Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bounce_
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 3:50 pm Temat postu: |
|
|
no właśnie ten jest jakby prywatny, po telefonie dostaje wizytę za max 2 dni np. nie muszę czekać kilku miesięcy na konsultację. Zastanawiałam się czy nie poczekać do kolejnej miesiączki, ale jak spóźni się kilka dni to znowu wpadnę w lament. Co myślicie o tym wzdętym brzuchu i ucisku w dole brzucha? A i jeszcze śluz.. jest bardzo lepki i jest go sporo, czy tak się dzieje przy owulacji czy to kolejny powód do niepokoju? Nigdy po prostu nie zwracałam na niego uwagi ; | |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 4:09 pm Temat postu: |
|
|
bounce_, jeśli śluz jest rozciągliwy, jest go dużo, odczuwasz nadmierną wilgoć, a on w konsystencji przypomina surowe białko jaja kurzego to na bank sa dni płodne co się równa owulacji podczas owulacji może boleć dół brzucha, mogą boleć jajniki oraz piersi, brzuch może Ci się wydawać wzdęty - to normalne .. tak samo przed okresem brzuch jest wzdęty i wydaje nam się jakbyśmy przytyły a tak na marginesie: zazwyczaj nie zwraca się uwagi na swój śluz, ale kiedy zaczynamy "lamentować" i wmawiać sobie ciążę to zazwyczaj codziennie patrzymy jaki mamy ten śluz, wiem z doświedczenia _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bounce_
|
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 6:45 pm Temat postu: |
|
|
Och ja liczyłam czas między siusianiem, obwód brzucha, a przeglądanie się w lustrze nie ma końca.. najgorsze jest to bulgotanie w brzuchu, mało mi serce nie stanie No i jak się zorientuję, że właśnie głaszcze się po brzuchu uznaję to za jakiś macierzyński instynkt... i takie paranoje nie mają końca. A co do wzdęć to fakt, że już od jakiegoś roku mam z nimi problem, ale to wtedy kiedy coś zjem :d Teraz nawet po przebudzeniu mam balon z brzucha i to nawet na leżąco : > |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Okichii
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 8:16 pm Temat postu: Czy jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży ? |
|
|
DOBRA mam problem byłam ze znajomymi i z chłopakiem na majówce. Od 3 do 6 maja. 4 maja zabawiałam się z moim chłopakiem ale nie doszło do aktu płciowego. Problem jest taki że miał wytrysk i część spermy poleciała na moją koronkową bieliznę. Cykle zwykle miałam regularne co 27 dni. Ostatni okres miałam 28 kwietnia do 3 maja. Zaś w dniu wczorajszym powinnam była dostać okres. Niestety NIC. Robiłam 2 testy jeden 21 maja (25 dnia cyklu) zaś drugi test robiłam 24 maja, dzień po dniu spodziewanej miesiączki. Niby nie mam nudności, wymiotów, nie urosły mi piersi. Ale nie mam apetytu, szyjka macicy wydaje mi się twarda, ale występuje dużo przeźroczystego śluzu nielepkiego, raczej rzadkiego. Czy skoro testy nic nie wykryły Jest możliwość że jestem w ciąży ? Mimo że nie uprawiałam SEXU ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 9:43 pm Temat postu: |
|
|
Okichii a skad ta ciaza ma byc?
od kapniecia spermy na bielizne?
prosze nie załamuj mnie i innych na tym forum.
w taki sposob napewno w ciaze nie zajdziesz.
a dzien spoznienia to nie tragedia.
w ciazy nie jestes, testy to potwierdziły. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zzzz
|
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 9:51 pm Temat postu: |
|
|
Okichii co ty w ten sposob nie zajdziesz w ciaze ja ze swoim chlopakiem kochamy sie pare razy w miesiacu i nawet bez gumy od tylu tylko z przodu z guma i nawet bez gumy ocieralismy sie o nasze narzady i nic .nie wpadlismy i nadal sie kochamy jak szaleni i tak od pol roku hi . i okres mam regularnie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 9:36 am Temat postu: |
|
|
zzz wszystko do czasu.
w gumce czy bez - wazne zeby uwazac podczas dni płodnych i owulacji.
znajomosc swojego organizmu (zarowno u kobiety jak i mezczyzny) to połowa sukcesu.
a jesli para kocha sie kiedy popadnie nie liczac ktory to dzien cyklu, facet nie wie czy zdazyl wyjsc na czas czy nie to niech potem nie dziwia sie ze okres sie nie pojawia.
najpierw trzeba myslec głowa a nie .... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 11:24 am Temat postu: |
|
|
zgadzam się, wszystko do czasu, tak się mówi, że jak do tej pory nie było wpadki to można sobie pozwolić na wszystko, ale to nieprawda .. znam dużo przypadków, gdzie tak myśleli, a jednak okazało się inaczej po kilkudziesięciu razach _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pozioma
|
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 12:45 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Uprawialem sex z dziewczyna tydzien przed planowanym jej okresem, ma cykle nieregularne. Sex byl w gumce, gumka nie pekla i nie spadla. Czy moglo dojsc do zaplodnienia jesli spoznia juz jej sie okres o 8 dni ? Mowi ze boli ja podbrzusze i czuje ze juz niedługo bedzie go miala ale i tak sie stresuje. Do tego dochodzi jej koniec roku szkolnego. Caly czas ja uspokajam ale ona strasznie panikuje. Prosze o odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bounce_
|
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 9:08 pm Temat postu: |
|
|
Myślę, że niedługo ktoś Ci odpowie Nie chcę się wymądrzać, że ciąża jest nie możliwa, bo sama panikuję z powodu ciąży bez wytrysku, dwóch negatywnych testach i spóźnionej aczkolwiek dostanej miesiączce.
////
Chciałabym jednak dowiedzieć się jak to jest z dniami płodnymi, bo we wszystkich kalkulatorach podaje się datę miesiączki (tej przed stosunkiem), a czy jeśli spóźniła mi się miesiączka (dostałam po 34 dniach) to czy dni płodne w czasie od miesiączki "A" bo miesiączki "B" się przesunęły czy miesiączka "B" nie ma znaczenia? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|