Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Postinor- zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nina0601

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Paź 20, 2006 10:14 pm    Temat postu: Czy tabletki "po" całkowicie zapobiegaja zapłodnie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ostatnio juz poruszyłam ten temat, boje sie ze moge byc w ciaży?ginekolog przepisał mi tabletki"po"(postinor) ja nie mam zadnych objawów takich co swiadczyłyby o ciąży ale na miesiączke tez nic nie wskazuje. czy po tych tabletkach i tak mogło w jakis sposób dojść do zapłodnienia???
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Aga xs
Gość

PostWysłany: Pią Paź 20, 2006 10:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie sadze,przeciez te tabletki sa po to,zyby zapobiec zaplodnieniu,oczywiscie jezeli zazylas je w pore.A to,ze okres sie spoznia jest rzecza normalna,moze to byc wynik zazycia tej tabletki.Ja tez kiedys tak mialam.Zobaczysz,ze okres sie pojawi.
Powrót do góry
nina0601

PostWysłany: Pią Paź 20, 2006 10:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki serdeczne, spóźnia mi sie miesiączka juz 3tyg, a u Ciebie ile sie spóźnał okres?tabletki zazyłam na drugi dzień po stosunku(to moze10godz minęło)
Powrót do góry
Aga xs
Gość

PostWysłany: Pią Paź 20, 2006 11:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie bardzo pamietam ile wtedy okres mi sie spoznil,bo to bylo pare lat temu.Najdluzej to chyba 2 tyg czekalam o ile sie nie myle,a czesto mi sie to zdarzalo.Na opoznienie rowniez ma wplyw stres,wiec postaraj sie jak najmniej o tym myslec,a bedzie wszystko ok.Tabletke zazylas o czasie,wiec poprostu czekaj na okres.Jezeli sie nie pojawi,to idz do lekarza,bo moze to byc inna przyczyna.
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Paź 20, 2006 11:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak zgadzan sie z Aga:) w ciazy nie jestes ale przydaloby sie skoczyc do lekarza bo to moze byc inna przyczyna:) zycze zdrowka:)
Powrót do góry
gosik77

PostWysłany: Pią Paź 20, 2006 11:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z tego co wiem... postinor nie zawsze działa.. wiec proponuje wizyte u lekarza .. lub wykonanie testu..
Postinor jest tabletką o zwiekszonej liczbie hormonów ale nie działa on poronnie.. tylko ma nie doprowadzic do zapłodnienia.. jezeli dojdzie do zapłodnienia przed zazyciem i zagnieznieniem jajeczka w macicy postinor juz nie zadziała.. dlatego tak wazne jest by zazyc tę tabletkę mozliwie jak najwczesniej.
Powrót do góry
nina0601

PostWysłany: Pią Paź 20, 2006 11:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No własnie zrobiłam test i wyszedł negatywnie, ale z ta moja miesiaczka jest cos nie tak, to dla mnie szok, bo mam idealnie regularne miesiaczki. dziekuje za wsparcie, pozdrawiam
Powrót do góry
gosik77

PostWysłany: Pią Paź 20, 2006 11:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no z miesiaczką moze cos byc nie tak po zazyciu postinoru bo on rozregulowuje cykl..ale skoro test wyszedł negatywnie to poczekaj cierpliwie na okres.. bedzie napewno jak tylko wyluzujesz Very Happy
ps. mi zawsze pomagało zrobienie testu.. zawsze na drugi dzien dostałam Wink
Powrót do góry
KOBIETA

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Paź 21, 2006 12:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja zawsze dostaje jak zaloze najlepsze majtki Razz
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Paź 21, 2006 1:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kobieto, ale Ty masz nierówno pod sufitem Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Jak coś wymyślisz Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Następny
Strona 5 z 13