Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
syla23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 4:21 pm Temat postu: |
|
|
Cześć wszystkim po świętach
Nie ma to jak troche poleniuchować i najeść sie pyszności...ale dość bo biodra dziwnie sie rozrastają i zastanawiam sie nad poważnym zakazem robienia sobie zdjęć Słodkie kilogramy ale wyglądam jak wieloryb a jeszcze troche zostało do końca.
Dzisiaj ide na szkołę rodzenia a jutro do ginki więc bede miała nowe wieści o naszym szkrabie jak narazie przeciąga się w brzusiu i męczą go czkawki Fajnie uczucie choć czasem się martwie jak to za długo trwa
Wind ja cały czas trzymam kciuki za ciebie a zwłaszcza za twojego faceta i jego decyzje napewno sie doczekasz _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 8:26 pm Temat postu: |
|
|
syla23 napisał: |
Wind ja cały czas trzymam kciuki za ciebie a zwłaszcza za twojego faceta i jego decyzje napewno sie doczekasz |
oj dziekuje kochana :*** milo ze nie jestem sama heh
mam nadzieje ze sie doczekam. on dobrze o tym wie ze najpozniej do 25 roku bym chciała miec dziecko,wiec moze jak skonczy studia zaczniemy dzialac i gumki pojda w kat hehehe.
a jak dzidzia sie czuje? szkola rodzenia jest płatna? opowiedz mi troche wiecej lekarz moze kieruje czy sama musisz szukac? pozdrofka _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
syla23
|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 12:31 am Temat postu: |
|
|
Wind dzidzia myśle że sie ma świetnie od trzech dni testuje moją skórę na brzuchu i rozciąga ją w każdą strone. Teraz to naprawde wygląda jak obcy w brzuchu .....hehehh. Ma coraz mniej miejsca więc jego ruchy nie są już tak gwałtowne i nie kopie tylko się przeciąga co czasem bywa bolesne, upodobał sobie moją prawą strone i najczęściej tam czuje jego ruchy.
Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to akurat u mnie nie jest płatna, a na dodatek przyszpitalna i wykładają w niej położne które przyjmują porody w szpitalu. Daje mi to duże poczucie bezpieczeństwa bo chciała bym z jedną z nich porozmawiać na temat porodu tzn chciała bym żeby była ze mną
No i moja pani gin też mi jedną położna poleciła i sie okazało że ona też uczy w mojej szkole .....chyba właśnie z nią pogadam.
Najnowsze informacje po wizycie u gina....
Maluszek waży 2500 gram nieźle już sobie przybrał na wadze a tu jeszcze 7tygodni mu zostało , rozwija sie prawidłowo serduszko ok, no i wczoraj widzieliśmy pisiorka hihihih na dodatek się za niego trzymał mały spryciarz. U mnie wszystko ok wyniki jak najbardziej w normie, szyjka zamknięta, ciśnienie ok, tylko waga cos się spsuła i wczoraj wybiło 70kg masakra, ale jakos daje rade jeszcze się nie tocze hihihihi _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 10:11 am Temat postu: |
|
|
WIND OF HOPE wczoraj wrocilam z polski do niemiec bylam o 7i odrazu jak wyszlam jechalam autostrada z adamem do domu musielismy sie zatrzymac bo mialam niezly wymiocik i pozniej tak samo po obiedzie caly poszedl do wc hehe czulam sie okropnie brzuszek mnie bolal naszczescie dzis jest ok...wlasnie zjadlam platki z mlekiem nie moge doczekac sie wizyty u lekarza dzidzius juz jest duzo wiekszy a co tam u ciebie? _________________ Mamusia i Tatuś Bardzo Cie Kochają Skarbusiu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 10:25 am Temat postu: |
|
|
syla23 napisał: | rozwija sie prawidłowo serduszko ok, no i wczoraj widzieliśmy pisiorka hihihih na dodatek się za niego trzymał mały spryciarz |
jejku jakie to slodkie widziec takie rzeczy na tym monitorze ... super poprostu rzeczywiscie spryciarz z niego jest hehe. Syla nie martw sie ze tyle wazysz. Moja kolezanka jest w 7 miesiacu i tez ma ogromny brzuch i narzeka na wage. Ale powiem Ci ze jak patrze na nia to nie widze zeby dziwnie wygladal. wrecz przeciwnie wyglada przeuroczo 3 maj sie cieplo o dbaj o siebie :*
sekrecik Tobie rowniez duzo zdrowka i maluszkowi of course |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 11:34 am Temat postu: |
|
|
Syla hehe mały nie wie doczego to słuzy to łapie sie wszystkiego co widzi ale tam i tak ciemnosci . zazdroszcze własnie nie martw sie waga,toz normalne ze sie tyje nosisz w sobie małe szczescie a ono tez troche wazy ^^. a masz rozstepy? mleczko pojawilo sie juz w cyculach?
