Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

chcesz zapytać "czy jestem w ciąży" to tylko tutaj

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 41, 42, 43  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Yalissea
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sie 09, 2006 12:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzień po zakończeniu miesiączki to dzień niepłodny.
Owulacja jest mniej więcej około 14 dnia cyklu, zależy jakiej dlugości one są.

Byliście zabezpieczeni, wytrysku nie było, więc jest ok.

A ten bolący brzuch to objaw nadchodzącej miesiaczki zapewne.

Więc nie martw się. Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Asiorka:::...
Gość

PostWysłany: Sro Sie 09, 2006 1:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po pierwszym opakowaniu miesiączke dostałam od razu pierwszego dnia przerwy stąd ta obawa. Bo przeciez nikt nie zapewnia ze tabletki zabezpieczaja 100 % :/

A mialabym jeszcze troszke pytan: wiem ze moze na niektore z nich odpowiedz znajde w ulotce ale nieraz to one za duzo niemowia :/

Jest ostrzezenie w ulotce ze przed planowanymi zabiegami powinno sie na ok 6 tygodni tabletki odstawic no dobrze a co z dentysta?? Moze to śmieszne ale tam tez podaja środki znieczulajace.

No i tak juz sobie myslalm nieraz, zeby odstawic tabletki poniewaz boje sie skutkow ubocznych Sad jak czytam ulotke po raz juz kolejny to mnie dreszcze ogarniaja...
Zanim lekarz zapisl mi tabletki owszem przebadal mnie ginekologicznie ale nic poza tym... a przeciez tyle sie mowi ze tabletki maja ogromny wplyw na krzepliwosc krwi. Na dodatek moja kolezanka stosujac wlasnie tabletki nabawila sie krwiaka w okolicy miednicy w wieku 19 lat no i nie moze sie za duzo poruszac... bo to jak mowia lekarze to jest juz choroba na całe życie i nie ma zamiaru ustapic Sad
Chocaz z drugiej strony ciągła myśl o niechcianej ciązy ... Neutral

Moze jest ktos w stanie przekonac mnie ze to nie jest az takie straszne???
Pozdrawiam rozmowców Smile
Powrót do góry
mag
Gość

PostWysłany: Sro Sie 09, 2006 3:21 pm    Temat postu: ... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niedawno wspolzylam z chlopakiem i wydaje mi sie ze mialam dni plodne. Zaczelismy bez gumki, ale to trwalo tylko chwile - nie mial wytrysku ale mogl mu przeciez poleciec zluz... Czy jest mozliwe, ze bez wytrysku moge zajsc w ciaze??
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sie 09, 2006 3:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zajście w ciążę jest możliwe bez wytrysku w dni płodne.
Poprzez płyn ejakulcyjny.
Powrót do góry
ilonka
Gość

PostWysłany: Sro Sie 09, 2006 7:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej przez ostatnie pare miesiecy mialam dos regulary okres. W polowie czerwca robilam "to" z chlopakiem bez zabezpieczenia potem nie dostalam okresu i zrobilam sobie test ciazowy wyszedl negatywny i pare dni pozniej dostalam okres byl bardzo bolesny teraz minol kolejny miesiac i powinam miec okres ale go niemam a sluz mam bardzo wodnisty boje sie ze jestem w ciazy prosze o pomoc z gory dzienkuje
Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sro Sie 09, 2006 7:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

słuchaj, oczywiście są skutki uboczne brania proszków, ale nie u każdej dziewczyny, np. ja brałam proszki a 7 miesiący po skończeniu okazało się że mam torbiel ale moje znajome biorą proszki i nic im nie jest jest spoko. Jak chcesz mieć pewność pogadaj o tym z twoim ginekologiem i niech co jakiś czas daje ci skierowania na badania typu poziom hormonów, usg macicy i przydatków itp. wtedy będziesz wiedziała czy wszystko jest ok czy coś się dzieje. I pamiętaj że prawie każda dolegliwość kobieca wykryta wcześnie jest wyleczalna.

Głowa do góry:)Smile

no i pamiętaj że proszki nie chronią przed ciążą w 100%, a jeżeli rzadko współżyjesz to może lepsze będą prezerwatywy, nie inderują w hormony
Powrót do góry
Pauli86

PostWysłany: Sro Sie 09, 2006 10:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ile dni po stosunku robiłaś test? Może za wcześnie, a może test się pomylił. Najlepiej idź do ginekologa, bo nawet jak nie jest to ciąża to może jakieś problemy hormonalne, a tego nie wolno lekceważyć.

Pozdrawiam
Powrót do góry
ilonka
Gość

PostWysłany: Czw Sie 10, 2006 10:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

test robilam po jakis 2 tygodniach od stosunku. a moge wiedziec jaki sluz ma sie w czasie ciazy? a co oznacza wodnisty sluz? bardzo mnie to interesuje
Powrót do góry
Pauli86

PostWysłany: Czw Sie 10, 2006 11:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Test zrobiłaś w odpowiednim czasie, bo około 10 dni od możliwego zapłodnienia, więc na 99% pokazał prawidłowy wynik.

Wodnisty śluz oznacza dni płodne.
Podczas ciąży śluzu może być niewiele, jest on raczej gęsty.
Powrót do góry
ilonka
Gość

PostWysłany: Czw Sie 10, 2006 11:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzienki Smile teraz z niecierpliwoscia czekam na okres bo mam nadzieje ze go dostane a w przyszlym tygodniu wybiore sie do ginekologa
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 41, 42, 43  Następny
Strona 21 z 43