Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży cz.29

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Sob Sie 06, 2011 4:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

SrV jeśli podczas pettingu nasienie nie miało styczności z pochwą dziewczyny, to ciąża wykluczona, i przyczyny w opóźnieniu okresu trzeba szukać gdzie indziej.

Dodano po 4 minutach:

Bercik czy jesteś pewien, że to wyciekła sperma ? I w którym miejscu z czubka prezerwatywy ? Trochę to dziwne bo albo było uszkodzenie albo nie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
WIKI16

PostWysłany: Sro Sie 10, 2011 1:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

SrV niemożliwe
Powrót do góry
O-onaŚląsk

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 7:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie. Dzisiaj byłam na bHCG ale wyniki jutro...

Pytanie mam powiązane, chociaż niekoniecznie. robiłam testy ciążowe domowe (w sumie już miesiąc po @) i wszystkie 3 wyszły negatywne.

Pytanie, czy jest możliwość by test ciążowy nie wykrył takiej ciąży? Dodam, że mam bardzo rozcieńczony mocz (wręcz przeźroczysto-żółtawy..) temperatury podniesionej nie mam, ale obolałe piersi, mdłości, rozdrażnienie i senność - obecne. Często także przy siedzeniu bolą mnie pachwiny i podbrzusze... raczej sobie nie urajam, bo po testach nie oczekiwałam dzidzi, często miałam problemy z okresem, ale nigdy aż takie..

Chciałam też zapytać czy waga przy teście ciążowym ma znaczenie? jestem dość dużą dziewczynką..

stresuje się, bo jedną ciąże straciłam, a nie jestem pewna czy jestem gotowa na drugą.

będę wdzięczna za odpowiedź.
Powrót do góry
WIKI16

PostWysłany: Pią Sie 12, 2011 8:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O-onaŚląsk testy wskazują na brak ciąży (a po tak długim czasie powinny być już wiarygodne), waga tu nie ma znaczenia, gęstość moczu również nie, dlatego że, jeśli od ew. zapłodnienia minęło już ok. 5-6 tygodni, to hcg na teście powinno być już widoczne. Jeśli test z krwi wyjdzie ujemny, to udaj się do lekarza, nie ma innego wyjścia, trzeba wywołać okres farmakologicznie i sprawdzić co się dzieje. Ale wg mnie to nie ciąża.
Powrót do góry
anhydraza

PostWysłany: Pią Sie 12, 2011 9:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej. Jestem tu nowa. Mam pewien problem i zarazem kilka pytan. Mianowicie, jesli mam dlugie cykle miesiaczkowe, dwa ostatnie z moich wyliczen trwaly 38 dni, poprzednie zas w granicach 30-35 to kiedy mam sie spodziewac owulacji? Standardowo 14 dnia czy raczej to jest jakos przesuniete w czasie.
A teraz czas na problem.. jest troche zawily ale postaram sie wszystko ze szczegolami opisac.
Otóż.. Ostatnia miesiaczke mialam 15 czerwca, przed miesiaczką i 3 dni po jej skończeniu bralam nystatyne. 19 czerwca zlapalam zapalenie pecherza i bralam antybiotyk kefleks tylko tego dnia, reszte doleczylam sie ziolowymi Urosept. I ktoregos dnia jeszcze uzylam raz masci pimafucort. Następnie 25, 29 czerwca i 1 lipca wspolzylam oczywiscie z zabezpieczeniem. , . I dzis juz mija 11 sierpien a miesiaczki nadal nie ma Sad od kilku dni mam wrazliwe piersii, od ponad tygodnia czuje bole w okolicach jajników/podbrzusza. Dodam jeszcze, ze od tego antybiotyku zlapalam ponownie grzybice. 14 lipca zaczelam brac nystatyne przez 10 dni. Juz doslownie odchodze od zmyslów. Dodam jeszcze, ze lipiec mialam bardzo stresowy, dwie przeprowadzki, nowa praca, bezsenne noce a w czerwcu pare alkoholowych imprez bylo. Czy jest sznsa ze jestem w ciazy? Wspomne jeszcze, ze dochodzilo do dwoch wspolzyc jednego dnia, w odstepach 40 minutowych. Czy jest sznasa by przeniesc na palcach plemniki ponownie zakladajac prezerwatywe?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Sie 12, 2011 9:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anhydraza od antybiotykow i stresu opoznia Ci sie okres.
jesli wytrysku nie było to i ciazy nie bedzie.
owulacja przypada roznie...sama piszesz ze raz masz 38dniowe cykle, innym razem 30,jeszcze innym 35 wiec na 100% nie przewidzisz.
około 17dc +/- 2,3dni. to zalezy.
musisz obserwowac sluz, i klucia jajnikow - one sa najbardziej wiarygodnymi wyznacznikami.
wg mnie szanse na ciaze sa zerowe.
mozesz zrobic test dla pewnosci Smile

Powrót do góry
anhydraza

PostWysłany: Nie Sie 14, 2011 12:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nystatyna przyjmowana dopochwowo moze rowniez opoznic okres?
Jezeli uprawia się seks w dni płodne, ale z zabezpieczeniem w postaci prezerwatywy i dojdzie do wytrysku wewnatrz, to mimo wszystko nie ma zadnych watpliwosci co do zajscia w ciaze?
Powrót do góry
WIKI16

PostWysłany: Pon Sie 15, 2011 6:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anhydraza jeśli z prezerwatywą nic się nie stało, to nie ma szans, nastatyna sama nie koniecznie, ale infekcja (dlatego przyjmowałaś przecież lek) owszem, stres również opóźni.
Powrót do góry
matt90interia

PostWysłany: Czw Sie 18, 2011 10:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczyna ma dosc nieregularne okresy zazwyczaj co 32 lub 36 dni. teraz mija 40 dzien od poprzedniego okresu, ma nabrzmiale piersi ale nie bola, jak zawsze ma upławy, ogolnie nie czuje zeby mial sie zaczac okres. i tu jest pytanie czy to moga byc objawy ciazy? nie współżyliśmy tylko robilem jej "palcem" ale nim zaczalem umylem rece i po tym nie dotykalem sie w okolicach intmnych. tydzien pozniej pojechalismy na weekend i spalismy razem ale nie bylo seksu ani nawet peetingu, ja spalem w majtkach i dziewczyna tez tylko w majtkach ale dosc wycietych. czy mozliwe ze jakos doszlo do zaplodnienia w ktorejs z tych sytuacji?
prosze o odpowiedz bo zaczynamy sie troche denerwowac...
---CZekaj cierpliwie na odpowiedz a nie zakładaj kolejnych tematów. REGULAMIN--tosia81
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Sie 18, 2011 11:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NIe ma możliwości Wink

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Strona 37 z 41