Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" (part 21)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mlody993

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 11:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi napisał:
Mlody993 no teraz to juz za pozno na tabletke "po".. gdy mineły 72h.
Doowiedz sie ilu dniowe ma cykle, czy sa regularne i ktorego dnia stosunek mial miejsce. Jeżeli okres bedzie sie spoznial neich po 14 dniach od stosunku zrobi test... nic innego nie moge teraz poradzic. Jak podasz wszystko dot. cykli wtedy bede mogal cos wiecej powiedziec.

cykli nie ma regularnych. Ale to było w sobotę wieczorem, okres ostatni miała niedawno i 2 dni przed tym stosunkiem jej się skończył. Czyli było to w czwartek.

Mi ktoś mówił, że po okresie jest 7 czy 8 dni niepłodnych i to mnie trochę uspokoiło. Ale czy to prawda - nie wiem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mgm

Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 11:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Mi ktoś mówił, że po okresie jest 7 czy 8 dni niepłodnych

wiesz... to zależy, jak długie ma się cykle i jak długo trwa miesiączka.

jak obliczyć, kiedy mniej więcej wypadają dni płodne dowiesz się tutaj:
http://www.biomedical.pl/forum/jak-wyliczyc-dni-plodne-nieplodne-vt9930.html

ja bym nie ryzykowała z niezabezpieczonym stosunkiem po okresie, zwłaszcza przy krótszych cyklach;
dni niepłodne są na pewno PRZED okresem (ok 12 dni, ale przy regularnych cyklach), ale PO to już niekoniecznie
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 11:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mlody993 to nie jest prawda! Nie nie nie!
Przy REGULARNYCH cyklach 28 dniowych dni płodne są od 8 do 17 dnia cyklu. A więc 7 pierwszych dni cyklu to dni nie płodne (a nie 7 dni po okresie)!!
Jeśli dziewczyna ma nie regularne miesiaczki to nie mam dobrych wieści, mam bardzo złe - to może sie skończyć ciążą i jest spore prawdopodobieństwo!

Palce mnie "świerzbią" żeby cos napisać ale powstrzymam moje zapędy...

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 11:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy możliwa jest ciąża przy braniu tabletek antykoncepcyjnych?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Wrz 02, 2009 12:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trans a po co się bierze tabletki antykoncepcyjne.... ?

Jeżeli są przyjmowane regularnie, bez "zapominalstwa", i zachowaniu ostrożności (w postaci dodatkowego zabezpieczenia) w przypadku wymiotów / biegunki / zażywania antybiotyów lub innych leków wchodzących w interakcje z tabletkami antykoncepcyjnymi - ryzyko ciąży jest właściwie zerowe.

A na następny raz proszę umieszczać takie pytania w dziale antykoncepcja hormonalna a nie w objawach ciąży Confused
mala_mi

PostWysłany: Sro Wrz 02, 2009 7:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wlasnie nie nie miala regularnie cykle mniej wiecej 25-26 dni czasami nawet 29 a czasami nawet co 20.....

Dodano po 1 minutach:

a do tego nie zauwazylismy zeby mojemu facetowi cos polecialo w srodku...
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Wrz 02, 2009 9:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To jeszcze raz. Weź kalendarzyk z zeszłego roku i z tego roku, i policz ile trwały poszczególne cykle. 12 ostatnich. Podaj długość najkrótszego i najdłuższego. Wtedy wyliczymy dokładnie dni płodne.
Justar

PostWysłany: Sro Wrz 02, 2009 1:05 pm    Temat postu: Ciąża Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hurrrra!!!Nie jestem w ciąży!Dostałam dziś rano okres!Dziękuję wszystkim,którzy podtrzymywali mnie na duchu! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Powodzenia!!! Laughing Mr. Green
Powrót do góry
misiulkaaaaaa

PostWysłany: Sro Wrz 02, 2009 4:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najkrotszy trwal 20 dni najdluzszy 30
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Wrz 02, 2009 4:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to wynika z tego że dni niepłodne masz od 20 do 29 dnia cyklu...

Zrób test ciążowy z krwi jak minie 14-16 dni od stosunku. I później idź do ginekologa. Niech Cie zbada i zleci badania hormonów. Mogą to być zaburzenia hormonalne.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 35 z 52