Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
KOBIETA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Paź 21, 2006 8:22 am Temat postu: |
|
|
Bo ci dam moderatorskie ostrzezenie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Paź 21, 2006 11:00 am Temat postu: |
|
|
nina0601 nie masz sie co martwić problemem z miesiączka - postinor zawiers ogromną ilość hormonu więc to tzw. bomba dla organizmu :/
troche czasu minie aż powróci on do całkowitej równowagi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nina0601
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Paź 22, 2006 1:13 pm Temat postu: |
|
|
Wszystko jest ok! przynajmniej jedno w moim zyciu, dostałam miesiaczke(to ten okres na który zawsze najbardziej nazekam) Pozdrawiam moich pocieszycieli którzy mnie wspierali:D |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aniana
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 11:42 pm Temat postu: Przenoszenie spermy a pigułka "po" |
|
|
Chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje szansa zapłodnienia w sytuacji, gdy nie dochodzi do stosunku, natomiast sperma dostaje się w okolice łechtaczki, ale nie jest raczej przeniesiona w okolice pochwy. Niewielkie (ze wzgledu na to, że ręce zostały wcześniej ze spermy wymyte) ilości nasienia mogły być przeniesione ręką lub ustami, więc w pewnym stopniu zmniejsza to prawdopodobieństwo ewentualnego zapłodnienia tak mi sie przynajmniej wydaje.
Proszę więc Was o radę, czy w tej sytuacji warto, aby dziewczyna udała się do lekarza i ewentualnie zmiesciła sie w 72h i przyjęła pigułkę "po". A na koniec jeszcze dodam, że od zakończenia ostatniego okresu upłynęły 3 dni, wiec wyglada na to, że za "chwilę" zaczynają się jej dni płodne.
Dzięki za pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 11:53 pm Temat postu: |
|
|
jesli była przed dniami płodnymi a nie w trakcie to raczej nikłe szanse
co do zapłodnienia to sperma na rece czy ustach nie ma zadnej predkosci ,dzieki ktorej plemniki docieraja do komorki tak wiec wydaje mi sie ze nie powinna brac tabletki,ale to tylko moje zdanie. Jesli czuje potrzebe i obawia sie bardzo mocno to juz jej pozostawiam decyzje _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Nie Mar 18, 2007 4:43 pm Temat postu: |
|
|
zgadzam sie z Wind, plemniki same nie wskocza do pochwy a jezeli zdecyduje sie na tabletke "po" to musi pamietac ze to jest wielka bomba hormonalna i bierze sie ja tylko w ostatecznosci pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Angela_16
|
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 6:02 pm Temat postu: Seks po tabletce "po" a możliwość ciąży |
|
|
Hej mam pewien problem...kochałam się z chłopakiem tydzień po zażyciu tabletek 72h...bez prezerwatywy:/ na dodatek dostałam krwawienia, wywołanego tymi tabletkami! Czy jest prawdopodobieństwo, że zajdę w ciążę? Okres powinnam mieć za 2 tygodnie... PROSZĘ POMOŻCIE!!!
---edit by karioka---
Proszę nadawać tematom tytuły odzwierciedlające problem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 7:10 pm Temat postu: |
|
|
Postinor chroni tylko lub az 72h Stosunek miałas tydzien pozniej wiec nie bylo zadnej ochrony (chyba ze zle zrozumialam tresc postu)
Wiec napewno nie byłas chroniona podczas stosunku. Miałas dni plodne?Jak długie masz cykle? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
chrapek77
|
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 9:29 pm Temat postu: tabletki antykopcepcyjne/ ciaza |
|
|
czesc brałam tabletki antykopcepcyjne miesciac temu i odrazu je odstawiłam po skaczeniu i prubowałam zajsc w ciaze czy moge zajsc ? prosze o pomoc pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 9:30 pm Temat postu: zapytanie o postinor |
|
|
mam pytanko..nie wiem czy dobrze je umieszczam. Czy recepte na postnor przepisze mi lekarz rodzinny.. ? bo do gina to teraz czeka sie bardzo dlugo to bardzo pilne..kochalam sie dzis z chlopakiem i pekla nam gumka niestety pierwszy raz w zyciu dzis mam 18 dzien cyklu a moje cykle wahaja sie w dlugosci od 29 do 32 dni. \prosze o w miare szybka odp pozdrawiam aha i wytrysk byl w srogku a to mogly byc moje dni plodenw iec bede musiala chyba wziassc postinor |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|