Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 5:17 pm Temat postu: |
|
|
Justysia to jest nas dwie ,ktore chca posmakowac macierzynstwa
co do wieku zajscia w ciaze to najlepszy jest 19-25 jesli jestescie w stanie zapewnic dziecku wszystko co potrzebne to mozna sie starac pamietaj by na 3m-ce przed planowaniem ciazy zaczac zazywac kwas foliowy pozwoli to uniknac wad cewy nerwowej powodzenia _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justysiaaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 12:08 am Temat postu: |
|
|
Co do zapewnienia dziecku wszystkiego co potrzebne jest mu do rozwoju to moj chlopak ma prawie 20 lat jest gotowy na dziecko i bardzo go pragnie jak ja Idzie za kilka tygodni do pracy by uzbierac pieniadze na rodzine rzeczy potrzebne dla dziecka i slub i mozna sie starac
Ja skoncze szkole czyli jeszcze 2 latka Pojde do pracy pozniej planujemy wziac slub bo bardzo sie kochamy i chcielibysmy juz zamieszkac wreszcie razem...Mojego chlopaka rodzice juz sie nie moga doczekac wnuka/wnuczki
Sledze ten temat od samego poczatku i zdarzylam juz wyczytac ze trzeba kwas foliowy lykac Ale dziekuje ze mi przypomnialas Bardzo tu u Was sympatycznie jest
A ja nie wiem czy to takie normalne jest...W tym wieku pragnac dziecka? 17 lat mam dopiero...Moje kolezanki mysla gdzie by tu isc na jakas dyskoteke a ja jak poczac dzidziusia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 1:45 pm Temat postu: |
|
|
zupełnie normalne ja zaczełam pragnac ok.20 roku zycia czyli 3 lata temu i jeszcze mi nie minelo . tak to jest ze u niektorych odzywa sie juz wczesnie instynkt macierzynski ( tak jak u nas ) a z kolei inne wolałyby pobawic sie, wyszalec. mi dawno sie to znudzilo, wstydze sie wejsc na disco heh.
zycze powodzonka w staraniu. zazdroszcze ze Twoj facet jest juz gotow na dziecko i to w wieku 20 lat...ehhh.. ja musze czekac, ale moze za rok uda sie..kto wie.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justysiaaa
|
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 3:55 pm Temat postu: |
|
|
Wind_of_hope Ja na dyskotece się nudzę...Przestałam w końcu chodzić bo takie imprezki to nie dla mnie...
Marzę o tym by rano wstać i móc popatrzeć jak moje dziecko nyna Wszyscy mi mówią, że jak na swój wiek jestem bardzo dojrzała...Ja sama nie wiem czy to prawda, trudno mi to stwierdzić
Marzę o pracy, zarabianiu na utrzymanie dzidziusia siebie i założeniu rodziny...To musi być naprawdę wspaniałe uczucie, wiedzieć że żyje się nie dla siebie , a dla kogoś komu jesteśmy potrzebni
Jejuś jak ja bym chciała już skończyć szkołę... Nie wiem jak wytrzymam te 2 lata wiedząc, że po skończeniu szkoły spełnią się moje najskrytsze marzenia...
Ostatnio się dowiedziałam że moja koleżanka jest w 8 miesiącu ciąży ma 18 lat... Mojego brata dziewczyny siostra urodziła dziecko niedawno...To wspaniałe uczucie widzieć jak maleństwo rośnie i z dnia na dzień nabiera sił... Mojego brata dziewczyna prawdopodobnie też jest w ciąży... Wszyscy wokół tylko nie ja
Twój chłopak nie jest gotowy na dziecko tak? Ajj Ci meżczyźni...Kiedy Oni dorosną... Skąd jesteś jeśli można wiedzieć? Nie wiesz czy jest tu ktoś z Sanoka? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Hya Justysia nie wiem moze mi sie wydaje ale ty masz dopiero 17lat i juz tak szybko chcesz miec dzidzie ....moze poczekaj jeszcze troszke Masz przed soba jeszcze kupe zycia wybaw sie :)buzka malenka _________________ Mamusia i Tatuś Bardzo Cie Kochają Skarbusiu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 9:39 pm Temat postu: |
|
|
Justysia no nie gotowy, a stukneło mu 24.. wiem ze faceci pozno dojrzewaja,załuje ze nie jest starszy o te 4- 5 lat pozostaje mi czekac.
