Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Skuteczność BOBO-TEST!

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
su

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Sie 25, 2007 8:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miałam zrobić test dziś rano no i wstałam i byłam tak zaspana , że się wysiusiałam , zapominajac o teście.
Mogę go zrobić jeszcze dziś? Np teraz?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Sie 25, 2007 10:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zalezy jaki to test był,na niektorych napisane jest zeby robic z samego rana,inne z kolei mozna o kazdej porze, takze poczytaj uwaznie ulotke i jak cos to zrob jutro z rana Wink Very Happy

Powrót do góry
ulka24

PostWysłany: Pon Wrz 24, 2007 7:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc moze ktos mi doradzi:30.07.07,22.08.07-w te dni miałam okres.powinnam dostac kolejny ok 21.09.07,ale jeszcze nie dostałam.zrobiłam bobo test(23.09.07) i wynik był negatywny.gdybym była w ciazy to byłby to juz drugi m-c.pół roku temu urodziłam dziecko i karmie piersia-czy karmienie moze miec wpływ na brak miesiaczki???a moze to przez stres zwiazany z jej brakiem???jesli ktos był w takiej sytułacji to bardzo prosze niech da znac...a moze nie czekac tylko zrobic kolejny test?
pozdro
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Wrz 24, 2007 8:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moim zdaniem test był już wiarygodny, więc ciąża to raczej nie jest, ale na wszelki wypadek można powtórzyć test. natomiast po porodzie, w czasie karmienia to zwykle przez kilka miesięcy nie ma się okresów (w organizmie wytwarza się prolaktyna, która hamuje pracę przysadki mózgowej i jajników odpowiedzialnych za pojawianie się regularnie okresów), czasami występują jednorazowe krwawienia a właściwa miesiączka pojawia się kilka miesięcy później. tak więc ja obstawiam, że ten brak okresu jest spowodowany karmieniem.
ulka24

PostWysłany: Wto Wrz 25, 2007 7:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki za odp,od urodzenia miałam okres kilka razy dlatego niepokoi mnie jego brak. Sad chyba bez kolejnego testu sie nie obejdzie-tak dla swietego spokoju Wink
pozdrawiam
Powrót do góry
kiki123

PostWysłany: Wto Wrz 25, 2007 11:21 am    Temat postu: bobo test Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam

ostatni raz kochałam się 29 sierpnia. to był mój dwunasty dzień cyklu. (dodam, że to był stosunek analny bez zabezpieczenia- w sumie nie mam jakichś wątpliwości, ale test zrobiłam tak ooo dla pewności Wink ) Bobo-test zrobiłam 13 września, czyli 15 dnipo tym fakcie. czy jego wynik był juz wiarygodny??

pozdrawiami z góry dziekuję za odpowiedzi Smile
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Wrz 25, 2007 1:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak. Test był wiarygodny po tym czasie.
Powrót do góry
kiki123

PostWysłany: Wto Wrz 25, 2007 1:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki wielkie za odpowiedź Smile bo wiesz.. często jest tak, że jak się wykona test przed miesiączka to podobno może nie być prawidłowy, a ja chciałam siędowiedzieć możliwie jak najwczesniej czy nic nie zdziałaliśmy:) nie powiem bo pojedyncza kreseczka bardzo mnie ucieszyła tylko nie wiedziałam w jakim stopniu jest ona wiarygodna i czy powinnam powtórzyć test Confused
ale skoro mówisz (a raczej piszesz), że test jest wiarygodny to pewnie powinnam teraz spokojnie na okres czekać...
Powrót do góry
ulka24

PostWysłany: Sob Wrz 29, 2007 7:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam ponownie
tydzien temu pisałam ze spóznia mi sie okres,wynik testu wyszedł negatywny i ze karmie piersia.niestety okresu nadal nie mam Crying or Very sad
boli mnie brzuch,twarz mam cała zsypana(jak zawsze przy okresie),i wogole cały czas o tym mysle Confused
powtorze dzis test,tylko co zrobic jesli wynik znowu wyjdzie negatywny?czy isc do lekarza?jesli ktos miał podobny problem to prosze o odpowiedz.
pozdrawiam Wink
Powrót do góry
Ktoska17

PostWysłany: Czw Paź 04, 2007 10:38 am    Temat postu: Badanie krwi?!Na czym to polega?Gdzie się udać? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiedzcie mi na czym polega te badanie krwi ? gdzie się zgłaszać? ile kosztuje? okres spóznnia mi się ponad miesiac ... robiłam dwa testy ,i wyszły mi wyniki negatywne... kochałam sięz chlopakiem 24 sierpnia ghdzie okres powinnam dostac juz 2 wrzesnia a do tej pory nie mam! (stosunek byl z prezeratywą ,gdzie jego orgazm po za mną) Czyli niby nie było zadnej wpadki Smile Chce uniknąć ginekologa a jednak się martwie i nie wiem do końca czy wierzyć tym testom , pierwszy zrobiłam po południu chyba z 1,5 tygodnia od planowanej miesiączki ,drugi tez w odstepie takiego samego czasu od tamtego testu i tez ten test był wykonywany po południu był to test "Qick" (czy jak to tam sie nazywa..) przez ten czas byłam przemeczona na pocvzatku wrzesnia przez szkołę , miałam małe zapaleniei swędzenie ale nie byłam z tym ulekarza bo po kilku dniach przeszło a terz jestem przeziębiona.. ogólnie to nie mam żadnych objawów ciąży.. niech mi ktos odpowie co o tym wszytstkim myśli mam się bać?Ciąży? chciałabym mieć pewność ,że nie jestem. Gdzie mam się udać jeżeli chce iśc na te badanie?Muszę iść z opiekunem? Nie chciałabym iść z mamą ani z nikim z rodziny..Ps. były objawy miesiączki we wrzśniu ale jej nie było teraz znowu mam objawy ale miesiączki nie widać...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 13 z 41