Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Akkante
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Gru 18, 2006 10:37 am Temat postu: |
|
|
Jestem w 5 tygodniu ciązy, myslalam ze cos jest nie tak z dzidziusiem bo mialam ostre bole po lewej stronie podbrzusza - usg dopochwowe wykazalo ze dziedziusiowi nic nie jest (widzialam jak mu bije serduszko!!) ale mam torbiel na lewym jajniku. Przez jakis czas mam brac tabletki w nadziei ze torbiel zniknie, jesli to nie pomoze bede operowana jeszcze podczas ciazy - bardzo sie martwie! czy ktos miala taka sytuacje? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jusiaaa
|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 8:41 am Temat postu: torbiel jajnika |
|
|
Mi sie spóznia okres ok 9 dni wczoraj byłam u ginekologa i powiedział mi że mam torbiel ale mam zrobić jeszcze raz test ciążowy jak wyjdzie wynik negatywny to zapisał mi jakieś lekarstwa na przyspieszenie okresu teraz boję się jak nie wiem nie wiem czy potem bedzię operacja potrzebna czy co? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 9:23 am Temat postu: |
|
|
w jaki sposób ginekolog stwierdził u ciebie torbiel? Poza tym jeżeli rzeczywiście masz torbiel, to powinnaś zrobić usg transvaginalne i dopiero potem lekarz powinien wybrać metode leczenia. Czasami wystarczą hormony ale zdarza się że nieodzowny jest zabieg.
Może powinnaś iść do innego ginekologa? _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolkaaaa
|
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 6:30 pm Temat postu: |
|
|
czy gdy ma sie torbiel (spory bo okolo 10 cm) to mozna sie bezpiecznie kochac czy lepiej sie pomeczyc ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 10:26 pm Temat postu: |
|
|
mi osobiście ginekolog nic nie mówił a propo tego, ale myśle, że spokojny sex, nie powinien zaszkodzić. W każdym razie, napewno zasięgnij opini ginekologa. _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosia30
|
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 7:49 pm Temat postu: moja mama |
|
|
moja mama jest po operacji miala raka i na radioterapii dostala torbieli operowali ja znowu i teraz byla na brachoterapi i z drugiej strony teraz ma te torbiele i we wtorek jedziemy do kielc i bardzo sie martwie bo chyba znowu beda ja operowac |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolkaaaa
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 8:28 pm Temat postu: |
|
|
a jeszcze mam pytanie czy torbiel na jajniku jakos koliduje z zajesciem w ciaze?
---edit by emilka
ponieważ powstało kilka tematów dotyczących torbieli na jajnikach, postanowiłam je połączyć w jeden:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zonia
|
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 3:33 pm Temat postu: |
|
|
Witam własnie przed chwila się zalogowałam wczoraj byłam u ginekologa i po zrobieniu usg stwierdził że mam cyste 5 cm, narazie nie przepisał mi żadnych lekarstw bo powiedział że po okresie (na którego właśnie czekam) może mi ta cysta minąć troche się boje bo mówił że jeżeli kuracja nie da rezultatu to konieczna będzie operacja. Proszę o napisanie czy jest możliwość leczenia tabletkami bo bardzo się boje operacji pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 6:42 pm Temat postu: |
|
|
to nie jest jeszcze bardzo duża cysta. wydaje mi się, że lekarz trochę pochopnie powiedzial, że będzie trzeba zoperować, bo cysty mozna spróbować wyleczyć tabletkami hormonalnymi. choć dużo zależy od przyczyny cysty. kwestia tego, żeby lekarz zobaczył jak rosnie, czy rosnie i wtedy dopiero powinien zaproponowac odpowiednie leczenie.
jest wiele róznych cyst i niektorych nie trzeba leczyć, niektóre się leczy hormonalnie a niektore sie usuwa laparoskopowo z reguły.
póki co jednak, nie martw sie na zapas. poczekaj na okres. jakby się okazało, że masz mieć operacje, to możesz wybrać się jeszcze do innego gina, żeby sie upewnić czy jest konieczna. jednak lekarze powinni najlepiej wiedzieć, co robić _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zonia
|
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 7:50 pm Temat postu: torbiele na jajnikach |
|
|
Witam ! Właśnie wróciłam od gina i mój torbiel zmniejszył się o 1 cm czyli ma 4 cm to chyba dużo bo ostatnio byłam tydzień temu i miał 5 cm . Dzisjaj pan doktor przepisał mi Gravistat 0,25 , chciałam się zapytać czy ktoś miał z was te tabletki i jakie były po nich efekty pozdrawiam pa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|