Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży cz.29

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
klaudia1990

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Maj 18, 2011 10:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tylko dręczy mnie to że mam niekiedy nudności i ból piersi dwa tygodnie przed spodziewanym okresem :-/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Maj 18, 2011 10:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Takie objawy nie sugeruja jednoznacznie ciązy przecież. To u niektórych kobiet zupełnie normalne w czasie owulacji lub przed okresem

Powrót do góry
klaudia1990

PostWysłany: Sro Maj 18, 2011 10:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak sie czlowiek naczyta tyle na tych forach to pozniej głupieje mam nadzieje ze masz racje i nie bede sie wiecej zadreczac:-)
Powrót do góry
joannas

PostWysłany: Czw Maj 19, 2011 7:14 am    Temat postu: Proszę bardzo o radę Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Mam mały problem otóż spóźnia mi się miesiączka 5dni i nie wiem co mam zrobić gdyż zawsze miałam regularne a od dłuższego czasu niczym się nie stresowałam. starałam się z moim facetem podczas dni płodnych o dziecko, natomiast wyniki testów ciążowych są negatywne.
OD jakiegoś czasu dziwią mnie moje objawy tj: brak apetytu natomiast duży apetyt na mleko i ogórki konserwowe,mdłośći, senność,bóle w krzyżu, piersi mi urosły i stały się kształtne,często chce mi sie siku.
Zgóry dziękuję za odpowiedz
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Maj 19, 2011 11:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

klaudia1990 NA pewno mam rację Wink
joannas jeśli zrobiłaś test w odpowiednim czasie to nie ma ciązy. Takie przesunięcia zdarzają się nawet u normalnie miesiączkujących kobiet. Może to najzwyklejszy przypadek albo zaburzenia hormonalne. Jeśli się bardzo niepokoisz to id do gina , powtórz test albo zrób test beta hcg

Powrót do góry
gigi1989

PostWysłany: Sob Maj 21, 2011 1:20 pm    Temat postu: zakłopotanie- ciąża? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej, nie nie wiem sama co o tym myśleć. Mam problem otoż, kochałam się z swoim narzeczonym w dni płodne, tak przypuszczam, jednak parę dni po stosunku wykonałam test(wynik negatywny), a po tygodniu od wykonania testu powinnam dostać miesiączkę, jednak nie ma już jej 2 tygodnie, powtórzyłam test, i wyszedł niejednoznaczny.... otóż jedna kreska czerwona, a druga bardzo blada( można by powiedzieć, że jej nie ma ale widać i to nie na sile). Teraz nie wiem czy jestem w ciąży czy tez nie? Niby mam umówiona wizytę na wtorek u lekarza ale mam wielkiego stresa, bo z jednej strony nie chce sie rozczarować. Co wy o tym myślicie...

---Zapoznaj się z REGULAMINEM. Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne---tosia81
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Maj 21, 2011 11:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gigi wszystko zalezy od tego czy cykle masz regularne,czy wytrysk nastapił w srodku?ktorego dc to sie stało?

gigi1989 napisał:
jednak parę dni po stosunku wykonałam test(wynik negatywny)

test najjjjwczesniej wykonujesz po 16dniach od stosunku, najlepiej w dniu okresu, nigdy wczesniej bo wynik bedzie nieprawidlowy.
wg mnie zrobilas go za wczesnie chyba ze mineło 16dni?

powtorz test o ile jest odp liczba dni albo czekaj do wizyty u gin.

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Maj 22, 2011 8:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli zrobiłaś test po spodziewanej miesiączce to wynik jest wiarygodny. Oczywiście jeśli odczytałaś dobrze test. Po czasie na większości testów pojawi się druga kreska. Jeśli jednak w odpowiednim momencie go odczytałaś i pojawiła się kreska nawet bladziutka to oznacza wychwycenie hormonu ciazowego.

Powrót do góry
bounce_

Wysłał podziekowań: 3

PostWysłany: Pon Maj 23, 2011 9:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miałam napisać jak wizyta u ginekologa... niestety nie poszłam. Tak wyszło, więc nadal borykam się z (dużo mniejszymi) ale wciąż wątpliwościami. Do lekarza wybiorę się.. jakoś niedługo. Martwi mnie ból i takie jakby pieczenie w podbrzuszu i uczucie ciężaru w dole brzucha jakby ktoś mi tak położył worek piasku.. tak czuję bynajmniej gdy leżę, przy tym bolą mnie też jajniki. Mam też wzdęcia praktycznie cały dzień, są inne niż wcześniej bo brzuch "spuchł" już od wzgórka łonowego. I znowu pewnie opóźni mi się okres, bo znowu jest wyczekiwany. Wieeeem, że uspokoję się jak pójdę do gina, ale po prostu nie mam czasu, bo mój przyjmuje od pon-pt jakoś do południa. Neutral
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Maj 24, 2011 8:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bounce to wybierz sie do prywatnego...

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 17 z 41