Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Torbiele (cysty) na jajnikach

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Sie 20, 2008 5:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

raczej nie
blondyna1790

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Sie 22, 2008 4:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no wlasnie to mnie zastanawiam bo moj ginekoog powidzial ze tak i tak samo stwierdzila pani ktora wykonywala mi usg.. ale problemy sa wtedy kiedy torbiel przekroczy jakies tam rozmiary.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
majirel

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Maj 18, 2009 3:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jak zajść w ciążę z torbielem na jajniku???
niby można ale ja od 1,5 roku nie mogę, wyciąć też go nie wytnę bo lekarz doszedł do wniosku że jest za mały....
zadnych tabletek tez mi nie dał
torbiel mi się zrobił po antykoncepcji dokładniej Yasmin...Sad
pomóżcie
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Pon Maj 18, 2009 12:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

masz torbiel na jednym jajniku?
może warto skonsultować się z innym lekarzem?
Powrót do góry
Axa

PostWysłany: Czw Sie 12, 2010 11:42 pm    Temat postu: cysta na jajniku-co dalej? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam, nie wiem czy wpisuje ten post w dobry dzial, ale nie znalazlam ginekologii....
Dzisiaj podczas corocznego badania dowiedzialam sie, ze mam cyste na jajniku, ma 5 cm x 3,3cm. Nie mialam dolegliwosci, moze od dwoch, trzech miesiecy rzeczywiscie czulam tylko jakby napecznialy brzuch troche pomimo nieobjadania sie.
Lekarz zauwazyla te cyste podczas badania usg dopochwowego, wspomniala cos o tym, ze jest to cos co nazywaja cysta czekoladowa (boze, co za nazwy)....przepisala pigulki antykoncepcyjne, trzy opakowania, i jesli nie wchlonie sie, bedzie zabieg usuniecia.

A ja teraz tylko zastanawiam sie czy takie cysty duze, leczy sie w ogole czy raczej czesciej od razu sie operuje....przeczytalam, ze moze dojsc do jej pekniecia.....a wtedy podobno bardo zle.....

czy ktos moglby to skomentowac? Dodam, ze to moj nowy lekarz, i...nie wiem, jakos tak nie czuje sie jeszcze w pelni bezpiecznie....

Przepraszam, chyba powinnam sie wpisac w dzial "intymne", jak widze teraz, ale wczesniej szukajac dzialu nie zauwazylam...jesli tak, to oczywiscie, moderator moze przeniesc...

przeniosłam Wink
Gosia85
a ja przyłączyłam do innego tematu
emilka
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Sie 13, 2010 7:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Axa, warto jeszcze się drugiego lekarza poradzić. czesto najpierw próbuje się leczenia farmakologicznego choć rzeczywiście tutaj ta torbiel już nie jest najmniejsza...
Axa

PostWysłany: Pią Sie 13, 2010 9:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje, moze przejde sie do innego jeszcze...
a tymczasem zastanawiam sie tylko czy ktos moglby mi wyjasnic co sie dzieje gdyby takie cos peklo (czarny scenariusz, wiem....), czytalam, ze jest niemozliwy bol, ze moze dojsc do infekcji...ale czy to jest sytuacja z narazeniem zycia...? Chyba wlasnie najbardziej meczy mnie ta mysl, ze to mogloby peknac.......
I czy powinnam na cos uwazac, czy np nie powinnam wysilku fizycznego, seksu, czy to ma wplyw?
Powrót do góry
asia25

PostWysłany: Sro Wrz 29, 2010 2:57 pm    Temat postu: torbiel naczyniowa jajnika Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pare dni temu wyszłąm ze szpitala,wykryto u mnie torbiel naczyniową lewego jajnika,miałąm bardzo silne skurcze podbrzusza,lekarz po badaniu stwierdził żę pękło mi naczynko okołotorbielowe,powstał mały skrzep i dostało się troszkę kwi do brzucha,stwierdził żę to nic poważnego,zalecił profilaktyke,i wizyte u lekarza po następnej miesiączce,obawiam się troszkę,już kilka lat temu miałą torbiel jajnika tego samego,lecz samoistnie znikł,poważnie myślę już o dziecku,czy takie problemy z jajnikiem mogą mieć wpływ na poczęcie,co robić...............

----------edited by emilka-------
temat przyłączyłam do zbiorczego tematu, dotyczącego torbieli
Powrót do góry
boggon

PostWysłany: Czw Sty 20, 2011 7:32 pm    Temat postu: powiklania Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U mnie duza torbiel 7cm stala sie powodem zanieczyszczenia jamy macicy. jestem po lyzeczkowaniu i martwie sie bo7dni po zabiegu moja ginekolog wykryla plamke na macicy czy to oZnacza Ze konieczne bedzie powtorzenie tego koszmarnego zabiegu
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strona 8 z 8