Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mohini
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 4:12 pm Temat postu: |
|
|
Mam problem. Mam 17 lat. Ostatni okres skończył mi się 21 listopada, do tej pory nie mialam dość regularnych cyklów, ale zazwyczaj czekałam do 5 tygodni. Teraz okres spóźnia mi się ok 2 tygodnie. Nie wiem co mam robić. Nie współżyłam z chlopakiem, ale uprawialiśmy petting . Przypuszczam, że plemniki mogły sie dostac do pochwy poprzez palce, ale byliśmy ostrożni. Wiem, że to bardzo rzadki przypadek, ale jestem straszne zestresowana i różne rzeczy przychodzą mi do głowy. Biola mnie piersi i chyba troche sie powiększyły, do tego caly czas wydziela mi sie wydzielina. Bolą mnie jajniki. Ostatnio mierzyłam temperature i była lekko powiekszona, ale może to ze stresu. Nie mam rzadnych innych objawów ciązy. Nie wiem co mam robić, jutro zapisuje sie do ginekologa i zrobie sobie test ciążowy. Ale proszę Was napiszcie mi jak duże może być w tym przypadku prawdopodobieństwo ciązy. Umieram ze strachu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 4:19 pm Temat postu: |
|
|
mohini ciaza przez palce? bzdura. musiałby miec chyba jakiegos turbospeeda zeby doszło do zapłodnienia. nawet nie wyobrazasz sobie z jaka predkoscia nastepuje wytrysk . nie martw sie.moze to ze stresu,zmiany klimatu? moze przyjmowałas antybiotyki?
wizyta u ginekologa Cie tylko uspokoi _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mohini
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 4:56 pm Temat postu: |
|
|
Przyjmowałam lekarstwa, ale po kilku dniach je odstawilam bo mnie osłabialy, były bardzo silne może też dlatego mi sie spóźnia. Teraz jestem cały czas w stresie i mam nadzieje, że w końcu dostane okres bo wcześniej też miewałam takie przerwy. Do ginekologa najwczesniej są terminy na luty wię c sobie poczekam, ale jutro zrobie test ciążowy i bede już wszystko wiedzieć. Mam nadzieje, że wynik wyjdzie negatywny... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 11:16 pm Temat postu: |
|
|
w takim razie napewno stres i napewno dzialanie lekow. jesli mineła odp. liczba dni to wynik bedzie prawidłowy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mohini
|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 6:04 pm Temat postu: |
|
|
To jest wypowiedź ginekologa:( "Jest możliwość zajścia w ciążę, ponieważ plemniki, które poruszają się bardzo szybko w środowisku wilgotnym mogą dostać się do dróg rodnych kobiety i przeżyć tam nawet tydzień. I chociaż szanse na ciążę są małe, należy liczyć się z jej możliwością. Test ciążowy powinien być wykonywany w terminie spodziewanej miesiączki"
Już sama nie wiem co mam o tym myśleć
Dodano po 1 godzinach:
Ufff, zrobiłam test i wynika z niego, że nie jestem w ciąży. mam nadzieje, że test pokazał prawde!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emili11
|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 8:42 pm Temat postu: ciąża? |
|
|
Witam. Okres spóźnia mi się 3 dni powinnam go dostać 4 stycznia, cykle mam 25 dniowe. Robiłam test ciążowe, 6 stycznia i wcześniej wyszły mi negatywnie, mam powiększone piersi, bóle jak na okres, z rana delikatne zabrudzenia bielizny (brązowawe). Nie zażywam już tabletek antykoncepcyjnych 3 miesiące ponieważ mam zmiany na wątrobie ( jestem w trakcie badań specjalistycznych RM i TK ponieważ zmiany moje mogą odpowiadać FNH lub gruczolakowi). Nie mam podwyższonej temperatury. Proszę mi powiedzieć czy możliwe ze jestem w ciąży? mam już dwójkę dzieci i nie uśmiecha mi się kolejna ciąża. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
natalia_22
|
Wysłany: Pią Sty 16, 2009 10:41 am Temat postu: spoznia mi miesiaczka |
|
|
witam wszystkich i prosze o pomoc bardzo!!!otatnia mieszaczke mialam 18 grudnia trwala ona 7 dni..dzien po skonczonej miesiaczce kochalam sie z chlopakiem bez zabezpiecznia ale do wytrysku nie doszlo w srodu mam pytanie czy w tym czasie moglam zajsc w ciaze??musze dodac jeszcze ze do 14 grudnia bralam tabletki antykocepcyjne niestety musialm je odstawic bo zle sie czulam po nich i przybieralam na wadze zazywalam je berdzo krotko bo tylko 28 dni..teraz mija juz 30 dzien cyklu a ja w ciaz nie dostaje miesiaczki troche sie denerwuje bo ciaza nie jest mimile widziana jak narazie mamy juz jednol dziecko o ktore sie staralismy i narazie nastepnego niechcemy miec jak myslicie czym to wszytko moze byc spowoowane?? bardzo rosze o odpowiedz!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Sty 16, 2009 1:57 pm Temat postu: |
|
|
czyli 18 grudnia to nie był okres tylko krwawienie z odstawienia. jeżeli do wytrysku nie doszło w Tobie, to zmniejsza szanse na ciąże, ale jej nie wyklucza. zrób test. jednak wg mnie miesiączka spóźnia się przez odstawienie tabletek _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mcflurry
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 11:35 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
Proszę o pomoc/wyjaśnienie. Moja dziewczyna ma 18 lat. Jej okresy były zazwyczaj regularne 30-32 dni. Ostatni jedynie 28 (?). Kochalismy sie w czasie ostatniego okresu 2 razy, tuz przed i w czasie dni plodnych. Uzylismy zabezpieczenia w postaci prezerwatywy poloczonego ze stosunkiem przerywanym. Dzisiaj mija 35 dzien a krwawienia nie widac :/ Objawy jak przed kazda miesiaczka, tj dziewczyna ma nabrzmiale piersi, macica sprawia wrazenie opuchnietej.. zawsze takie ojaby pojawialy sie na 3-4 dni przed krwawieniem a a tym razem cichosza.. Czy to moze oznaczac ze cos poszlo nie tak? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 11:42 pm Temat postu: |
|
|
emili11 Myślę że to są skutki podejrzewanych schorzeń.
mcflurry nie ma szans na ciążę. Skoro była prezerwatywa i nie było wytrysku w środku, to nie ma z czego być ciąży. Okres może się jej spóźniać ze stresu na przykład. Możecie zrobić test ciążowy. No i przede wszystkim Twoja dziewczyna powinna pójść do ginekologa, żeby ustalić przyczynę rozregulowania cyklu. PS. Nie pisz kilku takich samych postów w kilku tematach i/lub działach.PRZECZYTAJ REGULAMIN FORUM _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|