Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
DaimonFrey
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 6:55 pm Temat postu: |
|
|
No ja przygode z rzepką miałem w marcu tego roku niestety nie obyło sie bez nastawienia. Szyne gipsową miałem około tygodnia potem lekarz zalecił stabilizator. No jak narazie nie mam problemów z rzepką aczkolwiek jak czytam Wasze opinie to zastanawiam się kiedy przyjdzie moja kolej na powtórne zwichnięcie. Tym bardziej że jestem żołnierzem zawodowym w tym roku miałem zwolnienie z egzaminu z w-fu ale na przyszły rok chce wypaść jak najlepiej i chciałbym powoli zacząć już biegać i zastanawiam się czy nie kupić sobie mniejszego stabilizatora do biegania czy biegać bez niestety nie mogę skonsultować się ze swoim lekarzem z powodu jego choroby jest nie osiągalny. Z drugiej strony niechciałbym osłabiać mięśnia czwórgłowego poprzez bieganie w stabilizatorze ale chcę się przenieść do innej jednostki i musze koniecznie dobrze zaliczyć egzamin z w-fu także przez najbliższe 10 miesięcy nie wchodzi w grę u mnie zwichnięcie powtórne bo wtedy będe ugotowany. Chciałbym żebyście doradzili czy śmiało moge biegać bez czy jest to zbyt duże ryzyko. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 7:18 pm Temat postu: |
|
|
DaimonFrey
Czas powrotu do zdrowia to ok 4 miesiące.Niestety takie urazy mają to do siebie,że lubią powracać,dlatego wskazana jest rozsądna rehabilitacja pod okiem rehabilitanta,konieczne jest wzmocnienie mięśnia czworogłowego.Nie wiem na ile już stosujesz ćwiczenia i Jesteś zaawansowany.Jeśli rozpoczynasz ćwiczenia należy czas poświecić na wzmocnienie mięśnia czworogłowego( to będzie lepsze jak stabilizator). _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
DaimonFrey
|
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 8:17 pm Temat postu: |
|
|
Niestety w tej chwili nie posiadam funduszy na rehabilitanta. Przy ostatniej wizycie lekarz mówił że miesień czwórgłowy mam wporządku. Ale mimo wszystko tak jak piszesz chciałbym wzmocnić znasz jakieś dobre ćwiczenia na wzmocnienie tej partii mięśni? Nie chodzi mi oczywiście o samo napinanie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
|
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 7:14 am Temat postu: |
|
|
Podaję na pw. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Takisobie
|
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 7:33 pm Temat postu: |
|
|
Witam, jestem dosc mlody, mam 16 lat, od ponad 7 gram w pilke, niestety w wakacje podczas meczy krzywo stanołem no i stało sie. Kolano strzelilo, szpital, natomiast w Kielcach nie wiedza co mi jest bo sie nie znaja na kolanach, postanawiam isc prywatnie, cwiczyc miesien, zerwane wiezadla sa, zrobimy arytroskopie ale dopiero za miesiac, no coz, czekam, czekam a z dnia na dzien coraz gorzej, pierwszy tydzien nie moglem chodzic, potem tylko o kulach, ale nie moglem juz czekac, pojechalem do Buska Zdr, prywatnie okzalo sie ze zwichnieta rzepka, ale reszta wporzadku, moglaby byc operacja lecz nie jest powiedziane ze wszystko sie uda itd i ze wzgledu na moj mlody wiek chca jej uniknac, no i co mam robic ? minelo juz ponad dwa miesiace, chodzic chodze lekko kulejac, ale jak probuje kopnac pilke to sie poprostu nie da, boli sil brak jakich kolwiek taka ogolna blokada, jakby ktos wiedzial jak pomoc, cwiczenia jakies czy cos to bylby bardzo wdzieczny, Pozdrawiam !
gg:5579163
e-mail: jepek94@wp.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 12:39 pm Temat postu: |
|
|
Takisobie
Wskazane jest wzmocnić mięśnie czworogłowy,mięśnie grupy tylnej uda – dwugłowy, półścięgnisty, półbłoniasty i smukły.Ćwiczenia mogę podać na pw. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nattiePL
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 8:30 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
Czy mogę prosić również o zestaw ćwiczeń na wzmocnienie mięśni?
Pozdrawiam, nati |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 11:30 pm Temat postu: |
|
|
nattiePL
Taki zestaw ćwiczeń został już dawno Ci wysłany na pw(prywatna wiadomość) 2 tygodnie temu,tylko nie odebrałeś.Muszę wiedzieć,że wiesz jak się odbiera wiadomości na pw.wówczas jeszcze raz Ci wyślę. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nattiePL
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 4:46 pm Temat postu: |
|
|
Otóż w mojej skrzynce odbiorczej nie znajduje się wiadomość odnośnie do zestawu ćwiczeń. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 7:27 pm Temat postu: |
|
|
nattiePL