Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Postinor- zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KOBIETA

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Paź 21, 2006 8:22 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bo ci dam moderatorskie ostrzezenie Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
agusia39

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Paź 21, 2006 11:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nina0601 nie masz sie co martwić problemem z miesiączka - postinor zawiers ogromną ilość hormonu więc to tzw. bomba dla organizmu :/

troche czasu minie aż powróci on do całkowitej równowagi
Powrót do góry
nina0601

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Paź 22, 2006 1:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wszystko jest ok! przynajmniej jedno w moim zyciu, dostałam miesiaczke(to ten okres na który zawsze najbardziej nazekam)Smile Pozdrawiam moich pocieszycieli którzy mnie wspierali:D
Powrót do góry
Aniana

PostWysłany: Sob Mar 17, 2007 11:42 pm    Temat postu: Przenoszenie spermy a pigułka "po" Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje szansa zapłodnienia w sytuacji, gdy nie dochodzi do stosunku, natomiast sperma dostaje się w okolice łechtaczki, ale nie jest raczej przeniesiona w okolice pochwy. Niewielkie (ze wzgledu na to, że ręce zostały wcześniej ze spermy wymyte) ilości nasienia mogły być przeniesione ręką lub ustami, więc w pewnym stopniu zmniejsza to prawdopodobieństwo ewentualnego zapłodnienia Smile tak mi sie przynajmniej wydaje.
Proszę więc Was o radę, czy w tej sytuacji warto, aby dziewczyna udała się do lekarza i ewentualnie zmiesciła sie w 72h i przyjęła pigułkę "po". A na koniec jeszcze dodam, że od zakończenia ostatniego okresu upłynęły 3 dni, wiec wyglada na to, że za "chwilę" zaczynają się jej dni płodne.
Dzięki za pomoc.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Mar 17, 2007 11:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli była przed dniami płodnymi a nie w trakcie to raczej nikłe szanse Laughing
co do zapłodnienia to sperma na rece czy ustach nie ma zadnej predkosci ,dzieki ktorej plemniki docieraja do komorki Wink tak wiec wydaje mi sie ze nie powinna brac tabletki,ale to tylko moje zdanie. Jesli czuje potrzebe i obawia sie bardzo mocno to juz jej pozostawiam decyzje Razz

Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Nie Mar 18, 2007 4:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zgadzam sie z Wind, plemniki same nie wskocza do pochwy Smile a jezeli zdecyduje sie na tabletke "po" to musi pamietac ze to jest wielka bomba hormonalna i bierze sie ja tylko w ostatecznosci Smile pozdrawiam
Powrót do góry
Angela_16

PostWysłany: Sro Lip 11, 2007 6:02 pm    Temat postu: Seks po tabletce "po" a możliwość ciąży Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej mam pewien problem...kochałam się z chłopakiem tydzień po zażyciu tabletek 72h...bez prezerwatywy:/ na dodatek dostałam krwawienia, wywołanego tymi tabletkami! Czy jest prawdopodobieństwo, że zajdę w ciążę? Okres powinnam mieć za 2 tygodnie... PROSZĘ POMOŻCIE!!! Confused

---edit by karioka---
Proszę nadawać tematom tytuły odzwierciedlające problem.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Lip 11, 2007 7:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Postinor chroni tylko lub az 72h Smile Stosunek miałas tydzien pozniej wiec nie bylo zadnej ochrony Rolling Eyes (chyba ze zle zrozumialam tresc postu)
Wiec napewno nie byłas chroniona podczas stosunku. Miałas dni plodne?Jak długie masz cykle?

Powrót do góry
chrapek77

PostWysłany: Sro Lip 18, 2007 9:29 pm    Temat postu: tabletki antykopcepcyjne/ ciaza Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc brałam tabletki antykopcepcyjne miesciac temu i odrazu je odstawiłam po skaczeniu i prubowałam zajsc w ciaze czy moge zajsc ? prosze o pomoc pozdrawiam
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Nie Sie 19, 2007 9:30 pm    Temat postu: zapytanie o postinor Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanko..nie wiem czy dobrze je umieszczam. Czy recepte na postnor przepisze mi lekarz rodzinny.. ? bo do gina to teraz czeka sie bardzo dlugo to bardzo pilne..kochalam sie dzis z chlopakiem i pekla nam gumka niestety Sad Sad pierwszy raz w zyciu Sad dzis mam 18 dzien cyklu a moje cykle wahaja sie w dlugosci od 29 do 32 dni. \prosze o w miare szybka odp pozdrawiam Sad aha i wytrysk byl w srogku a to mogly byc moje dni plodenw iec bede musiala chyba wziassc postinor Sad
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Następny
Strona 6 z 13