Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Bliznowce

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
daniel388

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Paź 21, 2008 10:50 pm    Temat postu: maly problem Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

otoz mam fatalna blizne na nodze taka zgrubiona brazowa skorka mi sie zrobila, mialem stan zapalny', wsztrzykniete cos, zrobil mi sie babel i przkulem i zostal mi fatalny slad i palce tez okropnie wygladaja. z takimi bliznami nie bede mogl chyba zrobic intrktora plywania. troche sie wstydze swoich stóp.slyszalem ze gdzies mozna to usunac, da sie to wolge usunac??

przylączyłam do tematu zbliżonego problematyką. emilka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tomek22

PostWysłany: Sob Lis 01, 2008 10:46 am    Temat postu: bliznowiec Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam 23 lata. Czy jak bede starszy to przestanie mnie bliznowiec bolec i rosnac ? Moze juz moj organizm nie bedzie wytwarzal tej tkanki, ktora jest odpowiedzialna z powiekszanie sie blizn... Piszcie jak mieliscie taki przypadek.
Powrót do góry
marcin_ha

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 6:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc jak pisalem wczesniej nazywam sie marcin i jestem bliznowcem
bliznowce mam rozne rozniste ;] male i duze , pierwszy i najwiekszy byl (jest) po szczepiace od gruzlicy (chyba) na poczatku byl strasznie duzy teraz musze powiedziec że ze wszystkich wyglada najlepiej zrobil sie plaski i kolor ma jasniejszy ( kiedys lekarz dermatolog mowil ze moze zaczac sie wchlaniac ze pozostanie tylko plama po nim chyba mial racje zobaczymy co lata przyniosa mam nadzieje ze z reszta bedzie to samo) no ale tego bliznowca mam tez ladne pare lat szczepionke od gruzlicy robi sie chyba w wieku 8 lat nie jestem pewien teraz mam 24, a co do reszty to sa mniejsze lub wieksze bliznowce po tradzikowe (paskudna mieszanka uporczywy trudny do wyleczenia tradzik i sklonnosc do bliznowacenia) obszar plecow glownie ramiona i od paru lat klatka piersiowa mam juz na niej 3 bliznowce i pare blam po tradziku o plecach nie wspominam tam to masakra ogolnie wygladam nie plażowo , no to chyba tyle ....a ostatnio zrobil mi sie ropien na plecahc mialem rocinany 2cm rozciecie (ciekawe jakich rozmiarow pamiatka mi po tym zostanie) , no teraz chyba tyle moze kiedys wzuce jakies fotki (ale to nei to samo co real Razz ) moze jakies rady macie co z tym robic tak sie zastanawiam moze znowu zaczne contratubex uzywac albo cepan (jedna cebula)
pozdrawiam
Powrót do góry
kasia_mm

PostWysłany: Pon Lis 17, 2008 9:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam:) jestem rok po operacji redukcji piersi; w miejscu jednego szwu pojawil sie klika miesiecy po zabiegu bliznowiec, okolo 5 cm dlugosc i 0,5 cm szer, lekko wypukly... poczatkowo stosowalam dermatix ale bardzo swedziala mnie po nim skora wkolo jak i sam bliznowiec, oraz zaczela sie otwierac w paru miejscach rana po operacji - tak jakby dermatix mi "wypalal" skore. Powodowalo to saczenie z rany, zaczerwienienie, bol etc. Przestalam smarowac Dermatixem a lekarz ktory mnie operowal zaproponowal ostrzykiwanie sterydami - aczkolwiek lek ktory mi przepisal byl i jest juz niedostepny, bo wycofany w tej formie z dystrybucji. Obecnie niestety z bliznowcem nie robie nic. Nie boli, nie swedzi i mam wrazenie ze sie nie powieksza. Jest niezbyt estetyczny aczkolwiek malo widoczny a jak sobie czytam te Wasze opowiesci to zastanawiam sie czy wogole warto go ruszac i ryzykowac ze po masciach/lekach/naswietlaniach znowu nie urosnie.... Lekarz mowil mi ze bliznowiec nie lubi mocnego ucisku - regularnego masowania no i tych sterydow ktore praktycznie sa takie same w kazdej masci czy ostrzykiwaniu... Pewnie zle robie ze nic nie robie ale naprawde juz jestem skolowana co dalej....
Powrót do góry
Netka282

PostWysłany: Pon Lut 09, 2009 9:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam 3 bliznowce jeden większy dwa małe ii będę mieć je usuwane operacyjnie. Ale teraz już sama nie wiem jak one odrastają większe ;/ biję się tej operacji Bo chyba to bardzo boli ... :/ jejku nie wiem co robić. Też stosowałam jakieś maście, mrożenia ale to nic nie daje.Zgodziłam się na operacje bo mnie to boli i chce się tego pozbyć aa jak to przeczytałam ze ona odrastają większe to aż mnie cofneło Sad((
Powrót do góry
Feny

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 5:28 pm    Temat postu: Bliznowiec czy mozna na nim zrobic tatuaż Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam
Mam takie pytanie czy można zrobić na bliznowcu tatuaż ? strasznie to wygląda a nie chce ich usuwać z takiego powodu ze mogą się zrobić większe
i czy jak zrobię tatuaż to nic sie nie będzie działo z ta blizna
Powrót do góry
Netka282

PostWysłany: Pią Lut 13, 2009 12:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tatuaż na blizie to chyba nie najlepszy pomysł bo słyszałam ze jak się nic nie robi z bliznowcem to on rośnie... nie wiem sama
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sob Lut 14, 2009 12:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tatuażu nie zrobią Ci na bliznowcu Wink

Powrót do góry
Netka282

PostWysłany: Pon Lut 23, 2009 7:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile
Będę mieć jakieś zabiego na bliznowce jeden to będzie laser a drugi
Jamoforeza nie wiem czy dobrze napisałam tą nazwę ale coś podobnego do tej nazwy jeżeli będą skutkować te zabiegi napiszę może i wam pomogą
pozdrawiam
Powrót do góry
sweetgirl83

PostWysłany: Czw Lut 26, 2009 10:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam was!

Bardzo zaciekawiło mnie to forum ponieważ i ja zmagam się z bliznowcem. Mam go na lewym ramieniu i powstał po szczepionce na gruźlicę. Po paru latach miałam operację i został usunięty. Jednak moja radość nie trwała długo, po pewnym czasie znów wyrósł i teraz jest znacznie większy niż poprzednio. Do tego dochodzą bóle i swędzenie. Straszne!!!
Teraz po długim czasie wybieram się do dermatologa na konsultację, zobaczymy jak będzie.
Mam pytanie czy od takich bliznowców mogą robić się zakrzepy?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Następny
Strona 8 z 13