Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Maj 15, 2011 10:48 pm Temat postu: |
|
|
luna w takim razie ciesze sie ze moje słowa do kogos docieraja _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 11:11 am Temat postu: |
|
|
bounce_ napisał: | tosia81 napisał: | Bez wytrysku nie ma ciazy |
Dlaczego jednak nawet lekarze mówią, że jest prawdopodobieństwo ciąży nawet bez wytrysku, bo w preejakulacie znajdują się plemniki?Prawdopodobieństwo jest mniejsze niż przy współżyciu z wytryskiem, ale istnieje. Oczywiście nikogo nie oskarżam o fałszywe informacje, jedynie wśród natłoku sprzecznych danych sama się gubię, więc chciałabym wiedzieć. |
NAleży czytać lub słuchać ze zrozumieniem a nie przyjmować informacje błędne;). Później takie się powiela i powstają niestworzone historyjki o ciążach bez wytrysku.
Plemniczki znajdują się w płynie ale tuż tuz przed wytryskiem. I to nie zawsze. Więc tak czy owak wytrysk będzie. Dlatego się mówi o niebezpieczeństwie podczas stosunku przerywanego itd.
CZasami jednak zdarza się coś takiego ( pisałam o tym wyżej),że mężczyzna przed współżyciem masturbował się lub miał wcześniejszy stosunek. Nie oddał moczu , nie umył penisa . Rozpoczął kolejny stosunek. Wówczas istnieje ryzyko,że plemniki z poprzedniego wytrysku przetrwały i ewentualność zaciążenia jest.
Mam nadzieje,że teraz to jaśniej wyjaśniłam _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
niusiaaa20
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 8:52 pm Temat postu: Ciąża proszzę o pomoc |
|
|
Witam mam takie oto małe [pytanie, czy podczas ciązy jak sie bierze lek Duphaston bądz Lutreine to jest to mozliwe by wywolac obfitą miesiaczke , czy takie cos wystepuje jedyunie wtedy gdy ciazy nie ma ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 9:08 pm Temat postu: |
|
|
A czy jesteś w ciąży ? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
niusiaaa20
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 9:09 pm Temat postu: |
|
|
to chodzi o moja kuzynke brala te tabl;etki i okres dostala obfity normalnie , a bala sie ze jest w ciazy wiec jak mozna to wywnioskowac? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 9:11 pm Temat postu: |
|
|
To nie w tym temacie
Jeśli dostała okres to nie ma ciązy. Duphaston i luteina regulują cykl . To progesteron wywołujący okres _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
klaudia1990
|
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 8:07 pm Temat postu: normalna miesiączka a ciąża?? |
|
|
hej mam taki dylemat czytając te wszystkie posty na forach za stanawiam sie czy u mnie może wystąpić ryzyko ciąży ,wiec dwa miesiące temu odbył sie stosunek nie pełny z wytryskiem na zewnatrz , od tamtego czasu dostałam dwie normalne obfite okresy z bolesciami brzucha i skrzepami taki jak wszystkie ,psm również wystąpiło przed nimi ,teraz w tym miesiącu piersi zaczely mnie bolec dwa tyg przed podziewANĄ MIESIACZKA I Z tego stresu mam mdłosci niekiedy , jakie jest ryzyko ze moge być w ciąży ? prosze o szybka odpowiedz
--Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieja pokrewne. zapoznaj się z REGULAMINEM---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 8:33 pm Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim zapoznaj sie z REGULAMINEM a póxniej pisz posty.
Skoro dostałaś okres po odbytym stosunku i to w dodatku nie jeden to szanse na ciąże są "- 1000." To chyba najbardziej logiczne na świecie. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
klaudia1990
|
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 9:01 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje za odpowiedz ale tyle sie mówi ze mozna miec okres w trakcie ciąży i to normalny ,jeszcze te mdlosci ale sie uspokoilam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 9:04 pm Temat postu: |
|
|
Nie okres a plamienie i to byś rozpoznała odrazu. Nie martw się bo nie masz szans na ciąża . Nie tym razem ) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|