Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

pogaduchy o ciąży,jej przebiegu, porodzie itp :)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Gru 27, 2007 7:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tvisha napisał:

To jesli rozwijaja miesnie pochwy czy to wplywa jakos na przebieg porodu ??

no wtedy miesnie pochwy moga bardziej sie rozciagac i mozna uniknac w ten sposob naciecie krocza Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
syla23

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Gru 28, 2007 5:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tvisha no jak to kto mój M nademną czówa? Wink Z tymi "kuleczkami też słyszałam że podobno jest to skuteczna metoda na ćwiczenie mięśni pochwy ale jeśli chodzi o poród to dla mnie nowość.

Dziewczyny 3 ide do gina na badanie kontrolne, po zastosowaniu globólek mineło niby, bo cały czas mam takie wrażenie że tam w środku jestem strasznie podrażniona i obawiam sie że to mnie poprostu nie swędzi ale jest. Bede chciała żeby moja ginka zrobiła mi posiew i wyczytałam jeszcze że warto zrobić mykologiczne badanie błon śluzowych w kierunku chorobotwórczych grzybów z antybiogramem- kurcze strasznie długo pisać, tylko powiedzcie mi jak to wygląda czy ginka sama pobierze próbke czy trzeba bedzie iść do laboratorium i tam sobie pobiorą? Jestem skołowana bo nie wiem jak to sie dbywa (nigdy tego nie miałam robione) czytałam już różne wypowiedzi Rolling Eyes
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Gru 28, 2007 7:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

syla23 napisał:
jak to wygląda czy ginka sama pobierze próbke czy trzeba bedzie iść do laboratorium i tam sobie pobiorą?

to zależy. ja zwykle szłam do laboratorium mikrobiologicznego i tam pobierali mi próbkę. oni później hodują to na odpowiednich podłożach więc taki zwykły ginekolog to Ci tego nie zrobi Smile
Tvisha
Przyjaciel forum

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Gru 29, 2007 6:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pituszka a czy mozna jeszcze w jakis inny sposob uniknac naciecia krocza ... bo sama mysl o tym przyprawia mnie o dreszcze ?? brrr ...
I czy takie noszenie kuleczek w czasie ciazy moze pogorszyc stan ciazowy ?

syla23 ah ten ... M, niech czowa czowa, przez to moze sam odczowa ciezar porodu Razz . Skoro jesli nie ma zadnych zastrzezen co do seksu w czasie ciazy to pewnie z kuleczkami tez nie ma zastrzezen. syla23 moze kupic ci cos takiego pod choinke ? Twisted Evil

Ogolnie to strasznie duzo tych mozliwych problemow w czasie ciazy, zycze bys sie nie dala grzyba i wyrwala wszystkie chwasty do cysta Wink
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sob Gru 29, 2007 11:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tvisha napisał:
pituszka a czy mozna jeszcze w jakis inny sposob uniknac naciecia krocza ... bo sama mysl o tym przyprawia mnie o dreszcze ?? brrr ...
I czy takie noszenie kuleczek w czasie ciazy moze pogorszyc stan ciazowy ?

jezeli chodzi o naciecie krocza to tu masz temacik http://www.biomedical.pl/forum/1-vt3202.html?start=0 poczytaj sobie Smile a zeby je uniknac to tylko wtedy kiedy miesnie pochwy sa w miare rozciagliwe...
a co do kuleczek to nigdy o takim czyms nie slyszalam zeby ktos nosil je podczas ciazy ale mysle ze to nie jest za dobry pomysl poniewaz w czasie ciazy narzady rodne sa bardziej podatne na rozne infekcje wiec mysle ze lepiej dac sobie z tym spokoj Smile
Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Sty 01, 2008 3:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki pituszka ... ale o tym kroczu to ja nie koniecznie chce wiedziec ... sama mysl to mnie ciary przechodza ... pociesza mnie ze ciaza trwa znacznie dluzej niz kilka chwil rodzenia.
No to trudno jesli lepiej nie nosic kuleczek podczas ciazy, moze jakos to przezyje.

Mnie to przed noworocznie ciotka nawiedzila wiec w sumie puki mam czas, to porozwijam sobie miesnie Twisted Evil
Powrót do góry
syla23

PostWysłany: Sro Sty 02, 2008 1:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i mamy rok 2008 Very Happy
Jak tam po Sylwestrze nóżki bolą? Smile
Ja go spędziłam w domku z moim M tylko we trójeczke Wink przywitaliśmy nowy rok i było bardzo miło

A jak u was?

---edit by Pituszka
Tutaj mozemy pogadac o Sylwku bo to nie temat na tego typu dyskusje : http://www.biomedical.pl/forum/sylwestrowe-plany-vt6668.html

PostWysłany: Pon Sty 14, 2008 4:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny czy ktoś jeszcze jest na tym naszym forum Sad

Chciałam sie podzielić dobrą informacją że czuje już ruchy maleństwa i że najprawdopodobniej bedziemy mieli synka Smile tylko nie wiem czy mam z kim sie dzielić tą nowinką Rolling Eyes
Pozdrawiam was gorąco gdziekolwiek jesteście Wink

PostWysłany: Pon Sty 14, 2008 5:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moje gratulacje kochana... widzisz ja mam na dzis termin i malutka nadal nier daje mi zadnego znaku jutro chyba pojade do szpitala...Wink chcialabym juz moc ja tulic do serduszka:) ja Ci zycze milutkiej ciazy i jak najwiecej kopów od synka;)Smile pozdrawiam

Powrót do góry
syla23

PostWysłany: Pon Sty 14, 2008 5:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziękuje ci ewelinka ja ci życze szczęśliwego i szybkiego porodu i ślicznego zdrowego bobska
Pozdrawiam i trzymam kciuki za szybkie plum .... Wink
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 7 z 40