Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży cz.29

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Wto Sie 02, 2011 12:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bozienka24 stosunek przerywany niestety nie jest najlepszą metodą antykoncepcji, szczególnie zastosowany w dni płodne, wiadomo, że przed głównym wytryskiem może wystąpić kropelkowanie, które nie jest wyczówalne dla mężczyzny, on myśli, że wyszedł na czas, a niestety chwilę wcześniej już mogło się coś wydostać. Kropelkowanie, nie musi występować za każdym razem, i nie zawsze jest tam wystarczająca ilość plemników, nie każdy facet też to ma. Dlatego stosunek przerywany czasem jest skuteczny, ale też właśnie dlatego może zawieść.
Trzeba też pamiętać, że nasienie może wydostać się z preejakulatem, jeśli stosunek ma miejsce po raz kolejny.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Martenicja

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sie 02, 2011 8:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie Dziewczynki
Zgłaszam się z prośbą o pomoc w ocenie sytuacji.
Mianowicie 27.06 miałam ostatnią miesiączkę (moje cykle trwają powyżej 30 dni, koło 30-35 mniej więcej)
Niezabezpieczony stosunek miałam 17.07- nie było wytrysku we mnie (ale jak wiecie wszystko się może zdarzyć)
28.07 zrobiłam test ciążowy- wyszedł negatywny
Konsultowałam się z lekarzami i powiedzieli, że nie mogę być w ciąży.
Do tego wszystkiego doszedł torbiel prawego jajnika (wielkości moreli), nadżerka (krwawiąca) i do dzisiaj nie mam miesiączki, tylko plamienia do tego od wczoraj bolą mnie piersi.
Jak uważacie czy jest możliwość ciąży?
Pozdrawiam bardzo ciepło
Buziaki!
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Sie 02, 2011 10:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli wytrysku nie było to i ciazy nie bedzie Smile
test został wykonany w odp czasie wiec wynik jest prawidłowy.
sama pisałas ze cykle wahaja sie nawet do 35dni wiec spokojnie czekaj na @ Smile
byc moze nadzerka i torbiel sa winowajcami.. Mad

Powrót do góry
WIKI16

PostWysłany: Sro Sie 03, 2011 9:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Martenicja zgadzam się z Wind. A czy leczysz torbiel i nadżerkę ? Jeśli nie było wyjścia na "styk", to ciążę można wykluczyć, więc napewno winowajcami jest nadżerka lub torbiel. Okres spóźnia się niewiele, jak się nie rozkręci to wskazana wizyta u lekarza, bo torbiel jeśli to jest zwykła czynnościowa to może się wchłonąć, ale krwawiąca nadżerka to już niebezpiecznie, tak czy siak trzeba to kontrolować.
Powrót do góry
lolakrk

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Sro Sie 03, 2011 5:00 pm    Temat postu: Problem czy problemik? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej
Pod koniec czerwca dzien, moze 2-3 po okresie kochalam sie z chlopakiem oczywiscie w zabezpieczeniue. Chlopak nie skonczyl we mnie. Poza tym milosc francuska i pieszczoty- ale to na pewno nie zagraza. Przynajmniej wg mnie. W polowie lipca ugryzl mnie pies lekarz na pogotowiu podal mi 3dniowy antybiotyk o lacznej dawce 1000mg/dzien do tego bralam od dwoch dni 200mg antybiotyku na problemy z tradzikiem. Przy ugryzieniu podano mi rowniez surowice. Jako, ze okres mi sie spoznia - zaczelam troche paniwkoac. Zrobilam 4testy wyszly mi wszystkiego negatywnie i bylam u ginekologa( ten powiedzial, ze ciazy nie mam usg brzuszne i dopochwowe oraz, ze musimy poczekac 2-3tyg i bedziemy wywolywac okres). Poza tym wczoraj mialam dziwne jedno dniowe uplawy a la smietana. A caly weekend miala bol brzucha i mdlosci. Dzis mdlosci wrocily po zjedzeniu loda. Mam do tego wzdety brzuch. W zeszly poniedzialek mialam jednorazowe czerwone krwawienie. I na dobra sprawe tyle niedoskonalosci. Co mam robic? Co uwazacie? Czy istnieje mozliwosc ze testy jak i pan doktor sie pomylily?(nie chce ciazy)
Pzdr
Powrót do góry
WIKI16

PostWysłany: Sro Sie 03, 2011 7:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lolakrk na ciążę nie ma szans, okres może się spóźniać przez antybiotyki i stres. Czasem tak bywa, jak okres się nie rozkręci, to wg zalecenia lekarza na wizytę i wywołanie farmokologiczne.

Dodano po 21 minutach:

bóle brzucha i mdłości mogą wystąpić po antybiotykach, czy brałaś osłonowo probiotyki ? Czy upałwy miały jakiś brzydki zapach ? I czy przy tym czułaś swędzenie lub pieczenie miejsc intymnych ?
Powrót do góry
buńka

PostWysłany: Sro Sie 03, 2011 8:56 pm    Temat postu: czy to objaw ciazy? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

spoznia mi sie okres juz ponad miesiac.dzis mam 65 dni od ostatniej miesiaczki dodam ze mam 20lat i nieregularne cukle od 30 do nawet i 46 dni. zawsze przed okresem wyskakuja mi syfki w okolicy ust i podbródka tak jak i w tej chwili, do tego mam wrazliwe piersi i bol jajnikow nawet odczuwam przy wydalaniu parciu dodam ze w tym ostatniu czasie mialam infekcje tj pieczenie swedzenie zaczerwienienie w pochwie ale zlekcewazylam i nie poszlam do ginekologa. ciazy nie wykluczam ale najmniej podejrzewam. myslalam ze zatrzymanie okresu raz w roku na miesiac jest normalne u zdrowej dziewczyny i albo mam dostac albo to cos powaznego albo ciaza...
Powrót do góry
lolakrk

PostWysłany: Sro Sie 03, 2011 9:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Antbiotyku jednego nie biore od tygodnia...drugi byl tylko przez 3dni...uplawy nie mialy zapachow...wczorajszy bialy tez nie

Dodano po 1 godzinach 11 minutach:

5 test negatywny...ale mam bole w okolicy pempka i biegnace w dol...
Powrót do góry
WIKI16

PostWysłany: Czw Sie 04, 2011 10:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lolakrkciąża w Twoim wypadku wykluczona, poczekaj jeszcze a potem do lekarza na wywołanie miesiączki, może coś sie poblokowało przez leki, trzeba to sprawdzić, ale to napewno nie ciąża.

Dodano po 8 minutach:

buńka zrób test ciążowy na wszelki wypadek, jeśli jest jakieś podejrzenie. Niedobrze, że zlekceważyłaś infekcję, być może okres spóźnia się właśnie przez to. Nie wiemy czy była to grzybica, czy infekcja bakteryjna. Czasem może się zdarzyć, że jakiś cykl wypadnie, ale z reguły jest jakiś powód. Twoje cykle, też nie są prawidłowe, powinnaś koniecznie pójść do lekarza i to sprawdzić. Teraz jak wykluczymy ciążę, to i tak powinnaś umówić się na wizytę.
Powrót do góry
lolakrk

PostWysłany: Czw Sie 04, 2011 10:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WIKI16...a co to moze byc ten bol brzucha takie klucie...2-3cm pod pepkiem i biegnacy w dol...mam tak od niedzieli...przy czym we wtorek bylo luzniej...i wtedy tez mialam ten bialy uplaw...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 35 z 41