Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

pogaduchy o ciąży,jej przebiegu, porodzie itp :)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pinezka
Gość

PostWysłany: Sro Mar 19, 2008 4:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha to dobrze myslalam Sekrecik Smile musisz dbac o siebie i dzidzie - teraz jest Was dwoje Smile i zdawaj relacje nam tutaj na forum, pozdrawiam Cool
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sro Mar 19, 2008 11:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przeczytajcie tą opowieść Smile Po prostu chwyta za serce... (mam nadzieję ze ten link może być na forum Rolling Eyes )
Anetka niestety nie moze Smile link usuwam Wink Mozesz podac na PM dla zainteresowanych,ale na forum zabronione Wink---Wind_Of_Hope

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Sekrecik88

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 4:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WIND OF HOPE mi sie zaczely nudnosci ale bez wymiotow.... Embarassed Straszne uczucie hehe ale daje rade Razz widzialam takie super spodenki dzinsy z gumeczka na brzuszek:) musze je miec hehe kupie rozmiar wiekszy tu w niemczech zamiast 27 jest np 37 wiec wezme 38:) 30jade do pl na pare dni pierwsza podroz z maluszkiem hehe Very Happy
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 10:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o jak fajnie Smile widzisz juz Cie dopadły,wiec bedziesz sie meczyła do 18 tyg Razz. niestety. Smile ale i tak zazdroszcze. powodzonka Wink

Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 12:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WIND OF HOPE zalozylam sobie sowaczek hehe:) Dla mojego malenstwa:) mam nadzieje ze moje nudnosci przejda szybko:) bo straszne to jest.... zeby je uspic zjadam z rana kanapeczke:)Wyczytalam w ksiazce ze nie mozna pic herbaty bo to szkodzi i przenika do plodu???czyli co miam pic???same napoje Question Pozdrowionka :DPs.znasz jakies stronki ktore pokazuja po kolei porod mam nadzieje zdjecia moze filmiki?
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 2:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekrecik na mdłosci bardzo dobry jest kefirek, jogurt jakis albo biszkopt,suchy herbatnik itp. jestem pewna ze ulży ci chociaz troche Smile tylko musisz zjesc je tylko jak sie obudzisz Smile na pusty żoładek.
co do stronek to musiałabym poszukac ale nie podam na forum. ( bo zakaz reklam mamy) ..chyba ze na PM Wink

suwaczek bardzo ładny Smile Smile

Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 3:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuje jesli mozesz przeslij mi na prywatna wiad Very Happy Oki kupie sobie biszkopciki hehe mam nadzieje ze pomoga:) Laughing

Wind of hope teraz bede w Pl to poszukam moze znajde jakas gazetke z plytka:)dzieki za wiad na priva,a co z ta herbata mozna ja pic czy nie???

----edited by emilka----
nie pisz dwóch postów bezpośrednio pod sobą - korzystaj z opcji "zmień"

emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 6:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekrecik88 napisał:
,a co z ta herbata mozna ja pic czy nie???

jasne, że można. herbata dostarcza dużą ilość flawonoidów i w związku z tym jest wartościowa. jednak ze względu na zawartość kofeiny po prostu staraj się pić nie siekierę czarną jak smoła tylko lekką herbatkę, może być z cytryną, herbata z dzikiej róży też jak najbardziej.

a co do tych mdłości, to wind dobrze radzi, jeszcze przed wstaniem z łóżka herbatnik, sucharek, płatki zbożowe powinny pomóc. a ogólnie to spożywanie małych posiłków (owoce, jogurty, gotowany ryż, makaron) ale często. imbir pomaga też w zwalczaniu nudności, więc możesz sobie herbatki imbirowe robić (ucierasz korzeń imbiru, łyżeczkę miąższu zalewasz wrzątkiem, podgrzewasz na słabym ogniu 3-5 min, trzymasz napar pod przykryciem ok. 5 min i już Smile)
Sekrecik88

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 8:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WIND OF HOPE filmiki sa fajne ale troszke sie teraz boje porodu Embarassed ,najgorsze jest przejscie glowki pozniej dzidzius w bardzo szybkim tempie sie wysówa Laughing Ale mam nadzieje ze nie bedzie zle zreszta jeszcze minie duzo czasu za nim Mnie to spotka Very Happy Bede teraz do was czesto pisac i pytac o rady moj lekarz prowadzacy to facet i jakos mam bariere zeby z nim rozmawiac:)Moze jak bede czesciej to bedzie inaczej nastepna wizyte mam 14,,15kwietnia akurat po powrocie z PL wtedy maluszek bedzie juz dosc duzy ok3cm i bedzie mial szkielecik prawie czlowieka Wink
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 9:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekrecik ciesze sie...no porod to nie zaciekawy widok Neutral ale coz..taka kolej rzeczy..moze szybko pojdzie Wink a moze CC bedzie, nie wiadomo. duzo czasu masz to fakt Smile powodzonka i pzdr Wink Laughing

ps- rodzice juz wiedza? pewnie szczesliwi Smile

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 18 z 40