Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 10:34 pm Temat postu: |
|
|
nowa a cykle masz regularne? jak dlugo trwaja?
a miesiac wczesniej nie miało miejsca zblizenie z finałem w srodku?
dziwne zeby w 19dc nastapił okres...
najprosciej bedzie jesli po 16dniach od stosunku zrobisz test - i wszystko sie wyjasni czy to ciaza czy moze jakies zaburzenia hormonalne... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Carwer
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 4:03 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanie , po ilu dniach można zrobić test ciążowy , żeby wykluczyć ciąże ??
Dopiero po 16 , czy w przypadku tabletek , trochę mniej.
Od tamtego stosunku mija 8 dzień ...
Dziś 1 dzień przerwy w braniu tabletek.
Czy test z krwi czy płytkowy zrobiony jutro wykluczy ciąże ?? Czy krwawienie całkowicie wykluczy ciąże ??
Wiem , że dziewczyna bierze tabletki ( Brała je o regularnej porze , nie było nudności i wymiotów , nie brała też antybiotyków ) ..Wytrysk był w prezerwatywie,. Ciąża jest niemożliwa.
Jednak zadręczanie się nie daje nam spokoju. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 10:42 pm Temat postu: |
|
|
Carwer napisał: | Mam pytanie , po ilu dniach można zrobić test ciążowy , żeby wykluczyć ciąże ?? |
minimum 16, to ze bierze tabletki nie ma nic do rzeczy. minimalny odstep to 16dni.
Carwer napisał: | Czy test z krwi czy płytkowy zrobiony jutro wykluczy ciąże |
jesli mineło 16dni tak jak pisałam wyzej to wykryje o ile jest w ciazy. jesli jest <16 to nie ma sensu robienia testu bo jest za wczesnie i moze pokazac błedny wynik.
Carwer napisał: | Wiem , że dziewczyna bierze tabletki ( Brała je o regularnej porze , nie było nudności i wymiotów , |
nie ma mowy o ciazy. tabletki po to sa zeby wstrzymac owulacje i nie ma dni płodnych takze mozesz byc spokojny. jestem pewna ze cciazy nie ma i nie bedzie przynajmniej na razie.
swoja droga to po co wg Ciebie zazywa sie tabletki? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sleeping_beauty
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 10:43 am Temat postu: |
|
|
Ale jak chcesz to dla bezpieczeństwa wyślij jąna test beta z krwi, on daje 100% pewności. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iwuenes
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 5:01 pm Temat postu: |
|
|
witam mam pytanie z dziewczyna jestem od 7 miesiecy wspolzyjemy no i mam zmartwienie zawsze na okres czekalismy i panika jak zawsze ;p tym razem okres jej wypadal na 6 maja ale narazie go nie ma, natomiast ja zaczely bolec piersi, podbrzusze wczoraj z rana ja bolalo, i jest lekko zmeczona oraz raz po prostu sie rozplakala a raz byla zla. Dodam ze miala torbiel na jajniku jakos tak i jeden ma usunięty.
Kochalismy sie 3razy w miesiacu raz zabezpieczenie prezerwatywa wytrysnalem nie w niej tylko w zabawie ale potem wytarlismy penisa zalozylismy ostroznie nowa gumke i znowu sie kochalismy. Oraz 30 kwietnia okolo 6dni przed planowanym okresem w zabawie wlozylem jej penisa bez zabezpieczenia z kilka razy zoabcyc jak to jest wytraty byl dokladnie wytrysku nie mialem ani nic. troche sie boimy bo ona nigdy przed okresem nie miala bolu piersi itp tylko byla zla nic wiecej.
edit: dodam ze 30 kwietnia miala tak jakby sluz z takimi bialymi malym i grudkami jakby cos. na pewno nie byl to ciagnacy sluz jak przy dniach plodnych |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 10:35 pm Temat postu: |
|
|
iwuenes patrze znasz sie troche na sluzie i wiesz co on oznacza. to dobrze
co do pytania to jesli nie pekła gumka i wytrysku w srodku nie było, ani zadnego wyjscia " na styk" to nie ma powodu do obaw.
torbiel moze miec wpływ na opoznienie okresu. z objawow jakie opisujesz wynika ze nadejdzie lada dzien, wiec spokojnie czekajcie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
iwuenes
|
Wysłany: Sro Maj 11, 2011 3:23 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope fakt ;p znam sie bo duzo sie o tym oczytalem i interesuje i uwazam zawsze tylko meni niepokoily jej objawy bo nigdy przed okresem objawow nie miala. 6 dni juz sie spoznia, dzis z nia rozmawialem przestaly ja bolec piersi juz nie jest zmeczona itp ale sprawdzala i jej sluz jest bialy gesciejszy ale nie wiem co taki oznacza.. wiec tu prosze o pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Beatka.b
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Maj 11, 2011 4:19 pm Temat postu: |
|
|
IWUENES ja miałam torbiele na jajnikach. Ciągle spóźniał mi się okres i występował ten dziwny śluz. Jeśli ma usunięty jeden jajnik to spokojnie w ciążę też można zajść tylko ciężej się w nią zachodzi.
Ogólnie ludzie twierdzą, że przy torbielach jest problemem zajść w ciążę. Ja znam przypadek gdzie dziewczyna miała torbiel i zaszła więc lekarz powiedział, że to jest bzdura, że przy torbielach jest ciężej tylko wręcz odwrotnie, szybko można wpaść.
A co do Was, jeśli nie miałeś wytrysku w niej to nie powinniście się aż tak martwić. Możecie zrobić przecież też test ciążowy (majątku nie kosztuje bo tyle samo co gumki ok 8 zł :p) który powinien wykazać ciążę jeśli ona by w ogóle była ale nie wydaje mi się by była.
Co do tych objawów to często kobiety bolą piersi przed okresem, mnie praktycznie też nigdy nie bolały przed okresem, bóle podbrzusza nie muszą od razu oznaczać ciąży tylko torbiel, który jest już dość duży i może pęknąć w ciągu kilku dni. Miesiączka może jej się spóźniać głównie przez te torbiele. Jeśli za 2 - 3 dni max nie dostanie okresu zróbcie test ciążowy. Rozwieje Wasze myśli, a Twoja dziewczyna będzie musiała iść koniecznie do lekarza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ponton888
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Maj 11, 2011 4:39 pm Temat postu: |
|
|
Ostatnio moja dziewczyna pieściła mnie oralnie z wytryskiem, potem wypluła, następnie całowaliśmy się i potem – kilkanaście minut pozniej ja lizałem ją ‘na dole’. Dodam że wcześniej - między stosunkami oralnymi - całowałem ją po szyi itd., a ona napiła się wody, tylko cholera nie pamiętam czy piła przed czy po całowaniu…
Jaka jest szansa ze zajdzie w ciążę? Jest jakakolwiek? To były najprawdopodobniej dni płodne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iwuenes
|
Wysłany: Sro Maj 11, 2011 6:11 pm Temat postu: |
|
|
Beatka.b chodzi o to że ona juz ma usuniety jeden jajnik kotry mial torbiele czy cos i zostal jej jeden zdrowy no piersi ja tez przed okresem nigdy nie bolaly a teraz 2dni pobolaly czuje sie dobrze niby duzo ma objawow zblizajacego sie okresu zaczely sie 5dni temu ale okresu nadal nie ma ;p a co do testu to zle mi sie kojazy uzice testu tak jakby z pewna ciaza wiec wole poczekac ;p |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|