ja jestem z Białegostoku, a czy ktos jest z Sanoka? nie wiem trzeba czytac uwaznie posty, obok pod nikiem jest (albo i nie ) inf. o mieście
Sekrecik jesli czuje ze to własnie ten moment i na dodatek facet jest gotowy to nie ma co zwlekac beda mieli za co utrzymac wiec co jeszcze potrzebne?
ps- jak sie czujesz? jak mdlosci? ;/ dalej mecza? pozdrofka _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justysiaaa
|
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 10:01 pm Temat postu: |
|
|
Sekrecik Wiem że to za wcześnie by mieć dzidzie ale nic nie poradzę na to że o tym marzę ... Stwierdziłam że wytrzymam jeszcze 2/3 latka i wtedy gdy będę już po szkole i będę miala więcej czasu na wychowywanie dzidka pomyślimy (ja i mój chłopak) o dziecku
Wind_of_hope Ty to zawsze potrafisz człowieka pocieszyć Dziękuję za wsparcie
Ps. Sekrecik w którym jesteś tc? Jak samopoczucie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 11:35 pm Temat postu: |
|
|
Justysiaaa napisał: | A ja nie wiem czy to takie normalne jest...W tym wieku pragnac dziecka? 17 lat mam dopiero...Moje kolezanki mysla gdzie by tu isc na jakas dyskoteke a ja jak poczac dzidziusia |
Ja nie widze w tym nic zlego,sama zaczelam mylec o dziecku bardzo wczesnie bo majac ok 16 lat,zawsze mialam obsesje na tym punkcie,juz w liceum zaczelam zbierac ubranka i akcesoria dla niemowlat,wszyscy mi mowili,ze skoncze u wariatow.haha.odkad pamietam dziecko bylo moim najwiekszym marzeniem,teraz mam synka 2,5roku i w przyszlosci marze o drugim bobasku.A synka urodzilam majac 22 lata,wiec pare latek minelo zanim marzenie sie spelnilo,ale to dlatego,ze chcielismy aby wszystko bylo w swoim czasie i w swojej kolejnosci,najpierw praca,slub,a potem bobasek wszystko sie udalo tak jak zapalnowalismy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justysiaaa
|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 1:20 am Temat postu: |
|
|
Bardzo się cieszę, że wszystko się ułożyło tak jak chcieliście
Ja wiem jak ważna jest sytuacja materialna w decyzji o dziecku... Najpierw ukończenie szkoły potem konieczna jest praca i zarobienie pieniędzy najlepiej gdy jest to praca pewna, stała Ślub to na 100 % A gdy już się ma stałego partnera/męża Dach nad głową, pieniądze, pracę i pewność że się da rade wychować można się brać do roboty
Więc ja jeszcze sobie poczekam 2/3 lata zanim zajdę w ciążę. . . Tak bardzo chcę już dzidziusia. . . Ale nie warto się spieszyć...Naukę, i opiekę nad bobaskiem trudno jest pogodzić ze sobą. . . Wiem coś o tym moja koleżanka kończy szkołę i ma dziecko już...Ciężko jej...Jednak na szczęście pomaga jej mama która nie pracuje i siostra...Albo babcia dzidzi zostaje z nim albo mamusia nie idzie do szkoły albo siostra zostaje w domu
Jestem ciekawa jak to jest z urlopem macieżyńskim... Kiedy można przejść na urlop? Ile trwa? Czy jest płatny i jeśli tak to w jakich sytuacjach? To chyba zależy o dochód rodziny prawda? Ile czasu można być na urlopie macierzyńskim i po jakim czasie od podjęcia pracy można iść na płatny urlop ? ? ? ?
---edited by Wind_Of_Hope---
Justyysia to nie jest odp. miejsce na tego typu pytania. Prosze nie odbiegac od tematu działu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 11:43 am Temat postu: |
|
|
Hay laseczki(Justysia i Wind of hope)2miesiac maluszek ciagle mi o sobie przypomina czasem caly dzien mnie kreci ale nie korzystam z wc a czasem jest tak ze musze biegac w podskokach hehe za tydzien mam wizyte u lakarza juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze go lub ja na usg:)teraz to juz bede miala co podziwiac bo za pierwszym razem byla sama kuleczka Ps.Justysia mysle ze dobrze ze poczekasz jeszcze dwa lataka Buziole laseczki _________________ Mamusia i Tatuś Bardzo Cie Kochają Skarbusiu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|