Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 4:53 pm Temat postu: |
|
|
--------------edit by drapaka-----------------
Post został skasowany. To forum nie jest miejscem gdzie można w taki sposób promowac prywatne kliniki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
stel Gość
|
Wysłany: Nie Paź 01, 2006 11:29 am Temat postu: torbiel |
|
|
właśnie stwierdzon u mnie torbiela. 5 cm, bardzo sie martwię. dostałam jakieś czopki , ale nie wiem, czy to dobra doroga. wiele czytałam i wiekszość leszy sie tabl. antykonc. a ja mam antybiotyki. Czy to ma jakieś uzasadnienie? Jakie?
Bardzo sie martwie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
efka Gość
|
Wysłany: Pon Paź 02, 2006 12:30 am Temat postu: torbiel |
|
|
Hej, jakie miałyście objawy? Mnie od dwóch dni kłuje ciągle po jednej stronie podbrzusza. Wykluczam wyrostek więc myślę,że coś z jajnikiem. W środę idę na usg, ale do tego czasu pozostaje internet. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 02, 2006 6:48 am Temat postu: |
|
|
Najczęściej tej chorobie towarzyszą : bóle podbrzusza, krwawienia międzymiesiączkowe.
Może to niekoniecznie torbiel. Może to zapalenie przydatków, dość często spotykane. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Paź 02, 2006 11:39 am Temat postu: |
|
|
ja przes 1,5 roku brałam proszku antykoncepcyjne. Przy ostatnim opakowaniu już mi sie 7 dni spóźnił okres a przecież powinien być co do dnia tak jak przy normalnym braniu proszków. To był 1 powód dla którego myślałam że jestem w ciąży. Następnie przez cały miesiąc kuło mnie podbrzysze, okres kolejny pojawił się po 52 dniach. Potem pojawiła się wydzielina z sutków no i cały czas tyłam. W końcu przytyłam 15 kg, zrobiono mi test na bHCG, poziom hormonów, usg. I nic. wszystko w porzątku. Naszczęście jakaś mądra Pani endokrynolog skierowała mnie na usg transvaginalne, tzn takie odśrodka. no i na tym usg dopiero wykryto torbiel.
Ale 2 miesiące brania proszków i torbiel zniknęła
Pozdrawiam _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
juz po torbieli Gość
|
Wysłany: Sro Paź 04, 2006 5:50 pm Temat postu: Re: torbiel jajnika |
|
|
drapaka napisał: | Przez dłuższy czas myślałam że może jestem w ciąży, jednak zrobiłam usg odpochwowe i okazało sie że mam torbiel prawego jajnika wielkości 6,5 na 5 cm.... dostałam proszki które mam brac przez 2 miesiące, w zależności od wyniku tej "kuracji" albo będzie usuwanie albo dożywotnie leczenie hormonami... troche przesrane... Chciałabym pogadac z jakimis dziewczynami które mają, bądź miały torbiel, Prosze o odowiedź takowe kobiety.
Pozdrawiam |
witam z 7 miesiecy temu miałam torbiel prawego jajnika 7 cm-niestety skonczyło sie operacja a dokładniej laparoskopia nic strasznego naprawde chyba gorszy jest stompatolog |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bunia Gość
|
Wysłany: Wto Paź 10, 2006 1:54 pm Temat postu: |
|
|
Dziś dowiedziałam się, że mam dwie torbielki na prawym jajniku, każda wielkości ok 1,5-2,5 cm. Lekarz powiedział, że do 3 cm są to tzw. torbiele fizjologiczne, ale nie za bardzo wiem co to oznacza. Mam hiperprolaktynemię i od 16 dnia cylku łykam duphaston przez 10 dni żeby wywołać miesiączkę. miesiączka pojawia się w ciągu 14 dni od odstawienia leków. leki odstawiłam w zeszłą środę, czyli 6 dni temu. Czy to mogą być pęcherzyki graafa? Lekarz wyraźnie mówił o torbielach.
Dodam, że mam silne bóle brzucha i mrowienie okolicy podbrzusza, a także ucisk na pęcherzu i problemy z oddawaniem moczu. Z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
megiii Gość
|
Wysłany: Wto Paź 10, 2006 6:21 pm Temat postu: torbiel |
|
|
ostatnio wykryto u mnie 2 torbiele, jeden aż 7 cm, przepisano mi jakieś czopki... mam ogromną nadzieję, że pomogą, że to niebędzie miało jakiś negatywnych wpływów na moje zdrowie i życie i że będę mogła mieć w przyszłości duuużżżooo dzieci.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kmagdak
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 3:11 pm Temat postu: Torbiel jajnika |
|
|
Mialam torbiela jajnika zostal on wyciety ale jajnik nie uszkodzony (tak powiedzieli lekarze), czy poprzez taki zabieg mogę byc bezpłodna?
----------edit by drapaka------------
Temat przeniesionydo odpowiedniego działu i podczepiony tej tematyce. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 4:59 pm Temat postu: |
|
|
jeżeli nic nie zostało naruszune - wedłóg opinii lekarzy - to nie ma powodu do obaw |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|