Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 6:58 pm Temat postu: |
|
|
Justynka dzięki za pocieszenie.
A Twój Krzyś też nie jest chyba jakimś wyjątkiem, abyś musiała się zamartwiać - wielu chłopców właśnie zaczyna mówić dużo później, niż ich rówieśniczki-dziewczynki (oczywiście to nie regułą), ja przynajmniej znam wielu jeszcze-nie-mówiących-trzylatków.
Co do nocniczka - syn mojego szwagra skończy w maju 3 latka i tez absolutnie nie godzi się na siadanie na nocniku, choć jest uczony od wielu miesięcy - bodajże 6.
A Adaśkowi chyba wyrzynają się kolejne 2 ząbki na raz - o ile dobrze wypatrzyłam.
Odmawia ssania cycusia, odwraca się ode mnie i płacze. Jadę więc dziś od rana na laktatorze i przemycam małemu moje mleko w różnych innych posiłkach. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Czw Lut 23, 2012 4:05 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Ja po miesiącu pracy poszłam na zwolnienie bo mały mi się pochorował. Obrzęk krtani, prawdopodobnie alergiczny. InhLacje, leki i syropki.
Mamy dwa ząbki, górne też zaczynają się wyrzynać. Siadamy sami, chcemy sami stać i mamy podrygi do raczkowania.
Nadal go karmię mimo tego ze ma przerwy nawet 20 godzinne, dajemy radę
Justyna mój Michaś juz jest wysadzany na nocnik, staram się często go wysadzać i robi siku i kupke. Nie wiem czy coś to na przyszłośc da ale przynjmniej próbujemy
Łobuz nie martw się, Adaś pewnie niedługo sam zacznie siadać. Mój juz szybko chciał siadać i od swiąt sam siedzi a od miesiąca sam siada z pozycji leżacej Karmisz dalej ? Jak alergia? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lut 23, 2012 4:43 pm Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny!
Co u Was? niedawno rodzilyscie a juz dzieciaczki maja po 7-8 miesiecy....wow ale to leci. No ale moj Kubs zaraz 3 skonczy:)
Niedawno wrocily nam problemy brzuszkowe ale na szczescie po tygodniu sytuacja opanowana - nie ma to jak Lefax czy Sabsimplex....
Kobietki powiedzcie mi czy planujecie szczepic na pneumokoki?moze juz szcepilyscie....bo ja nie wiem co mam robic. W polowie marca mamy 2 dawke szczepien plus rotawirus. Lekarka powiedziala ze jak dziecko nie idzie do złoba to nawet pow 1 roku na pneumo mozna szczepic...a ja sama nie wiem co o tym myslec....
Kubunio dosc grzeczny juz chwyta zabawki powoli i tak sie cudownie w glos smieje choc nie zawsze chce:)
Pozdawiam _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Lut 23, 2012 6:09 pm Temat postu: |
|
|
Ja zaszczepiłam na rota i pneumokoki choc Zu nie chodzi jeszcze do przedszkola. Cykl szczepień zaczęłam bardzo szybko. JA polecam ... _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justyna88
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lut 23, 2012 8:39 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam Zuzie zaszczepiona i Krzysia też a Kuba na razie czeka doszłam do wniosku że oni może nic nie przyniosą i będziemy się chyba w lecie szczepić a na rote nie szczepiłam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
|
Wysłany: Sro Lut 29, 2012 9:44 pm Temat postu: |
|
|
A ja nie szczepię ani na pneumo ani na rota.
U nas ząbkowanie pełną parą - mamy już 3 ząbki, kolejne 3 się szykują. Widać pod dziąsłami, ale nie mogą wyjść.
W związku z tym różne historie się dzieją - albo mały nie śpi, albo nie je, albo maruder mu się włącza...
anetka sytuacja z azs opanowana - ja już jem nabiał i dochodzę do wniosku, że plamy na skórze Adaśka wyskakują po kwaśnych rzeczach - nieważne, czy to jabłko, czy jogurt o smaku naturalnym, czy twaróg.
Ciągle cycujemy.
A jak tam u Was ze zdrówkiem?
doroti masz rację, czas leci stanowczo za szybko!!
Niedługo nasze słodkie pociechy zaczną nam pyskować!
Te pierwsze uśmiechy są przesłodkie, nie? Nasz się juz śmieje na głos i reaguje głośnym śmiechem nawet na moje głupie miny.
tosia a kiedy chcesz Zuźke do przedszkola posłać?
Ale się cieszę, że wiosna się zbliża, gondolka pójdzie precz, wyciągniemy spacerówkę, mały będzie obserwował, co się wokół dzieje! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 4:35 pm Temat postu: |
|
|
łobuz no na rota to i tak za późno
U nas z ząbkami nie było problemu ale jak wychodziły trójki to był koszmar
No ja chciałam posłać Zunie do przedszkola od września ale waham się bardzo _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justyna88
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 5:05 pm Temat postu: |
|
|
A my dziś mamy małe święto - Kubuś skończył roczek! Ale ten czas leci a co do przedszkola moja Zuzia jest z listopada i jak poszła do przedszkola miała też niecałe 3 lata i świetnie sobie radziła, a codzienny kontakt z innymi dziećmi i zajęcia dużo ja nauczyły. Rano jak ja M odwoził nic nie marudziła za to jak przyszło ja zabrać do domu był większy problem odwiedzcie razem przedszkole parę razy jak Małej się spodoba to naprawdę warto |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
|
Wysłany: Wto Mar 06, 2012 7:11 pm Temat postu: |
|
|
tosia a jakie argumenty przemawiają przeciwko przedszkolu?
Justyna wszystkiego najlepszego dla roczniaka! Wcale niemałe to Wasze święto!
U nas ząbkowanie - ciąg dalszy. 6 ząbków już się przebiło, choć jeszcze całe nie wyszły. Dzisiejsza nocka po raz pierwszy od dawna ładnie przespana, ale drzemki w dzień - ech, szkoda gadać...
Nasz mały ciągle nie chce sam siedzieć, a niektóre dzieci w tym wieku już stają na nóżki! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2012 5:11 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Ja zaszczepiłam małego na rota, na pneumokoki nie starczyło pieniędzy ...
Wczoraj mały zagorączkował, musiałam iść na nockę do pracy i dzisiaj z rana jechałam z nim do lekarza. Mamy anginę i antybiotyk.
Michałek ma dwa dolne ząbki, od wczoraj oficjalnie raczkuje, podnosi się do stania i chwilę sam stoi
Justyna wsszystkiego najlepszego dla Kubusia
Łobuz spokojnie na wszystko przyjdzie czas. Niektóre dzieci najpierw stają a potem siadaja _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|