Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zwichnięcie rzepki

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 31, 32, 33  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Godles

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 8:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja byłem u takiego "po*******" Lekarza Razz bo akurat miał dyżur ;p kazał zrobić mi zdjęcie dwóch kolan;p wysłał mnie bez spodni na prześwietlenie ;p ludzi od groma a ja bez spodni przez chirurgie paraduje xD Powiedział coś że ta rzepka jest jakoś w bok tzn. to jest moje prawe kolano i ta rzepka jest bardziej w prawa strone i w góre troche coś takiego Razz więc niewiem a objawy miałem jak przy zwichnięciu Opuchlizna itp to niewiem ;/ Zrobili mi okład z Kwasu B... coś tam i opaske założyli nie moge obciążać nogi i więcej leżeć niż chodzić o coś takiego ;/ to niewiem Heh Czy to napewno może być zwichnięcie ? czy jakieś wybicie tej rzepki ? No Nie znam się na tym :/
A no i musze chodzić o jednej Kuli łokciowej bo inaczej nie dam rady tzn. ide wolno bardzo i po minucie lewa noga mi się męczy...
[ W Środę idę do Ortopedy :] Bo przyjeżdza z innego miasta ;P i mam się do niego zgłosić zobaczymy co powie ;p ]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
homiczufka

PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 8:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to faktycznie idź do tego ortopedy Razz trudno mi powiedzieć co to było bo też nie jestem lekarzem, ale brzmi raczej jak zwichnięcie Smile
witaj w klubie ;P
Powrót do góry
Godles

PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 9:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy to możliwe że Ortopeda może skierować mnie na tą Astroskopie czy jakoś tak ? Czy to jednak teraz nie możliwe? [ Boshe Chce wrócić do jazdy na desce ;/ ;/ ;/ ;/ i temu się tak dziwnie przejmuje]. Confused
Powrót do góry
homiczufka

PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 11:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak ktoś cię skieruje na artroskopię to tylko ortopeda Razz
i tak od razu cię nie skieruje, no chyba że stwierdzi zerwane więzadła, albo coś w tym stylu. artroskopię sie robi dopiero jak jest faktycznie taka potrzeba.
mi zrobili bo miałam nawracające krwiaki i podejrzenie większych uszkodzeń w stawie. z resztą bardzo możliwe, że znów będą mnie dziabać :/
póki co deska będzie musiała trochę poczekać, tylko tak nie pękaj na zapas Razz
Powrót do góry
Godles

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 9:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A czy ty też miałaś od czasu do czasu takie uczucie jak ja np. Mam po prawej stronie pod rzepka po boku kolana takie uczucie jakby kolki i muszę ręką trzymać nogę lub tą nogę założyć na drugą aby mnie nie bolało tzn. abym nie odczuwał tego uczucia jakby kolki i to mam takie uczucie jakby ta kolka była po jakimś krótkim Pasie, pasku no, nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć. Hyh Confused
Powrót do góry
homiczufka

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 8:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

muszę przyznać, że twój opis kolki w kolanie jest dość fascynujący, ale niestety poza tym nic więcej nie powiem na ten temat hehe Razz a masz spuchnięte kolano? nie znam aż tak szczegółowo kolanowej anatomii dlatego powstrzymam się od zgadywania co to Razz a ta rzepka nadal jest tak troche przesunięta w porównaniu do tej w drugiej nodze?
Powrót do góry
Godles

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 8:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No Niewiem. Chyba raczej nie albo troche.. Kolano Spuchnięte nadal... Boże co się dzieje z moim kolanem nie no ;P myślałem że te uczucie kolki jakby na tym z boku rzepki to normalne przy tym ;P Boshe co z tym kolanem... xO ;/ ?
Powrót do góry
Godles

PostWysłany: Sro Maj 21, 2008 12:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zrobili mi Punkcje, założyli płat gipsu z tyłu nogi ;p mam od tyłka do kostki x/ i za tydzień znowu... przyjść... hehe Cool
Powrót do góry
homiczufka

PostWysłany: Czw Maj 22, 2008 11:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no...to to ja rozumiem a nie jakieś dziwne opaski na nogę Razz
Powrót do góry
Godles

PostWysłany: Czw Maj 22, 2008 11:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

HyHy Mam nadzieje że mi zdejmą przed 5 lub 4 czerwca bo mam Bierzmowanie ;/
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 31, 32, 33  Następny
Strona 5 z 33