Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży cz.29

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Sro Maj 25, 2011 10:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pozioma, moim zdaniem jest w porządku i nie ma szans na ciążę, ponieważ były to teoretycznie dni niepłodne (ale dziewczyna ma nieregularne okresy, więc nie do końca wiadomo), było zabezpieczenie i w ogóle wszystko ok Smile nie martwcie się, okres najprawdopodobniej się spóźnia z ciągłego stresu spowodowanego przez koniec roku szkolnego, poprawki, a po za tym piszesz, że ma nieregularne cykle, więc tym bardziej wrzućcie na luz Smile jeśli tak nadal będzie się stresować całą sytuacją okres będzie jej się nadal spóźniał, stres robi swoje .
zzzz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Maj 26, 2011 10:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale moj chlopak nigdy nie konczy we mnie zawsze wczesniej wyjmuje przed wytryskiem i dlatego nie zachodze . I mysle ze to najlepszy sposob +gumka do tego .
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Maj 26, 2011 10:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zzz najlepszy dla tych par ktore wiedza ze beda ze soba do konca (ze tak powiem) bo skad wiesz czy za rok nie zostaniesz sama? a na dodatek z brzuchem?
dlatego ja nie potepiam tej metody ale i nie polecam. dobrze ze Twoj chłopak ma opanowany organizm i wie kiedy ma wyjsc na czas. tak robi wiele par tylko czasem moze byc za pozno Wink no ale to nie moja sprawa.

Powrót do góry
zzzz

PostWysłany: Czw Maj 26, 2011 2:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no wiesz nawet jakbysmy wpadli to on by mnie nie zostawil bo chcialby miec dziecko itp ale ja jeszcze nie chce nie czuje takiego powolania i jeszcze w odpowiednim wieku nie jestem aby matka zostac bo mam 22 lata a jeszcze sie ucze ale za dwa trzy lata czemu nie . I tesciowa by sie ucieszyla bo zawsze nas zostawiaja samych jak u niego jestem i to mnie dziwi . hehe.
Powrót do góry
pozioma

PostWysłany: Czw Maj 26, 2011 2:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No po 10 dniowym spoznieniu moja dziewczyna dostala okresu. Kamien spadl mi z serca Very Happy ale doszlismy do wniosku ze to jeszcze za wczesnie na sex bo ja mam 19 a ona 17. Zaczekamy jeszcze ze 2 lata ;]
Powrót do góry
zzzz

PostWysłany: Czw Maj 26, 2011 2:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pozioma no i widzisz jest ok ja tez kiedys panikowalam ale teraz juz wrzucilam na luz i mam regularne okresy po stosonku i nie spoznia mi sie wazne zeby miec zabezpieczienie z soba i uwazac zeby gumka nie pekla.
Powrót do góry
malaMi:)

PostWysłany: Czw Maj 26, 2011 2:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam! mam problem i bardzo prosze o pomoc... wspolzyje ze swoim chlopakiem bez zabezpieczenia podczas ostatniego stosunku nie zdazyl wyjsc i troszke zostalo we mnie... miesiaczka skonczyla mi sie 03.05 dzis powinnam znow dostac a tu nawet zadnych objawow... wszystko bylo by ok gdyby nie ten straszny bol brzucha taki jak mam zawsze w pierwszy dzien miesiaczki... czy ten bol to jakis objaw ciazy??? blagam pomozcie bo wogole sie nie orientuje:( pozdrawiam i z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz
Powrót do góry
ktos2010

PostWysłany: Czw Maj 26, 2011 7:52 pm    Temat postu: miesiączka a objawy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w ostatni dzień poprzedniej miesiączki (9kwietnia) kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia oprócz tego dnia w kolejnych dniach i tyg kochaliśmy się ponownie bez zabezpieczenia dostałam okres 5 maja i trwał tak jak zawsze pięć dni tylko że był bardziej obfity niż zawsze mimo tego że dostałam miesiączkę zaczęłam odczuwać ból pleców zwłaszcza na dole,nudności,wzmożony apetyt,ból podbrzusza,senność,ból sutków przy dotykaniu ,bóle głowy,zmęczenie,jednak najbardziej zaczęło mnie zastanawiać moje zachcianki,również znajomi z mojego otoczenia zaczęli komentować moje zachowanie zwłaszcza brzuch który zaczął się zaokrąglać,

moje pytanie jest takie czy mimo że dostałam miesiączkę mogę być w ciąży z tego co obliczyłam to byłabym w jakimś 6/7 tyg

jeśli chodzi o mnie to w ogóle o tym nie myślę ale uwagi osób z otoczenia zaczęły mnie naprawdę zastanawiać
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Maj 26, 2011 8:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bounce nie powielaj postów tylko czekaj na odpowiedzi. Temat o płodności i śluzie już istnieje . Tam poczytaj

bounce_ napisał:
Och ja liczyłam czas między siusianiem, obwód brzucha, a przeglądanie się w lustrze nie ma końca.. najgorsze jest to bulgotanie w brzuchu, mało mi serce nie stanie Neutral No i jak się zorientuję, że właśnie głaszcze się po brzuchu uznaję to za jakiś macierzyński instynkt... i takie paranoje nie mają końca. A co do wzdęć to fakt, że już od jakiegoś roku mam z nimi problem, ale to wtedy kiedy coś zjem :d Teraz nawet po przebudzeniu mam balon z brzucha i to nawet na leżąco : >

Matko....czy Ty myślisz ,że brzuch rośnie w takim tempie?? Bulgotki to zapewne ruchy...no zlituj się proszę i nie nakręcaj się bo to prowadzi do tego,że coraz więcej objawów u siebie będziesz obserwować. Nie ma sensu.
Jeśli chodzi o dni płodne i niepłodne to nie ma sensu ich liczyć przy nieregularnym okresie. Wtedy najlepiej obserwować śluz bo to on jest wyznacznikiem płodności i niepłodności w cyklu.

malaMi:) zrób test - najprościej. Każda z nas objawy może mieć różne i wcale nie muszą sugerować ciąży. Stosunek niezabezpieczony - ryzyko jest. wykonaj test

ktos2010 REGULAMIN!!
Okres = brak ciąży. Objawy itp. rzecz względna....zrób test jeśli cokolwiek Cię niepokoi

Powrót do góry
secretive

PostWysłany: Czw Maj 26, 2011 9:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moje pytanie nie jest wcale nowością w tym dziale jednak bardzo zależy mi na Waszej opinii. Mam cykle regularne 30/31 dni. Ostatnie krwawienie trwało od 23-27 kwietnia. Dotychczas nie dostałam okresu, spóźnia się jakie 4-5 dni a muszę podkreślić, że nie pamiętam kiedy ostatnio mi się spóźnił. Kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia 21/22 maja, czyli teoretycznie zaraz przed okresem w dni bezpłodne. W ostatnim miesiącu strasznie się stresowałam i nieregularnie spałam (w związku ze zmianą pracy). Testu jeszcze nie robię bo i tak za wcześnie.

Czy uważacie, że mogło dojść do zapłodnienia właśnie zaraz przed okresem? Rozważam opcję, ze w związku ze stresem i brakiem snu mój cykl mógł się rozregulować. Ale czy jest możliwe, że do takiego stopnia? nie mam żadnych objawów ciąży (i tak byłoby to za wcześnie), więc nie wiem co mam sądzić a już się strasznie denerwuję. Chcemy mieć dzieciaka ale jeszcze nie teraz Sad

Proszę wesprzyjcie mnie bo do poniedziałku kiedy planuję zrobić test to chyba zwariuję.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 19 z 41