Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży cz.29

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bounce_

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Maj 26, 2011 10:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
czy Ty myślisz ,że brzuch rośnie w takim tempie??

Wiem, że nie rośnie w zawrotnym tempie, ale mógł zmienić się o jakieś 2-3cm.

tosia81 napisał:
Bulgotki to zapewne ruchy...

Nie twierdzę i nie sądzę, żeby to były domniemane nawet ruchy płodu, jedynie zauważyłam je ostatnio, a nigdy wcześniej takowych nie miałam, poza tym przeglądałam zmiany zachodzące w 7tyg. ciąży i już w pierwszym zdaniu przeczytałam o bulgotaniu i uczuciu ciężaru w dole brzucha i po prostu się przestraszyłam.

tosia81 napisał:
Jeśli chodzi o dni płodne i niepłodne to nie ma sensu ich liczyć przy nieregularnym okresie. Wtedy najlepiej obserwować śluz bo to on jest wyznacznikiem płodności i niepłodności w cyklu.

Miałam regularny okres, dopiero tym razem przesunął mi się o tydzień, i gdyby nie to to nawet nie stresowałabym się ciążą. Obawiam się też, że mogłam dostać okresu bo wzięłam celowo dwie polopiryny i gorący prysznic, co przyśpiesza/wywołuje okres (podobno).

Tak czy siak wiem, że panikuję... ale wiele kobiet dostaje w takiej sytuacji paranoi. Prosiłam a nawet zabraniałam chłopakowi, żeby we mnie nie wchodził, ale nie posłuchał.. a ja przy całych pieszczotach i pocałunkach się nie zorientowałam. Fakt, że wszedł we mnie tylko 3-4 razy i tyle ..ale nie wyobrażam sobie z nim przyszłości, ani aktualnie przyszłości dla ewentualnego dziecka, wychowywanego przeze mnie w dwupokojowym mieszkanku z rodzicami i moim rodzeństwem... dlatego tak panikuję i w ogóle..
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Maj 27, 2011 10:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bounce_ wiesz ile to jest 2-3cm w obwodzie....Nie realne....
NIe panikuj bo z tego ciąży nie będzie. Nie czytaj głupot bo tak jak napisałam każda z nas ciąże przechodzi zupełnie inaczej i to co u mnie było objawem nie musi wystapić u Ciebie. Nakręcanie nie jest dobrym rozwiązaniem. Tym bardziej - dostałas okres....to przecież złuszczenie nabłonka macicy z niezapłodnioną komórką jajową. To czy wzięłaś polopirynę czy nie ma na to wpływu ewentualnie na obfitość a nie na wystąpienie okresu. Spokojnie....Wink
Jeśli nie wiążesz przyszłości z chłopakiem to wybacz ale po co dajesz się wmanewrować w pieszczoty które doprowadzają Cię później do obłędu?? Zabezpiecz się porządnie albo daj sobie spokój z tym kolesiem.

secretive napisał:
moje pytanie nie jest wcale nowością w tym dziale jednak bardzo zależy mi na Waszej opinii. Mam cykle regularne 30/31 dni. Ostatnie krwawienie trwało od 23-27 kwietnia. Dotychczas nie dostałam okresu, spóźnia się jakie 4-5 dni a muszę podkreślić, że nie pamiętam kiedy ostatnio mi się spóźnił. Kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia 21/22 maja, czyli teoretycznie zaraz przed okresem w dni bezpłodne. W ostatnim miesiącu strasznie się stresowałam i nieregularnie spałam (w związku ze zmianą pracy). Testu jeszcze nie robię bo i tak za wcześnie.

Czy uważacie, że mogło dojść do zapłodnienia właśnie zaraz przed okresem? Rozważam opcję, ze w związku ze stresem i brakiem snu mój cykl mógł się rozregulować. Ale czy jest możliwe, że do takiego stopnia? nie mam żadnych objawów ciąży (i tak byłoby to za wcześnie), więc nie wiem co mam sądzić a już się strasznie denerwuję. Chcemy mieć dzieciaka ale jeszcze nie teraz Sad

Proszę wesprzyjcie mnie bo do poniedziałku kiedy planuję zrobić test to chyba zwariuję.

No cóż wszystko zależy od tego czy cykl jest regularny. Piszesz że tak ,więc teoretycznie szans na ciąże być nie powinno bo współżyłaś w dni bezpłodne. No ale jednak przez stres itd cykl mógł się troszkę przestawić więc...Zawsze stosunek niezabezpieczony niesie ryzyko . Niestety nic nie poradzimy . Poczekajmy do testu.
no ale myślę,zę nie ma co panikować. Teraz dodatkowo się stresujesz i miesiaczka się opóźnia

Powrót do góry
bounce_

PostWysłany: Pią Maj 27, 2011 11:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tylko właśnie ten okres miałam dość skąpy.. jedynie w drugim dniu po gorącym prysznicu miałam mocniejsze krwawienie. No i spóźnił się tydzień.. co właśnie wzbudziło we mnie tą paranoję. Teraz już jestem spokojniejsza, tylko mam to dziwne uczucie w dole brzucha i wzdęcia nawet z samego rana, przy pustym żołądku :/ Dzisiaj brzuch bolał rano jak przed okresem, a termin wypada mi dop za jakieś 2 tyg.

