Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Skuteczność BOBO-TEST!

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ulka24

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Paź 04, 2007 11:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc,na test sie naciełam,zrob najlepiej rano(z pierwszego moczu).nie wiem jaki sens ma czekanie iles tam dni na zrobienie kolejnego testu,jak jestes niecierpliwa to rub nawet jutro-RANO!!!!!bobo test w ciagu miesiaca podał mi trzy inne wyniki-robiłam 3 razy.pozdrawiam

poza tym objawy miesiaczki moga swiadczyc o wczesnej ciazy(bol brzucha,złe samopoczucie,krostki na twarzy...).biegnij po test,albo na usg_lekarz wczesnej ciazy moze sie nie dopatrzec.jak chcesz pogadac to moje gg:10313769.moze bede w stanie cos jeszcze ci poradzic.przeszłam juz 2 ciaze troche sie orientuje.pa

na krew i mocz daje skierowanie twoj lekarz,po co ci opiekun???

----edited by emilka----
posty połączyłam. jakbyś mogła nie pisać postów pod sobą, to byłabym dźwięczna. jak chcesz coś dodać, użyj opcji "zmień"
ps. aha, i myślę, że 3 znaki przestankowe obok siebie w zupełności styknąWink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Ktoska17

PostWysłany: Czw Paź 04, 2007 2:37 pm    Temat postu: Uff.. Ciężjko ... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki za odpowiedź... ale mnie nie pocieszyłaś wiesz... hehehe Very Happy nie mam pojęcia co zrobić .. masz rAcje zrobie chyba jutro rano kolejny.. test..! cZEKAM JESZCZE NA JAKIEŚ OPINIE... ;] pozdrowienia..!
Powrót do góry
ulka24

PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 7:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc.kostka 17-zrobiłas test?jaki wynik? Shocked
Powrót do góry
Żanetta

PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 11:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć. Zrobiłam sobie dzisiaj bobo - test (rano). Wyszedł pozytywny. Dziewczyny - pewnie macie więcej doświadczenia i dlatego Was pytam: czy ten test może się mylić na korzyść ciąży? Jest to dla mnie bardzo ważne ... więc proszę o pomoc Smile
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 11:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to gratuluje !!! test sie nie pomylil moim zdaniem, bardzoz adko zdaza sie zeby sie mylil ale w ta druga strone Smile
Powrót do góry
Żanetta

PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 2:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję Smile Tylko ... czuję się jak przed @ ... i dlatego zastanawiam się, czy wszystko jest OK. Ale chyba hormon HCG jest możliwy do wykrycia przez testy tylko w momencie ciąży? Poza tym, mam jakieś delikatne plamienia i pobolewania brzucha. To mój pierwszy pozytywny test (nie mam jezcze dzieci) - stąd tyle dylematów Embarassed
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 2:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja bym powiedziała, że testy częściej się mylą pozytywnie niż negatywnie (jeżeli jest wykonany nie za wcześnie, to negatywny wynik ma miejsce u jednej na 10000 kobiet, których jednostka beta hcg nie ma antygenu, co jest dziedziczne).
natomiast błędny pozytywny czasem może wyjśc:
- przy niedoczynności tarczycy
- przy zakażeniach dróg moczowych czy problemów z nerkami
- w przypadku gdy zarodek został wydalony z krwią miesiączkową (nie było implantacji) - to w przypadku bardzo czułych testów
- przy lekach przeciwdepresyjnych (niektorych)
- przy schorzeniach tarczycy

ale tutaj na forum nawet się zdarzały przypadki, że chyba pre test pokazywał negatywny nawet w 6tym tygodniu ciąży, więc to chyba różnie bywa.

Żanetta, jak chcesz mieć 100% pewności, to zrób test z krwi. no i poza tym, jak jest pozytywny, to do lekarza przydałoby się wybrać Wink
Ktoska17

PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 3:16 pm    Temat postu: ha! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ulka24 : Hej ;] wiesz co nie zrobiłam testu! Al e dostałam okres i to naprawde nie skromny tak jak sie spodziewałam jestem bardzo zadowolona ..;] przez te wszystkie czynniki ktore wymienilam okres spoznil mi sie ponad miech.. ;] ale jest juz wszytsko w pozradku ogolenie to nie bałam sie zabardzo ze jestem w ciazy bo nie było zadnej wpadki ... ale kurcze wiem ze nastepnym razem uzyje dodatkowa antykoncepcje np. globulki + prezerwatywa to juz na pewno nie bede musiala sie stresować.. no ale ogolnie jestem jezcze w takim wieku gdzie okresu do kocnca nie mam uregulowanego wiec moglo sie zdarzyc ze sie przestawil.. ;] Very Happy Razz
Powrót do góry
Żanetta

PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 4:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Emilka, dziękuję za radę. Jestem teraz przeziębiona i niestety nie mogę wybrać się do apteki po kolejny test, ale - masz rację i tak najlepsza będzie wizyta u lekarza, gdy miesiączka się nie pojawi. Ale nie ukrywam, że te "dwie kreseczki" wywróciły mi dzień do góry nogami Smile ... zwłaszcza, gdy na malucha długo się czeka !!!
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 11:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka napisał:
więc to chyba różnie bywa.

Żanetta, jak chcesz mieć 100% pewności, to zrób test z krwi. no i poza tym, jak jest pozytywny, to do lekarza przydałoby się wybrać Wink

no walsnie, ja powiedzialm tak dlatego bo wiecej razy spotkalam sie z tymz e testy byly negatywne a jednak ciaza byla, to roznie bywa wiec najelpiej tak jak mowi Emilka wybiez sie do lekarza i zrob test z krwi Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 14 z 41