Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

pogaduchy o ciąży,jej przebiegu, porodzie itp :)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Kwi 02, 2008 5:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Justysia to jest nas dwie ,ktore chca posmakowac macierzynstwa Razz
co do wieku zajscia w ciaze to najlepszy jest 19-25 Smile jesli jestescie w stanie zapewnic dziecku wszystko co potrzebne to mozna sie starac Smile pamietaj by na 3m-ce przed planowaniem ciazy zaczac zazywac kwas foliowy Smile pozwoli to uniknac wad cewy nerwowej Smile powodzenia Exclamation

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Justysiaaa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Kwi 03, 2008 12:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co do zapewnienia dziecku wszystkiego co potrzebne jest mu do rozwoju to moj chlopak ma prawie 20 lat jest gotowy na dziecko i bardzo go pragnie jak ja Very Happy Idzie za kilka tygodni do pracy by uzbierac pieniadze na rodzine rzeczy potrzebne dla dziecka i slub Very Happy i mozna sie starac Very Happy Very Happy

Ja skoncze szkole czyli jeszcze 2 latka Smile Pojde do pracy pozniej planujemy wziac slub bo bardzo sie kochamy i chcielibysmy juz zamieszkac wreszcie razem...Mojego chlopaka rodzice juz sie nie moga doczekac wnuka/wnuczki Very Happy Very Happy

Sledze ten temat od samego poczatku i zdarzylam juz wyczytac ze trzeba kwas foliowy lykac Smile Ale dziekuje ze mi przypomnialas Smile Bardzo tu u Was sympatycznie jest SmileSmile

A ja nie wiem czy to takie normalne jest...W tym wieku pragnac dziecka? 17 lat mam dopiero...Moje kolezanki mysla gdzie by tu isc na jakas dyskoteke a ja jak poczac dzidziusia Very Happy Very Happy
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Kwi 03, 2008 1:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zupełnie normalne Smile ja zaczełam pragnac ok.20 roku zycia Razz czyli 3 lata temu i jeszcze mi nie minelo Razz. tak to jest ze u niektorych odzywa sie juz wczesnie instynkt macierzynski ( tak jak u nas ) a z kolei inne wolałyby pobawic sie, wyszalec. mi dawno sie to znudzilo, wstydze sie wejsc na disco Razz heh.

zycze powodzonka w staraniu. zazdroszcze ze Twoj facet jest juz gotow na dziecko Sad i to w wieku 20 lat...ehhh.. ja musze czekac, ale moze za rok uda sie..kto wie.. Cool Laughing

Powrót do góry
Justysiaaa

PostWysłany: Czw Kwi 03, 2008 3:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind_of_hope Ja na dyskotece się nudzę...Przestałam w końcu chodzić bo takie imprezki to nie dla mnie...

Marzę o tym by rano wstać i móc popatrzeć jak moje dziecko nyna Smile Smile Wszyscy mi mówią, że jak na swój wiek jestem bardzo dojrzała...Ja sama nie wiem czy to prawda, trudno mi to stwierdzić Very Happy

Marzę o pracy, zarabianiu na utrzymanie dzidziusia siebie i założeniu rodziny...To musi być naprawdę wspaniałe uczucie, wiedzieć że żyje się nie dla siebie , a dla kogoś komu jesteśmy potrzebni Smile

Jejuś jak ja bym chciała już skończyć szkołę... Nie wiem jak wytrzymam te 2 lata wiedząc, że po skończeniu szkoły spełnią się moje najskrytsze marzenia...

Ostatnio się dowiedziałam że moja koleżanka jest w 8 miesiącu ciąży ma 18 lat... Mojego brata dziewczyny siostra urodziła dziecko niedawno...To wspaniałe uczucie widzieć jak maleństwo rośnie i z dnia na dzień nabiera sił... Mojego brata dziewczyna prawdopodobnie też jest w ciąży... Wszyscy wokół tylko nie ja Sad Sad Sad Sad

Twój chłopak nie jest gotowy na dziecko tak? Ajj Ci meżczyźni...Kiedy Oni dorosną... Skąd jesteś jeśli można wiedzieć? Nie wiesz czy jest tu ktoś z Sanoka? Very Happy
Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Czw Kwi 03, 2008 8:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hya Justysia nie wiem moze mi sie wydaje ale ty masz dopiero 17lat i juz tak szybko chcesz miec dzidzie ....moze poczekaj jeszcze troszke Question Masz przed soba jeszcze kupe zycia wybaw sie :)buzka malenka Very Happy
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Kwi 03, 2008 9:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Justysia no nie gotowy, a stukneło mu 24.. Sad wiem ze faceci pozno dojrzewaja,załuje ze nie jest starszy o te 4- 5 lat Sad pozostaje mi czekac.
ja jestem z Białegostoku, a czy ktos jest z Sanoka? nie wiem Smile trzeba czytac uwaznie posty, obok pod nikiem jest (albo i nie ) inf. o mieście Wink