A jeśli chodzi o chłopaka, to okazał się dupkiem dopiero po tym wszystkim.. nauczyłam się na tym błędzie, dlatego taka sytuacja już się nie powtórzy na pewno.
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Sob Maj 28, 2011 12:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bounce_, dlatego boli Cię brzuch i dół brzucha, gdyż jesteś 2 tygodnie przed okresem - co oznacza owulację Smile podczas owulki może kłuć się w dole brzucha, pobolewać, możesz odczuwać ucisk, ból piersi itp. także się nie martw nawet jak pojawi się lekkie plamienie Wink może z tymi wzdęciami udaj się po prostu do lekarza ?
bounce_

PostWysłany: Sob Maj 28, 2011 2:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No miałam już wcześniej coś z nimi zrobić, bo męczą mnie od jakiegoś roku.. nawet mama kazała mi pójść do rodzinnego, żeby przepisał jakieś tablety, ale to tak zawsze się tylko wybieram i na tym się kończy xd Mam nadzieje, że wszystko dobrze się skończy, pewnie zawsze miałam podobne objawy w czasie owulacji, tylko że po prostu ich nie zauważałam.. z drugiej strony nie chcę się jakoś specjalnie pozytywnie nastrajać żeby się potem nie zawieść..
Powrót do góry
secretive

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 11:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

robiłam 2 testy: nie mogłam wytrzymać i w piątek a drugi w niedzielę rano. Oba na nie. Jeszcze chcę powtórzyć gdzieś we środę dla pewności. Jeżeli wyjdzie negatywny to będzie trzeba się do lekarza zgłosić. A w ten weekend znów strasznie stresowe sytuacje przechodziłam i znów mogło to wpłynąć na okres. Chociaż mi sie wydaje, że twarz mam taką jakby przed okresem ale o nim ani słychu ani dychu jak na razie Sad
TOSIA87-też mi się wydawało że w ciążę nie powinnam zajść no ale nigdy nic nie wiadomo. Zakładam jak na razie, że to stres i brak snu a zobaczymy co wyjdzie.
Powrót do góry
Aneta123

PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 11:33 pm    Temat postu: czy moge byc w ciąży?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Mam mały problem. w poniedzialek 23.05. skonczyla mi sie miesiaczka i kochalam sie z chlpakiem i on sie spóścil we mnie. Ale w czwartek 26.05. tez sie kochalismy i tez sie we mnie spóśćil. I od tego czasu mam nudności,i piersi mi troche urosly,jest mi gorąco,nie chce mi sie jesc,jestem rozdrażniona i bardzo płaczliwa. Czy to są moze objawy ciąży?

----Zapoznaj się z REGULAMINEM! Pisz w odpowiednich tematach jeśli takowe istnieją----tosia81
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Maj 30, 2011 9:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aneta na ciaze jest zdecydowanie za wczesnie.
objawy pojawiaja sie po 6tygodniach a nie po tyg.
jak dlugie masz cykle? czy sa regularne?
tego nie napisałas wiec nie jestem w stanie powiedziec nic wiecej.
ps- staracie sie o dziecko?

Powrót do góry
SamotnyWilk

PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 12:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

secretive napisał:
robiłam 2 testy: nie mogłam wytrzymać i w piątek a drugi w niedzielę rano. Oba na nie. Jeszcze chcę powtórzyć gdzieś we środę dla pewności. Jeżeli wyjdzie negatywny to będzie trzeba się do lekarza zgłosić. A w ten weekend znów strasznie stresowe sytuacje przechodziłam i znów mogło to wpłynąć na okres. Chociaż mi sie wydaje, że twarz mam taką jakby przed okresem ale o nim ani słychu ani dychu jak na razie Sad
TOSIA87-też mi się wydawało że w ciążę nie powinnam zajść no ale nigdy nic nie wiadomo. Zakładam jak na razie, że to stres i brak snu a zobaczymy co wyjdzie.

oba na nie, a nadal nie wierzysz. Niepotrzebnie sie nakrecasz. Na przyszlosc na sytuacje wpadko-podobne, to pamietaj o istnieniu antykoncepcji doraźnej, tzw tabletek po. Troche stresu bys sobie teraz zaoszczedzila
Powrót do góry
sheepychoo

PostWysłany: Sro Cze 01, 2011 9:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej. Mam takie problem, w niedzielę kochaliśmy się z chłopakiem zabezpieczając się prezerwatywą. Ta jednak zsunęła się w czasie stosunku, zauważyliśmy to natychmiast i nie doszło do wytrysku. Było to dwa dni przed planowanym terminem miesiączki, czyli teoretycznie powinny być to dni niepłodne. Jednak okresu jak na razie nie mam, ale od paru dni bolą mnie piersi i podbrzusze raz mocniej a raz słabiej, przez co jestem kompletnie zdezorientowana. Czy mogło dojść do zapłodnienia? Proszę o szybką odpowiedź. Aha, czy na polskim rynku dostępne są tabletki "5 dni po"? Nie mogę przestać się stresować ;|
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 20 z 41