Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vetintevad
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 4:57 pm Temat postu: Pierwsze objawy - pomocy .. |
|
|
Od 4 do 8 pazdziernika mialam miesiaczke, po tym okresie zaczelam znowu wspolzyc. Oczywiscie ubezpieczalismy sie, ale obydwoje nie jestesmy pewni czy przy ktoryms razie nie przydazyl nam sie wypadek. Od wczoraj wieczorem, tj. 15 paz. meczy mnie bol glowy i mdli mnie. Pytalam mamy i kolezanek, twierdza, ze to zbyt wczesnie na jakiekolwiek tego objawy ale czy jest mozliwe, ze bol glowy i mdlosci sa pierwszymi objawami ciazy ?
----edited by emilka-----
temat został przyłączony do tematu pokrewnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malutka23
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 6:15 pm Temat postu: |
|
|
A jakie dlugie masz cykle? Do zaplodnienien moze dojsc tylko w dni plodne. Nawet jesli trafiliscie na dni plodne, w co watpie, to przeciez byliscie zabezpieczeni. Do zaplodnienia zachodzi ok.7 dni od stosunku, wiec nie ma mozliwosci, abys miala juz jakiekolwiek objawy ciazowe, poniewaz nie wystepuja one od pierwszego tygodnia ciazy. Moze to zwykle przeziebienie? A moze chcesz byc w ciazy i dlatego na sile szukasz objawow? Jesli nadal bedziesz miala watpliwosci to zrob test ciazowy, ale dopiero 12 dni po stosunku. Mimo wszystko uwazam, ze nie jestes w ciazy i test bedzie negatywny. Zycze powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 7:24 pm Temat postu: |
|
|
malutka23 napisał: | ADo zaplodnienia zachodzi ok.7 dni od stosunku |
do zagnieżdżenia, do zapłodnienia nie może dojśc po 7miu dniach, bo komórka jajowa jest maksymalnie zdolna do zapłodnienia przez 24h ;) _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malutka23
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 7:27 pm Temat postu: |
|
|
Przepraszam, moja pomylka. Oczywiscie Emilka ma racje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marta27
|
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 12:42 am Temat postu: Czy moge byc w ciazy? |
|
|
Witam!
Potrzebuje upewnienia...
W zeszly weekend ´pracowalismy` z mezem nad bardzo chcianym malenstwem. Zrobilam testy owulacyjne, wiec wszustko bylo tip-top! Okres powinnam dostac 7 listopada. Dzis bardzo bola mnie piersi i odczuwam tez bole w podbrzuszu.
Z literatury wynika, ze moga to byc oznaki ciazy.
Ale ja chcialabym potwierdzenia przez kogos, u kogo bylo tak samo...
Zamowilam tez testy ciazowe Matcare, ktore potrafia wykazac ciaze juz do 6 dni przed okresem. Czy ktos je moze stosowal? Sa wiarygodne?
Z gory dziekuje
przylaczylam do pokrewnego. emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiunia i
|
Wysłany: Sob Lis 01, 2008 12:44 am Temat postu: wczesne objawy ciąży |
|
|
czy mógł by ktoś napisać jakie miał wczesne objawy ciąży???
przylaczylam do pokrewnego. emilka
cykle mam33 dniowe kochałam się z chłopakiem w połowie cyklu,ryzyko ciązy duże,ale już tyle razy nic z tego nie wyszło. mam dziwne objawy:bolą mnie piersi,przeziębiłam sie,czasami miewam nudności i wrażliwość na zapach.....do miesiączki pięć dni....czekać czy zrobić test???
staraj sie nie pisac postow bezposrednio pod soba. korzystaj z opcji "zmien". emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Lis 01, 2008 1:27 am Temat postu: |
|
|
jeżeli minęły 14 dni od stosunku, to wstępnie możesz test zrobić _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
buska3434
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 3:31 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczynyyy...a ja robiłam te testy owulacyjne w tym cyklu, zawsze rano o tej samej porze, 4. pokazał dwie kreski i kochaliśmy się wieczorem a potem niestety nie było możliwości (kochaliśmy się jeszcze dwa dni wcześniej). Na testach piszą, że dwa dni od piku LH są najbardziej płodne.
Jak oceniacie szanse?
Buziaki _________________ Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
KICIA1984
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 2:11 pm Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny czy mozecie mi odpowiedziec na jedno nurtujace mnie pytanie? naprawde bede wdzieczna. nie wiem jak to jest z tym bolem brzucha, przed @ zawsze mnie pobolewa brzuch, napiszcie prosze czy jesli dojdzie do zaplodnienia w pewnym miesiacu to czy tak samo boli brzuch w poczatku ciazy czy inaczej, nie bylam nigdy w takim stanie wiec nie umiem sobie na to jasniej odpowiedziec. czy jesli zaboli mnie w okresie PMS brzuch tak jak na okres to juz na 100% go dostane czy moze to byc objawem ciazy? staramy sie o dzidzie dopiero 3 miesiace. odpiszcie jesli wiecie, dzieki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 2:38 pm Temat postu: |
|
|
na początku ciąży, przed "spodziewanymn" okresem mogą być bóle typowo okresowe, ale miesiączka nie wystepuje, może więc to równie dobrze świadczyć o ciąży. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|