Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wczesne objawy ciazy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tvisha
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 2:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

albo zajmij sie pisaniem dobrych dramatycznych scenariuszy albo przestan sie tak bardzo przejmowac.
Jesli bys nawet byla to co wtedy ? Usuniesz ? Ja nawet jak by mi sie ukladalo i nagle ciaza to przez mysl nie przeszlo by usuniecie. Ale to ja. Skoro nie ma mowy o usunieciu to nalezy cierpliwie czekac bo i tak sie puki co nic nie zmieni ... a dopiero jak sie bedzie to trzeba zaczac myslec co dalej. Kobiety w dawnych czasach nawet i ciezko pracowaly bedac w ciazy, szczegolnie te ktore mialy juz piatke dzieci do opieki i szoste w drodze Razz

Moze te objawy oznaczaja ze chcesz miec Wink, ale wiesz ze wszyscy dookola nie byli by zadowoleni.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kinia_18
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 2:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehehe scenariuszy to raczej nie bo dysleksja i dysortografia to wyklucza buahahaha... No niewiem skąd ci przyszło do głowy że mogła bym chcieć usunąć? To jest wykluczone. A ja poprostu sobie wkręcam i tyle ale myślałam, że tutaj moge się wyżalić. Sama wiem że to mało prawdopodobne dziewczyny pisały że musiała by mieć pecha ale jednak się obawiam. Bo wyobraźnia swoje robi... No a to niejest tak że ja bym chciała ja bym raczej nie chciała ale mój facet by chciał. Z rodzicami to niewiem jak by było. No a kiedys to może i pracowały ja bym tez z chęcią poszła do pracy bo mam załatwione można powiedziec, ale jak będe w ciąży to odpada bo wiadomo że ci pracodawcy zrezygnują bo niewezmą dziewczyny w ciąży. No a teraz wszyscy w rozjazdach i zabardzo niemam nawet z kim o tym porozmawiac dlatego tu pisze.
Tvisha
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 10:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a tak dasz do korektora i on poprawi.

Dziewczyny sadze ze nie pisza bo juz nie ma za wiele do dodania. Jesli nie ma mozliwosci to po co ci mowic ... bedzie okres to je stracisz.

Ja przez dlugi czas wypieralam sie przed sama soba ze chce miec dziecko. Napewno ze strachu ze sobie nie poradze. Jak zobaczylam moja chrzesnice to ... o rany ... pozniej miala ze 2 miesiace a ja nie potrafilam ja podniesc do zdjecia, wolalam by lezala na lozku, a ja siedzialam koloniej. Wtedy notorycznie myslalam dziecko o nie ... nie ... nie, ale w glebi myslalam tak. Bo jak wytlumaczyc to ze mimo iz wiedzialam ze nie jestem, bo jak? to robilam sobie nadzieje i wyczekiwalam okresu a gdy okres nadchodzil czulam zawod. Nawet teraz jak stwierdzilam ze to odpowiedni moment by miec dziecko, potrafilam pomyslec ze nie chce. Po kilku miesiacach zdalam sobie sprawe ze napewno bede dobra mama i ze to nie mialo dla mnie znaczenia czy wiek 17 jak zaczelam czy wiek 20 jak przyszla na swiat moja chrzesnica czy teraz, w kazdym z tych czasow poradzilam bym sobie.

Tylko sie cieszyc ze masz faceta ktory chce ... nie bedziesz sama.
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 12:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No masz racje Smile Ja się nieboje że bymn sobie nie poradziła bo mam maleńką siostre i się nią zajmowałam. Poradziła bym sobie ale wole zaczekać. No a ja może mam małe szanse na ciąże ale zawsze jakies tam niby tak. No chyba masz racje niemam co się martwić przed bo już nic nie zmienie. Jak dostane okres to chyba po tabletki pójde, to jednak bezpieczniejsze.
Tvisha
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 1:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

slyszalam ze plastry zawieraja mniejsze ilosci hormonow ale lepiej sie wchlaniaja bo przez skore odrazu do krwi i co za tym idzie nie przechodza przez watrobe ... tylko problem by byly jesli nie chce sie by rodzina wiedziala, gdzie tu go przylepic Wink

Widzisz wind of hope nie stosuje hormonow i jakos zyje bez dziecka Smile - choc nie wiadomo ... Wink
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 3:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem że wind nie stosuje, ja słyszałam o plastrach ale chyba wybiore tabletki bo takie jakies wydają sie bezpieczniejsze pomimo tego że są tak samo bezpieczne. To ja wole coś łykać i mieć pewność. No ja czekam na @ mam nadzieje że przyjdzie napisze jak dostane. Dzięki za rady
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 5:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kinia to chyba nasza psychika Smile Ja nie mam szans na ciaze tak mi sie zdaje Smile Tabletki + gumki a ja tez siedze jak na szpilkach... i czekam na "okres" po drodze wkrecajac sobie bol piersi i jakies "ukucia" w brzuchu chociaz od kiedy biore tabletki to zazwyczaj w 3 tyg. mnie cos kuje... . Dziennie sprawdzam sutki czy przypadkiem nie zmienily koloru ... paranoja troszke, ale to chyba dlatego ze dopiero zaczynam... Smile Kinia bedzie dobrze Smile Mysle ze psychika robi swoje i tyle;) I mamusiami nie bedziemy Smile

ps. mam nadzieje ze tym razem trafilam do dobrego dzialu Wink
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 6:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

haha kto tu o mnie gada ze az mnie poliki pieka EEEE? Razz. to prawda jestem zywym przykładem ze nawet i bez stosowania tabsow i takich tam nie zajdzie sie w ciaze Wink trzeba znac organizm i wsio . gra gitara Wink Wink,ale to indywidualna sprawa.

Tvisha co znacza te 3 kropki? dziecka nie mam Razz napewno bym sie pochwaliła hehehe Razz Razz

Mała mi - jak najbardziej tak Smile

Kinia 18 : jesli juz chcesz zaczac brac chemie to chyba lepsze własnie beda tabletki... niz plastry.. ja tym plasterkom na muchy nie ufam Razz hehe a tabletka? brana regularnie zapobiega ciazy w 99.9% Razz

Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Maj 21, 2008 12:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ja tam bym się bała że mi sie taki plasterek troche odklei i miejsza dawka i ciąża. Wiecie troche mnie przestają boleć piersi jak przed okresem( tzn mnie zawsze przed @ mniej bolą) i tak jak mówiłam sporo biłego niepłodnego śluzu czasami suchość. Jednak mam od 3 dni stan poidgorączkowy raz mam niską temperaturu a zaraz do 37 skacze ale nie więcej. Ja jak mam temp to zawsze osłabiona jestem. Ale niewiem czego to może być przyczyna no bo przeziębienie mineło troche tylko katar został. No a rano temp nie mierze w pochwie bo ponoc zawsze w II fazie cyklu jest podwyrzszona więc nawet niepróbuje bo się bede nakręcać. To może wie ktoś jak to jest z tą tempo w ciąży czy to że mam jakies dziwne skoki temp w ciągu dnia i to mierzone normalnie pod pachą, może oznaczać bobasa? Mi teoretycznie zostały 2-3 dni do @ a ta temp mnie niepokoi.
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Maj 21, 2008 2:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tego co wiem to temperatura w ciagu dnia jest niewiarygodna...
Trzeba mierzyc dziennie rano najlepiej o tej samej porze, jeszcze przed wstaniem z lozka. Ta temperatura jest wtedy wiarygodna. A o ile dobrze pamietam spadek temperatury nastepuje dzien przed @ lub w dniu @ ale tego nie jestem 100% pewna.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 11 z 42