Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Torbiele (cysty) na jajnikach

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość

PostWysłany: Nie Wrz 24, 2006 4:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

--------------edit by drapaka-----------------
Post został skasowany. To forum nie jest miejscem gdzie można w taki sposób promowac prywatne kliniki.
Powrót do góry
stel
Gość

PostWysłany: Nie Paź 01, 2006 11:29 am    Temat postu: torbiel Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

właśnie stwierdzon u mnie torbiela. 5 cm, bardzo sie martwię. dostałam jakieś czopki , ale nie wiem, czy to dobra doroga. wiele czytałam i wiekszość leszy sie tabl. antykonc. a ja mam antybiotyki. Czy to ma jakieś uzasadnienie? Jakie?
Bardzo sie martwie.
Powrót do góry
efka
Gość

PostWysłany: Pon Paź 02, 2006 12:30 am    Temat postu: torbiel Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej, jakie miałyście objawy? Mnie od dwóch dni kłuje ciągle po jednej stronie podbrzusza. Wykluczam wyrostek więc myślę,że coś z jajnikiem. W środę idę na usg, ale do tego czasu pozostaje internet.
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Paź 02, 2006 6:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najczęściej tej chorobie towarzyszą : bóle podbrzusza, krwawienia międzymiesiączkowe.

Może to niekoniecznie torbiel. Może to zapalenie przydatków, dość często spotykane.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
drapaka
Przyjaciel forum

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pon Paź 02, 2006 11:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja przes 1,5 roku brałam proszku antykoncepcyjne. Przy ostatnim opakowaniu już mi sie 7 dni spóźnił okres a przecież powinien być co do dnia tak jak przy normalnym braniu proszków. To był 1 powód dla którego myślałam że jestem w ciąży. Następnie przez cały miesiąc kuło mnie podbrzysze, okres kolejny pojawił się po 52 dniach. Potem pojawiła się wydzielina z sutków no i cały czas tyłam. W końcu przytyłam 15 kg, zrobiono mi test na bHCG, poziom hormonów, usg. I nic. wszystko w porzątku. Naszczęście jakaś mądra Pani endokrynolog skierowała mnie na usg transvaginalne, tzn takie odśrodka. no i na tym usg dopiero wykryto torbiel.
Ale 2 miesiące brania proszków i torbiel zniknęłaSmileSmile

Pozdrawiam
juz po torbieli
Gość

PostWysłany: Sro Paź 04, 2006 5:50 pm    Temat postu: Re: torbiel jajnika Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

drapaka napisał:
Przez dłuższy czas myślałam że może jestem w ciąży, jednak zrobiłam usg odpochwowe i okazało sie że mam torbiel prawego jajnika wielkości 6,5 na 5 cm.... dostałam proszki które mam brac przez 2 miesiące, w zależności od wyniku tej "kuracji" albo będzie usuwanie albo dożywotnie leczenie hormonami... troche przesrane... Chciałabym pogadac z jakimis dziewczynami które mają, bądź miały torbiel, Prosze o odowiedź takowe kobiety.

Pozdrawiam

witam z 7 miesiecy temu miałam torbiel prawego jajnika 7 cm-niestety skonczyło sie operacja a dokładniej laparoskopia nic strasznego naprawde chyba gorszy jest stompatolog Very Happy
Powrót do góry
Bunia
Gość

PostWysłany: Wto Paź 10, 2006 1:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziś dowiedziałam się, że mam dwie torbielki na prawym jajniku, każda wielkości ok 1,5-2,5 cm. Lekarz powiedział, że do 3 cm są to tzw. torbiele fizjologiczne, ale nie za bardzo wiem co to oznacza. Mam hiperprolaktynemię i od 16 dnia cylku łykam duphaston przez 10 dni żeby wywołać miesiączkę. miesiączka pojawia się w ciągu 14 dni od odstawienia leków. leki odstawiłam w zeszłą środę, czyli 6 dni temu. Czy to mogą być pęcherzyki graafa? Lekarz wyraźnie mówił o torbielach.
Dodam, że mam silne bóle brzucha i mrowienie okolicy podbrzusza, a także ucisk na pęcherzu i problemy z oddawaniem moczu. Sad Z góry dziękuję za odpowiedź.
Powrót do góry
megiii
Gość

PostWysłany: Wto Paź 10, 2006 6:21 pm    Temat postu: torbiel Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ostatnio wykryto u mnie 2 torbiele, jeden aż 7 cm, przepisano mi jakieś czopki... mam ogromną nadzieję, że pomogą, że to niebędzie miało jakiś negatywnych wpływów na moje zdrowie i życie i że będę mogła mieć w przyszłości duuużżżooo dzieci....
Powrót do góry
kmagdak

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Paź 12, 2006 3:11 pm    Temat postu: Torbiel jajnika Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mialam torbiela jajnika zostal on wyciety ale jajnik nie uszkodzony (tak powiedzieli lekarze), czy poprzez taki zabieg mogę byc bezpłodna?

----------edit by drapaka------------
Temat przeniesionydo odpowiedniego działu i podczepiony tej tematyce.
Powrót do góry
agusia39

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Paź 12, 2006 4:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeżeli nic nie zostało naruszune - wedłóg opinii lekarzy - to nie ma powodu do obaw Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 4 z 8