Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pinezka Gość
|
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 12:54 pm Temat postu: |
|
|
oo a to ciekawe nie wiedzialam ze dziewcia moze byc badana tez tak normalnie czyli nie przez odbyt |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 3:15 pm Temat postu: |
|
|
no własnie ja tez nie wiedziałam. mi moja gin powiedziala od razu cze stosunek mam za soba czy nie i jak mnie bedzie badała...
Emilka nie bałas sie ze uszkodzi Ci blone? bo przeciez nie wiadomo czy ona blisko czy tez daleko... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kit
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 3:48 pm Temat postu: |
|
|
czyli przez odbyt czy normalnie?? ( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 4:02 pm Temat postu: |
|
|
są różne szkoły, zależy na jakiego lekarza trafisz. teraz już się odchodzi od badania przez odbyt, ale to też zależy od budowy błony. jeśli błona jest podatna na rozciąganie, to spoko można normalnie np. mniejszym wziernikiem a jeśli nie, to przez odbyt.
wind_of_hope napisał: | Emilka nie bałas sie ze uszkodzi Ci blone? bo przeciez nie wiadomo czy ona blisko czy tez daleko... |
nie bałam się
jakoś miałam zaufanie do tego lekarza i jego oceny sytuacji, zresztą wcześniej używałam już tamponów, więc tym bardziej jakoś mnie to nie przerażało. aha, usg transwaginalne też miałam robione będąc dziewicą i rozdziewiczona nie zostałam... wtedy _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mila17
|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 10:18 pm Temat postu: Spóźniony okres i ból wskazujący na guza |
|
|
Witam ! Mam straszny problem. Od około 12 dni spóźnia mi się okres. Boli mnie strasznie miejsce pod pachą i obok pachy tzn. tak jakby trochę lewej piersi, że tak to stwierdzę . Tak jakby był tam jakiś guz lub coś. W sumie czuję coś tam, ale to takie drobne i nie wiem, czy to guzek czy jakiś gruczoł ! Od razu mówię, że w ciąży nie jestem, więc okres chyba nie spóźnia mi się z tego powodu (mam nadzieję!!! ). W sumie 100% pewności nie mam. Ale robiłam dwa testy i oba wyszły dobrze, czyli dzidziusia chyba nie ma (oby!!! ). Poza tym ostatni raz kochałam się z zabezpieczeniem. Nie ejstem pewna czy na stówę nie pękło ale raczej nie !!! Na 99 % ! Jakiej choroby mogą być te objawy, która wymieniłam wyżej ? Dodam, że brałam antybiotyk, który przerwałam, a za chwilę zaczęłam brać go ponownie i miałam dużo stresów w związku z zawodem, który wykonuję. . Czasem pobolewają mnie jajniki i brzuch i zauważam na bieliźnie biały, gęsty śluz. Co ze mną się dzieje ??? POMOCY !!!
-----edited by emilka-----
temat został przyłaczony do tematu pokrewnego.
nie wstawiaj więcej niż 3ech emotek obok siebie.
trochę podobna sytuacja do janetty... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WamPia
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 8:35 pm Temat postu: |
|
|
Działanie antybiotyku wpłynęło na okres, spoko
Co do bólu w okolicach pachy, jeśli Cię to niepokoi to idź do lekarza. _________________ Innym pomaga...a samej sobie nie potrafi, bo panicznie boi się strachu... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 1:01 pm Temat postu: |
|
|
zgadzam sie z Wampia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sob Cze 14, 2008 6:30 pm Temat postu: |
|
|
co do bolu pachi piersi to ja tak mam ciagle przed okresem ale pierwszy raz jak to sie zdazylo to propobuje isc do lekarza tymbardziej ze wyczulas tam "jakis guzek" warto to skontrolowac bo szybka reakcja prowadzi w wielu roznych chorobach piersi do calkowitego wyleczenia powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lucrecja34
|
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 5:47 pm Temat postu: |
|
|
mam nadzieje ze to dobre miejsce na moje pytanie: mianowicie jakiś tydzień z ogonkiem spoznia mi sie okres...nie wspolzylam od prawie 8 miesiecy i tyle tez minelo od czasu gdy wzielam escapelle...do tej pory wszystko bylo ok, byłam po leku dwa razy u lekarza i domyslam sie ze tabletka w tej chwili ma niewiele wspolnego ale wole o tym wspomniec. Podczas ostatnich pieszczot w okolicach 12 dnia cyklu zostalo zmoczone moje udo ale przeciez wszyscy wiemy ze pleminiki nie chodza!
Jakie odchylenie to jeszcze norma?
Na dodatek cały czas czuje sie tak jak bym go miala lada chwila dostac...boli mnie brzuch w taki sposob (momentami tak ze sorawdzam czy to aby nie juz) i nastroj mam tez taki jak typowo przed...o co w tym wszystkim mojemu organizmowi chodzi? ...moze to stres sesjowy ale ile to moze trwac? czy powinnam sie zaczac niepokoic?
aha dodam ze nie mam jeszcze kończonych 20 lat bo wiek tez tu chyba gra role
pozdrawiam, i prosze o pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 7:33 pm Temat postu: |
|
|
mysle ze powinnas jeszcze poczekac kilka dni. Wiem ze to proste tak napisac "poczekaj" ale ja bym tak zrobila. Wydaje mi sie ze dostaniesz miesiaczke bo pobolewa Cie brzuch i nastroj masz przeokresowy wiec wszystko wskazuje na @ moze poprostu wydluzyl Ci sie cykl i dlatego okres sie spoznia. Glowa do gory i czekaj cierpliwie. Stres ma tu duze znaczenie bo to on jest tez winny spoznieniu sie okresu..(oprocz ciazy itp of course), pozdrawiam
P.S. jak nie dostaniesz w przeciagu kilku dni to oczywiscie musisz wybrac sie do gina i to w try-miga |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|