Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
su
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sie 25, 2007 8:11 am Temat postu: |
|
|
Miałam zrobić test dziś rano no i wstałam i byłam tak zaspana , że się wysiusiałam , zapominajac o teście.
Mogę go zrobić jeszcze dziś? Np teraz? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Sie 25, 2007 10:54 am Temat postu: |
|
|
zalezy jaki to test był,na niektorych napisane jest zeby robic z samego rana,inne z kolei mozna o kazdej porze, takze poczytaj uwaznie ulotke i jak cos to zrob jutro z rana _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ulka24
|
Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 7:58 pm Temat postu: |
|
|
czesc moze ktos mi doradzi:30.07.07,22.08.07-w te dni miałam okres.powinnam dostac kolejny ok 21.09.07,ale jeszcze nie dostałam.zrobiłam bobo test(23.09.07) i wynik był negatywny.gdybym była w ciazy to byłby to juz drugi m-c.pół roku temu urodziłam dziecko i karmie piersia-czy karmienie moze miec wpływ na brak miesiaczki???a moze to przez stres zwiazany z jej brakiem???jesli ktos był w takiej sytułacji to bardzo prosze niech da znac...a moze nie czekac tylko zrobic kolejny test?
pozdro |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 8:40 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem test był już wiarygodny, więc ciąża to raczej nie jest, ale na wszelki wypadek można powtórzyć test. natomiast po porodzie, w czasie karmienia to zwykle przez kilka miesięcy nie ma się okresów (w organizmie wytwarza się prolaktyna, która hamuje pracę przysadki mózgowej i jajników odpowiedzialnych za pojawianie się regularnie okresów), czasami występują jednorazowe krwawienia a właściwa miesiączka pojawia się kilka miesięcy później. tak więc ja obstawiam, że ten brak okresu jest spowodowany karmieniem. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ulka24
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 7:53 am Temat postu: |
|
|
dzieki za odp,od urodzenia miałam okres kilka razy dlatego niepokoi mnie jego brak. chyba bez kolejnego testu sie nie obejdzie-tak dla swietego spokoju
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kiki123
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 11:21 am Temat postu: bobo test |
|
|
witam
ostatni raz kochałam się 29 sierpnia. to był mój dwunasty dzień cyklu. (dodam, że to był stosunek analny bez zabezpieczenia- w sumie nie mam jakichś wątpliwości, ale test zrobiłam tak ooo dla pewności ) Bobo-test zrobiłam 13 września, czyli 15 dnipo tym fakcie. czy jego wynik był juz wiarygodny??
pozdrawiami z góry dziekuję za odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 1:11 pm Temat postu: |
|
|
Tak. Test był wiarygodny po tym czasie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kiki123
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 1:19 pm Temat postu: |
|
|
dzieki wielkie za odpowiedź bo wiesz.. często jest tak, że jak się wykona test przed miesiączka to podobno może nie być prawidłowy, a ja chciałam siędowiedzieć możliwie jak najwczesniej czy nic nie zdziałaliśmy:) nie powiem bo pojedyncza kreseczka bardzo mnie ucieszyła tylko nie wiedziałam w jakim stopniu jest ona wiarygodna i czy powinnam powtórzyć test
ale skoro mówisz (a raczej piszesz), że test jest wiarygodny to pewnie powinnam teraz spokojnie na okres czekać... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ulka24
|
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 7:44 am Temat postu: |
|
|
witam ponownie
tydzien temu pisałam ze spóznia mi sie okres,wynik testu wyszedł negatywny i ze karmie piersia.niestety okresu nadal nie mam
boli mnie brzuch,twarz mam cała zsypana(jak zawsze przy okresie),i wogole cały czas o tym mysle
powtorze dzis test,tylko co zrobic jesli wynik znowu wyjdzie negatywny?czy isc do lekarza?jesli ktos miał podobny problem to prosze o odpowiedz.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ktoska17
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 10:38 am Temat postu: Badanie krwi?!Na czym to polega?Gdzie się udać? |
|
|
Powiedzcie mi na czym polega te badanie krwi ? gdzie się zgłaszać? ile kosztuje? okres spóznnia mi się ponad miesiac ... robiłam dwa testy ,i wyszły mi wyniki negatywne... kochałam sięz chlopakiem 24 sierpnia ghdzie okres powinnam dostac juz 2 wrzesnia a do tej pory nie mam! (stosunek byl z prezeratywą ,gdzie jego orgazm po za mną) Czyli niby nie było zadnej wpadki Chce uniknąć ginekologa a jednak się martwie i nie wiem do końca czy wierzyć tym testom , pierwszy zrobiłam po południu chyba z 1,5 tygodnia od planowanej miesiączki ,drugi tez w odstepie takiego samego czasu od tamtego testu i tez ten test był wykonywany po południu był to test "Qick" (czy jak to tam sie nazywa..) przez ten czas byłam przemeczona na pocvzatku wrzesnia przez szkołę , miałam małe zapaleniei swędzenie ale nie byłam z tym ulekarza bo po kilku dniach przeszło a terz jestem przeziębiona.. ogólnie to nie mam żadnych objawów ciąży.. niech mi ktos odpowie co o tym wszytstkim myśli mam się bać?Ciąży? chciałabym mieć pewność ,że nie jestem. Gdzie mam się udać jeżeli chce iśc na te badanie?Muszę iść z opiekunem? Nie chciałabym iść z mamą ani z nikim z rodziny..Ps. były objawy miesiączki we wrzśniu ale jej nie było teraz znowu mam objawy ale miesiączki nie widać... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|