Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Skuteczność BOBO-TEST!

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ewkaa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sie 26, 2008 11:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja mam jeszcze takie pytanie:jeśli kochałam się z chłopakiem z zabezpieczeniem(prezerwatywa tylko) i nie doszło do wytrysku,ani zsunięcia gumki i robiłam to w okres i 4dni po,to jest możliwe ze zaszłam w ciąże?Słyszałam,ze 7dni po okresie i podczas okresu jest bezpieczne.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Sie 27, 2008 12:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to źle słyszałaś z tymi 7mioma dniami i w czasie okresu. bezpieczne jest kilka dni przed miesiączką jeśli ona wystąpi i cykl się nie wydluzy. a w czasie okresu czy kilka dni po to zależy od cyklu kobiety.
niemniej opisana przez Ciebie sytuacja nie niesie żadnego ryzyka ciąży
kaj.zerka

PostWysłany: Sro Wrz 03, 2008 1:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie.

Nie będę Wam opowiadała całej mojej historii, bo to jest w tej chwili bez znaczenia, a nie ukrywam też, że nie szukam tu potępienia, ono jest mi w tej chwili najmniej potrzebne.
Moje pytania mogą wydać się Wam głupie czy dziecinne, możecie śmiało o tym powiedzieć, ale jednocześnie proszę, udzielcie mi na nie odpowiedzi - bo niezależnie od tego jak proste one dla Was są, dla mnie niektóre rzeczy to trudna zagadka. Swoją drogą przeglądałam różne fora i u Was jest najmilej, najciszej, najbardziej pomocnie.

Test ciążowy. Przeszłam przez dziesiątki stron szukając 'najlepszego'. Wybrałam trzy: bobo test, pre test i quick vue. Czytałam o nich sporo, wiem, jak się używa każdego z kolei, ale jednocześnie czytałam wiele opinii. Bobo test i quick vue uchodzą za testy najbardziej skuteczne i najwcześniej wykrywające. Wiem, bo także czytałam, że test powinno zrobić się po 12 dniach od dnia współżycia. Jestem tego świadoma, ale jednocześnie nie jestem w stanie tyle czekać. Zagryzie mnie to od środka. Oczywiście, powinnam nad konsekwencjami myśleć dużo wcześniej, wiem. Jednak teraz ta wiedza na niewiele mi się przyda. Stąd moje pytanie: czy test zrobiony 6 dnia od współżycia będzie miał jakiekolwiek prawdopodobieństwo bycia wiarygodnym? Planuję bowiem zrobić w sumie trzy testy: 6, 10 i 15 dni po. Nie mam co czekać na 'spodziewany pierwszy dzień okresu', tak, jak to wielokrotnie było napisane. Jestem już dojrzałą kobietą w sensie fizycznym, choć wciąż jeszcze dziewczyną, ale mój okres potrafi być bardzo nieregularny. Nie chcę więc niepotrzebnie opóźniać go stresem, a nie ukrywam, że mam go obecnie sporo.
I jeszcze jedno: jeżeli miałybyście jakiekolwiek porady, od którego testu zacząć albo jak mogę obserwować swój organizm przez najbliższe dni, żeby stwierdzić ewentualnie, czy jest prawdopodobieństwo ciąży, to ja bardzo chętnie je przeczytam. Szukam pomocy tu, w internecie, bo na prawdziwą, ludzką w świecie realnym nie mam co liczyć - takie środowisko.

Pozdrawiam Was Dziewczyny serdecznie.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Wrz 03, 2008 2:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

6 ani 10 dni po stosunku testy mogą nie być jeszcze wiarygodne. zrób pierwszy 15 dni od stosunku
PSYCHOLOSHKA

PostWysłany: Wto Wrz 09, 2008 11:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kasssia napisał:
Testy mylą się tylko i wyłącznie w jedna stronę mogą pokazać że nie jesteś w ciąży a tak naprawdę jesteś .Lecz nie myśl od razu ze tak jest u ciebie to się zdarza bardzo rzadko .Szczerze to wątpię by to była ciążą .

czesc dziewczyny,
wiem ze cytowana przez mnie wiadomosc byla sporo czasu temu natomiast trzeba uwazac bo jednak bylam tego samego zdania co do omylnosci testow z jedna str.

Niedawno robilam test i wyszly mi dwie kreski na nastepny dzien powtorzylam wlasnie jednym testem bobo a drugim pre-tes i wyszly negatywne.

Jutro otrzymam wynik z testu na kres beta hcg wiec zobaczymy ktore testy tak naprawde mowily prawde. Dodam ze test robilam w 7 i 8 dniu
po potencjalnym zaplodnieniu
Powrót do góry
introligator

PostWysłany: Wto Wrz 09, 2008 11:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale to wcale nie obala teorii, że testy mylą się tylko w jedną stronę.

To tak jak na przykład mierzenie temperatury termometrem. Termometr nie pokaże Ci temperatury zawyżonej, może pokazać albo właściwą, albo zaniżoną. I tak samo test. W przypadku ciąży albo się myli i nie wykrywa istniejącej fasolki, albo pokazuje, że ciąża jest. Nie może pokazać ciąży, kiedy tej ciąży nie ma.
Powrót do góry
Ewkaa

PostWysłany: Sro Wrz 10, 2008 9:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam takie pytanie:test robiony 12 dnia od stosunku,pokazuje już prawidłowy wynik?Chyba nie jest wykonany za wcześnie?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Wrz 10, 2008 10:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

12 dni to jest minimum. pozytywny jest wiarygodny a jak jest negatywny, to radzę za kilka dni powtórzyć
patrys125

PostWysłany: Pią Wrz 19, 2008 12:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja zrobilam bobo test dnia 22.08 i wynik był pozytywny Very Happy . Wg lekarza do zapłodnienia doszło 20.08 Confused , ale ja w to nie wierze!!! wydaje mi sie ze ok.7.08. Nigdy wczesniej nie pokazały mi sie 2 kreski i wierze tym testom!!!
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Wrz 19, 2008 2:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lekarz czasem moze sie mylic.,. nie zawsze na 100% okresli kiedy doszlo do zapłodnienia Wink.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 34 z 41