Sekrecik a jesz herbatniki?tak jak Ci mowiłam? moze to złagodzi młosci
dobrze ze juz jestes na miejscu, bedzie wszystko oki u mnie nic nowego, po staremu wszystko. byc moze w czerwcu nast. roku okaze sie co dalej bedzie.czy bedziemy starac sie o malenstwo czy moze nie jestesmy sobie pisani? bo nie bede wiecznie czekała,chce byc młoda mamuska pozdorfka sleee _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
syla23
|
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 10:37 am Temat postu: |
|
|
Pinezka masz racje super jest widzieć małego szkraba na ekanie tym bardziej że coraz trudniej jest go uchwycic i nasza ginka ostatnio nieźle musiała sie nagimnastykować żeby uchwycić to co chciała zobaczyć bo mały jak tylko wyczówał głowice na brzuchu wiercił sie i odpychał ja od siebie, było zabawnie . Ale choć bardzo boje sę porodu to chciała bym już tulić mojego skarba w ramionach ale jeszcze troszke i będzie z mamą i tatą. Co do wagi to poprostu zawsze byłam chuda zreszta nigdy nie ważyłam więcej niz 50kg i nigdy się nią nie przejmowałam , no i jak zaszłam w ciąże to tez sie nie przejmowałam że przytyje ale teraz zaczyna mnie to przytłaczać troszke ale chyba każda tak ma pod koniec ciąży.
Wind no nie wie nie wie a na dodtek nasza ginka powiedziałam że podobno u chłopców zauważyła że bardzo często sie łapią za fifuśki być może dlatego że im odstają ...hihiihi. Niestety rozstępy tez sie pojawiły najwięcej mam ich na piersiach na brzuchu mam tylko takiego pojedyńczego od pępka no i na udach od zewnętrzenej strony też pare ich jest Co do mleczka - siara już mi leciała od dawna a teraz jest jej coraz więcej i bez wkładek laktacyjnych sie nie ruszam oby był to zwiastun mleka bo bywa różnie a ja bardzo bym chciała karmić piersią.
Sekrecik mnie tylko męczyły poranne mdłości, w dzień raczej nie wymiotowałam choć pare razy się zdażyło no niestety trzeba to przejść, płatki od rana to bardzo dobry pomysł mnie pomagało i właściwie do dzisiaj zaczynam od nich dzień. No i elevit (witaminy) też ma w składzie substancje chamującą wymioty. _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 1:10 pm Temat postu: |
|
|
Syla23 i Wind of Hope....bebe daje mi w kosc hehe mdlosci czasem mam caly dzien jem herbatniki9 ale sa za slodkie dla mnie jakos slodycze wogole mi nie podchodza Slyszalyscie moze o witaminach FALVIT M zestaw witamin i soli mineralnych przeznaczony dla kobiet w ciazy i karmiacych piersia...bo ja takie kupilam w polsce i bede je brac dopiero od 3miesiaca a teraz przyjmuje kwas foliowy czasem pobolewa Mnie brzuszek czy to normalne a co do platkow to bardzo mi pomagaja z rana:)....ale oczywiscie te taki zwylke kukurydziane teraz jak bylam w pl kupilam pare fajnuch rzeczy dla maluszka buteleczke dla noworodkow smoczki gruszeczke do noska wszystko z conopol babies...bo slyszalam ze to dobra firma i czesto mamuska po nia siegaja...Nie ktorzy mowia ze nie dobrze jest kupowac rzeczy w ciazy ale ja uwazam ze to przesady co ma byc to i tak bedzie...Sluchajcie ja jak sie urodzilam wazylam 2800 wzrost 56 a moj Adi 4200 wzrost 57 czyli jaki rozmiar mam kupowac ubranek?zaczne wybierac takie ktore zalozy i chlopczyk i dziewczynka pozniej jak juz bede wiedziec jaka plec zaczne konkretne zakupy hehe buzka dla was dziewuszki _________________ Mamusia i Tatuś Bardzo Cie Kochają Skarbusiu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
syla23
|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 10:30 am Temat postu: |
|
|
Sekrecik idziesz jak burza i ja to akurat rozumiem bo jak sie dowiedziałam że jestem w ciązy ogarnoł mnie szał zakupów ale szybko mi przeszło bo stwierdziłam że mam czas, właściwie nawet teraz nie mam wszystkiego i z wielu rzeczy zrezygnowałam i narazie ich nie kupuje
np butelka mam zamiar karmić piersia i mam nadzieje że na początek nie bedzie mi potrzebna a zawsze można ją kupić w każdej chwili. co do ciuszków ja mam pare na rozmiar 56 zwłaszcza bodki a reszte na rozmiar 62 mysle że nie ma sensu skupiać sie na małym rozmiarze bo dzidzia szybko rośnie no i napewno musisz brać pod uwage ciuszki od rodziny i znajomych bedzie ich sporo _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justysiaaa
|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 5:00 pm Temat postu: Witam:) |
|
|
Witam wszystkie młode mamy, przyszłe mamy i te które planuja dziecko Mam kilka pytań...Jaki wiek jest najlepszy na zajście w ciążę? czy wystarczający jest wiek 18/19 lat? Nie jest to za wcześnie?? Mam 17 lat i pragne dziecka wiem jednak ze w tym wieku nie moge miec bobaska...Prosze o odpowiedz... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|