Sekrecik jesli czuje ze to własnie ten moment i na dodatek facet jest gotowy to nie ma co zwlekac Smile beda mieli za co utrzymac wiec co jeszcze potrzebne? Wink
ps- jak sie czujesz? jak mdlosci? ;/ dalej mecza? Sad pozdrofka

Powrót do góry
Justysiaaa

PostWysłany: Czw Kwi 03, 2008 10:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekrecik Wiem że to za wcześnie by mieć dzidzie ale nic nie poradzę na to że o tym marzę ... Stwierdziłam że wytrzymam jeszcze 2/3 latka i wtedy gdy będę już po szkole i będę miala więcej czasu na wychowywanie dzidka pomyślimy (ja i mój chłopak) o dziecku Smile

Wind_of_hope Ty to zawsze potrafisz człowieka pocieszyć Smile Smile Dziękuję za wsparcie Smile Smile Smile Smile Smile

Ps. Sekrecik w którym jesteś tc? Smile Jak samopoczucie? Smile
Powrót do góry
Aga xs
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Kwi 03, 2008 11:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Justysiaaa napisał:
A ja nie wiem czy to takie normalne jest...W tym wieku pragnac dziecka? 17 lat mam dopiero...Moje kolezanki mysla gdzie by tu isc na jakas dyskoteke a ja jak poczac dzidziusia Very Happy Very Happy

Ja nie widze w tym nic zlego,sama zaczelam mylec o dziecku bardzo wczesnie bo majac ok 16 lat,zawsze mialam obsesje na tym punkcie,juz w liceum zaczelam zbierac ubranka i akcesoria dla niemowlat,wszyscy mi mowili,ze skoncze u wariatow.haha.odkad pamietam dziecko bylo moim najwiekszym marzeniem,teraz mam synka 2,5roku i w przyszlosci marze o drugim bobasku.A synka urodzilam majac 22 lata,wiec pare latek minelo zanim marzenie sie spelnilo,ale to dlatego,ze chcielismy aby wszystko bylo w swoim czasie i w swojej kolejnosci,najpierw praca,slub,a potem bobasek Very Happy wszystko sie udalo tak jak zapalnowalismy Smile
Powrót do góry
Justysiaaa

PostWysłany: Pią Kwi 04, 2008 1:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo się cieszę, że wszystko się ułożyło tak jak chcieliście Smile

Ja wiem jak ważna jest sytuacja materialna w decyzji o dziecku... Najpierw ukończenie szkoły potem konieczna jest praca i zarobienie pieniędzy najlepiej gdy jest to praca pewna, stała Smile Ślub to na 100 % Smile Smile A gdy już się ma stałego partnera/męża Smile Dach nad głową, pieniądze, pracę i pewność że się da rade wychować można się brać do roboty Smile

Więc ja jeszcze sobie poczekam 2/3 lata zanim zajdę w ciążę. . . Tak bardzo chcę już dzidziusia. . . Ale nie warto się spieszyć...Naukę, i opiekę nad bobaskiem trudno jest pogodzić ze sobą. . . Wiem coś o tym moja koleżanka kończy szkołę i ma dziecko już...Ciężko jej...Jednak na szczęście pomaga jej mama która nie pracuje i siostra...Albo babcia dzidzi zostaje z nim albo mamusia nie idzie do szkoły albo siostra zostaje w domu Smile Smile

Jestem ciekawa jak to jest z urlopem macieżyńskim... Kiedy można przejść na urlop? Ile trwa? Czy jest płatny i jeśli tak to w jakich sytuacjach? To chyba zależy o dochód rodziny prawda? Ile czasu można być na urlopie macierzyńskim i po jakim czasie od podjęcia pracy można iść na płatny urlop ? ? ? ?

---edited by Wind_Of_Hope---
Justyysia to nie jest odp. miejsce na tego typu pytania. Prosze nie odbiegac od tematu działu Razz Smile
Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Pią Kwi 04, 2008 11:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hay laseczki(Justysia i Wind of hope)2miesiac maluszek ciagle mi o sobie przypomina czasem caly dzien mnie kreci ale nie korzystam z wc a czasem jest tak ze musze biegac w podskokach hehe Very Happy za tydzien mam wizyte u lakarza juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze go lub ja na usg:)teraz to juz bede miala co podziwiac bo za pierwszym razem byla sama kuleczka Laughing Ps.Justysia mysle ze dobrze ze poczekasz jeszcze dwa lataka Wink Buziole laseczki
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 21 z 40