Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o maluchach

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Lut 20, 2012 6:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Justynka dzięki za pocieszenie. Smile

A Twój Krzyś też nie jest chyba jakimś wyjątkiem, abyś musiała się zamartwiać - wielu chłopców właśnie zaczyna mówić dużo później, niż ich rówieśniczki-dziewczynki (oczywiście to nie regułą), ja przynajmniej znam wielu jeszcze-nie-mówiących-trzylatków.

Co do nocniczka - syn mojego szwagra skończy w maju 3 latka i tez absolutnie nie godzi się na siadanie na nocniku, choć jest uczony od wielu miesięcy - bodajże 6.

A Adaśkowi chyba wyrzynają się kolejne 2 ząbki na raz - o ile dobrze wypatrzyłam.
Odmawia ssania cycusia, odwraca się ode mnie i płacze. Jadę więc dziś od rana na laktatorze i przemycam małemu moje mleko w różnych innych posiłkach.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Czw Lut 23, 2012 4:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile
Ja po miesiącu pracy poszłam na zwolnienie bo mały mi się pochorował. Obrzęk krtani, prawdopodobnie alergiczny. InhLacje, leki i syropki.
Mamy dwa ząbki, górne też zaczynają się wyrzynać. Siadamy sami, chcemy sami stać i mamy podrygi do raczkowania.
Nadal go karmię mimo tego ze ma przerwy nawet 20 godzinne, dajemy radę Wink

Justyna mój Michaś juz jest wysadzany na nocnik, staram się często go wysadzać i robi siku i kupke. Nie wiem czy coś to na przyszłośc da ale przynjmniej próbujemy Wink

Łobuz nie martw się, Adaś pewnie niedługo sam zacznie siadać. Mój juz szybko chciał siadać i od swiąt sam siedzi a od miesiąca sam siada z pozycji leżacej Wink Karmisz dalej ? Jak alergia?

Powrót do góry
doroti

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lut 23, 2012 4:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny!

Co u Was? niedawno rodzilyscie a juz dzieciaczki maja po 7-8 miesiecy....wow ale to leci. No ale moj Kubs zaraz 3 skonczy:)

Niedawno wrocily nam problemy brzuszkowe ale na szczescie po tygodniu sytuacja opanowana - nie ma to jak Lefax czy Sabsimplex....

Kobietki powiedzcie mi czy planujecie szczepic na pneumokoki?moze juz szcepilyscie....bo ja nie wiem co mam robic. W polowie marca mamy 2 dawke szczepien plus rotawirus. Lekarka powiedziala ze jak dziecko nie idzie do złoba to nawet pow 1 roku na pneumo mozna szczepic...a ja sama nie wiem co o tym myslec....

Kubunio dosc grzeczny juz chwyta zabawki powoli Smile i tak sie cudownie w glos smieje choc nie zawsze chce:)

Pozdawiam
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Lut 23, 2012 6:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja zaszczepiłam na rota i pneumokoki choc Zu nie chodzi jeszcze do przedszkola. Cykl szczepień zaczęłam bardzo szybko. JA polecam ...

Powrót do góry
Justyna88

PostWysłany: Czw Lut 23, 2012 8:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam Zuzie zaszczepiona i Krzysia też a Kuba na razie czeka doszłam do wniosku że oni może nic nie przyniosą i będziemy się chyba w lecie szczepić Smile a na rote nie szczepiłam.
Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Sro Lut 29, 2012 9:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja nie szczepię ani na pneumo ani na rota.

U nas ząbkowanie pełną parą - mamy już 3 ząbki, kolejne 3 się szykują. Widać pod dziąsłami, ale nie mogą wyjść.
W związku z tym różne historie się dzieją - albo mały nie śpi, albo nie je, albo maruder mu się włącza...

anetka sytuacja z azs opanowana - ja już jem nabiał i dochodzę do wniosku, że plamy na skórze Adaśka wyskakują po kwaśnych rzeczach - nieważne, czy to jabłko, czy jogurt o smaku naturalnym, czy twaróg.
Ciągle cycujemy.
A jak tam u Was ze zdrówkiem?

doroti masz rację, czas leci stanowczo za szybko!!
Niedługo nasze słodkie pociechy zaczną nam pyskować! Laughing
Te pierwsze uśmiechy są przesłodkie, nie? Nasz się juz śmieje na głos i reaguje głośnym śmiechem nawet na moje głupie miny. Laughing

tosia
a kiedy chcesz Zuźke do przedszkola posłać?

Ale się cieszę, że wiosna się zbliża, gondolka pójdzie precz, wyciągniemy spacerówkę, mały będzie obserwował, co się wokół dzieje!

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Mar 01, 2012 4:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

łobuz Wink no na rota to i tak za późno Wink
U nas z ząbkami nie było problemu ale jak wychodziły trójki to był koszmar Wink
No ja chciałam posłać Zunie do przedszkola od września ale waham się bardzo Wink

Powrót do góry
Justyna88

PostWysłany: Pią Mar 02, 2012 5:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A my dziś mamy małe święto - Kubuś skończył roczek! Ale ten czas leci Smile a co do przedszkola moja Zuzia jest z listopada i jak poszła do przedszkola miała też niecałe 3 lata i świetnie sobie radziła, a codzienny kontakt z innymi dziećmi i zajęcia dużo ja nauczyły. Rano jak ja M odwoził nic nie marudziła za to jak przyszło ja zabrać do domu był większy problem Smile odwiedzcie razem przedszkole parę razy jak Małej się spodoba to naprawdę warto
Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Wto Mar 06, 2012 7:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia a jakie argumenty przemawiają przeciwko przedszkolu?

Justyna wszystkiego najlepszego dla roczniaka! Very Happy Wcale niemałe to Wasze święto!

U nas ząbkowanie - ciąg dalszy. 6 ząbków już się przebiło, choć jeszcze całe nie wyszły. Dzisiejsza nocka po raz pierwszy od dawna ładnie przespana, ale drzemki w dzień - ech, szkoda gadać...

Nasz mały ciągle nie chce sam siedzieć, a niektóre dzieci w tym wieku już stają na nóżki! Confused

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 5:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile
Ja zaszczepiłam małego na rota, na pneumokoki nie starczyło pieniędzy ...
Wczoraj mały zagorączkował, musiałam iść na nockę do pracy i dzisiaj z rana jechałam z nim do lekarza. Mamy anginę i antybiotyk. Sad

Michałek ma dwa dolne ząbki, od wczoraj oficjalnie raczkuje, podnosi się do stania i chwilę sam stoi Smile

Justyna wsszystkiego najlepszego dla Kubusia Smile

Łobuz spokojnie na wszystko przyjdzie czas. Niektóre dzieci najpierw stają a potem siadaja Wink

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 23 z 41