo ja jeszcze nie mam...Smile i sie ciesze hehe biore ten kwasik o ktorym wspominalas... Very Happy Wink Exclamation Exclamation w ktorym miesiacu zaokraglal ci sie brzuszek? Very Happy
Powrót do góry
syla23

PostWysłany: Wto Mar 18, 2008 10:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

u mnie wymioty zaczeły sie chyba od 9 tc i męczyły mnie jakiś miesiąc, a brzusio jejku wiesz nie wiem a nie chce skłamać ale chyba w 4 miesiącu był juz widoczny. Teraz juz sie tak do niego przyzwyczaiłam że już nie pamietam jak było jak go nie było ....heheh
Ale za to pamietam jak sie nie mogłam doczekac żeby sie pojawił Smile
Moderator

PostWysłany: Wto Mar 18, 2008 10:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sekrecik brzuchol tak szybko sie nie zaokragla ^^. toz malenstwo ma zaledwie kilka mm wiec nie ma mowy wgole i tym, zeby było widoczne Wink. tak jak pisała Syla zaczyna byc widac ok. 4-5 mca Wink spokojnie jeszcze do tego dojdziesz.
a co do wymiotow to nie kazda kobieta je ma ! Smile zebys sie nie zdziwiła Razz.
,moja przyjaciołka nie miala wymiotow przez cała ciaze, wogole 0 dolegliwosci. tylko dzieci rodzic Razz. u 1dnej wymiotki juz daja znac ok.7 tyg a u innej po 10, lub wogole Smile takze obserwuj siebie i nie panikuj jesli czegos nie zaobserwujesz Wink powodzonka Cool Laughing

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 17 z 40