Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ulka24
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 11:58 am Temat postu: |
|
|
czesc,na test sie naciełam,zrob najlepiej rano(z pierwszego moczu).nie wiem jaki sens ma czekanie iles tam dni na zrobienie kolejnego testu,jak jestes niecierpliwa to rub nawet jutro-RANO!!!!!bobo test w ciagu miesiaca podał mi trzy inne wyniki-robiłam 3 razy.pozdrawiam
poza tym objawy miesiaczki moga swiadczyc o wczesnej ciazy(bol brzucha,złe samopoczucie,krostki na twarzy...).biegnij po test,albo na usg_lekarz wczesnej ciazy moze sie nie dopatrzec.jak chcesz pogadac to moje gg:10313769.moze bede w stanie cos jeszcze ci poradzic.przeszłam juz 2 ciaze troche sie orientuje.pa
na krew i mocz daje skierowanie twoj lekarz,po co ci opiekun???
----edited by emilka----
posty połączyłam. jakbyś mogła nie pisać postów pod sobą, to byłabym dźwięczna. jak chcesz coś dodać, użyj opcji "zmień"
ps. aha, i myślę, że 3 znaki przestankowe obok siebie w zupełności stykną |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ktoska17
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 2:37 pm Temat postu: Uff.. Ciężjko ... |
|
|
Dzięki za odpowiedź... ale mnie nie pocieszyłaś wiesz... hehehe nie mam pojęcia co zrobić .. masz rAcje zrobie chyba jutro rano kolejny.. test..! cZEKAM JESZCZE NA JAKIEŚ OPINIE... ;] pozdrowienia..! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ulka24
|
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 7:39 am Temat postu: |
|
|
czesc.kostka 17-zrobiłas test?jaki wynik? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Żanetta
|
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 11:09 am Temat postu: |
|
|
Cześć. Zrobiłam sobie dzisiaj bobo - test (rano). Wyszedł pozytywny. Dziewczyny - pewnie macie więcej doświadczenia i dlatego Was pytam: czy ten test może się mylić na korzyść ciąży? Jest to dla mnie bardzo ważne ... więc proszę o pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 11:11 am Temat postu: |
|
|
No to gratuluje !!! test sie nie pomylil moim zdaniem, bardzoz adko zdaza sie zeby sie mylil ale w ta druga strone |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Żanetta
|
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 2:00 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję Tylko ... czuję się jak przed @ ... i dlatego zastanawiam się, czy wszystko jest OK. Ale chyba hormon HCG jest możliwy do wykrycia przez testy tylko w momencie ciąży? Poza tym, mam jakieś delikatne plamienia i pobolewania brzucha. To mój pierwszy pozytywny test (nie mam jezcze dzieci) - stąd tyle dylematów |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 2:56 pm Temat postu: |
|
|
a ja bym powiedziała, że testy częściej się mylą pozytywnie niż negatywnie (jeżeli jest wykonany nie za wcześnie, to negatywny wynik ma miejsce u jednej na 10000 kobiet, których jednostka beta hcg nie ma antygenu, co jest dziedziczne).
natomiast błędny pozytywny czasem może wyjśc:
- przy niedoczynności tarczycy
- przy zakażeniach dróg moczowych czy problemów z nerkami
- w przypadku gdy zarodek został wydalony z krwią miesiączkową (nie było implantacji) - to w przypadku bardzo czułych testów
- przy lekach przeciwdepresyjnych (niektorych)
- przy schorzeniach tarczycy
ale tutaj na forum nawet się zdarzały przypadki, że chyba pre test pokazywał negatywny nawet w 6tym tygodniu ciąży, więc to chyba różnie bywa.
Żanetta, jak chcesz mieć 100% pewności, to zrób test z krwi. no i poza tym, jak jest pozytywny, to do lekarza przydałoby się wybrać _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ktoska17
|
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 3:16 pm Temat postu: ha! |
|
|
ulka24 : Hej ;] wiesz co nie zrobiłam testu! Al e dostałam okres i to naprawde nie skromny tak jak sie spodziewałam jestem bardzo zadowolona ..;] przez te wszystkie czynniki ktore wymienilam okres spoznil mi sie ponad miech.. ;] ale jest juz wszytsko w pozradku ogolenie to nie bałam sie zabardzo ze jestem w ciazy bo nie było zadnej wpadki ... ale kurcze wiem ze nastepnym razem uzyje dodatkowa antykoncepcje np. globulki + prezerwatywa to juz na pewno nie bede musiala sie stresować.. no ale ogolnie jestem jezcze w takim wieku gdzie okresu do kocnca nie mam uregulowanego wiec moglo sie zdarzyc ze sie przestawil.. ;] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Żanetta
|
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 4:32 pm Temat postu: |
|
|
Emilka, dziękuję za radę. Jestem teraz przeziębiona i niestety nie mogę wybrać się do apteki po kolejny test, ale - masz rację i tak najlepsza będzie wizyta u lekarza, gdy miesiączka się nie pojawi. Ale nie ukrywam, że te "dwie kreseczki" wywróciły mi dzień do góry nogami ... zwłaszcza, gdy na malucha długo się czeka !!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 11:39 pm Temat postu: |
|
|
emilka napisał: | więc to chyba różnie bywa.
Żanetta, jak chcesz mieć 100% pewności, to zrób test z krwi. no i poza tym, jak jest pozytywny, to do lekarza przydałoby się wybrać |
no walsnie, ja powiedzialm tak dlatego bo wiecej razy spotkalam sie z tymz e testy byly negatywne a jednak ciaza byla, to roznie bywa wiec najelpiej tak jak mowi Emilka wybiez sie do lekarza i zrob test z krwi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|