Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

--> Tłumaczenie z łaciny (part.2) <--

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Tłumaczenia z Łaciny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Cze 19, 2008 7:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

włókniako-brodawczak (?) wewnątrzprzewodowy i dysplazja włóknisto-torbielowata sutka
wiolcia2008

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Cze 19, 2008 8:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka napisał:
włókniako-brodawczak (?) wewnątrzprzewodowy i dysplazja włóknisto-torbielowata sutka

dziekuje bardzo za tak szybko odpowiedz jestem bardzo wdzieczna
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wiolcia2008

PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 11:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiolcia2008 napisał:
emilka napisał:

dziekuje bardzo za tak szybko odpowiedz jestem bardzo wdzieczna

Może ktoś wie więcej na temat włókniako-brodawczak (?) wewnątrzprzewodowy i dysplazja włóknisto-torbielowata sutka powiem tyle że jestem po operacji 3 tydzień a piers mnie dopiero terza zaczeła boleć , podczas mycia to mam uczucieze naawet skóra mnie boli nie wiem co powinnam zrobić czy odczekac jeszcze kilka dni a później szukać pomocy u lekarza
Powrót do góry
mountain

PostWysłany: Pon Cze 23, 2008 1:22 pm    Temat postu: prosze o przetłumaczenie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo prosze o przetłumaczenie:

Gastritis chronica atrophica gradus mediocris cus metaplasia intestinale focale et pseudohyperplasia foveolare mucosae.

Oesophagitis chronica exacerbata erosiva, Fragmenta muscularis propriae vel neoplasmatis fusocellularis benigni verisimiliter leiomyomatis.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Cze 23, 2008 7:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przewlekłe, zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka stopnia średniego z metaplazją jelitową ogniskową i pseudohiperplazja (takie gromadzenie się komórek przypominające hiperplazję - rozrost) warstwy dołeczkowej błony śluzowej.

Przewlekłe zapalenie przełyku zaostrzone, nadżerkowe. Fragmenty mięśniówki właściwej (chyba) lub nowotwor wrzecionowatokomórkowy łagodny prawdopodobnie mięśniakowatość (?)
dancia1976

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 1:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.Prosze o przetłumaczenie wyniku.necrosis diffusa et foci
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 2:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

martwica rozlana i ogniskowa
dancia1976

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 2:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuję ale nie spisałam całego.Całość brzmi. necrosis diffusa et foci planeoepitheliales dysplastici keratodes.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 6:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to czemu nie za jednym zamachem?

martwica rozlana i dysplazja ogniskowa płaskonabłonkowa rogowaciejąca
dancia1976

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 9:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję serdecznie. Jak odczytac taki wynik czyli co on oznacza,dodam że próbka brana była z szyjki macicy.Z góry dziekuje za odpowiedź. Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Tłumaczenia z Łaciny Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 35 z 41