Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" (part 21)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Wrz 06, 2009 2:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dni płodne masz między 10 a 21 dniem cyklu. W którym dniu cyklu miał miejsce stosunek?

A Twój partner po wytrysku umył penisa? Oddał mocz?Ile czasu minęło od wytrysku do stosunku?
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Wrz 06, 2009 3:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm na moje oko jesli okres ma "w okolicach 21-25" a 1 raz byl 12 sierpnia to licząc ze 1 dc był:
21 lipca: dni płodne: 30.07 10.08
22 lipca: dni płodne: 31.07 - 11.08
23 lipca: dni płodne: 1.08 - 12.08
24 lipca: dni płodne 2.08 - 13.08
25 lipca: dni płodne: 3.08 - 14.08

Tak czy siak, koncówka dni płodnych więc jakich wielkich szans na ciąże nie ma ... chociaż nie wiem... a co ty o tym sądzisz nowicjuszko?

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Wrz 06, 2009 3:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po wytrysku razem bylismy pod prysznicem... Dodam, że stosunek nie trwal długo mysle ze max 3-5 min. Penis też nie wszedł do końca. Mam jeszcze pytanie, czy ginekolog mógł sie mylić przy badaniu USG? Ostatnio też troche się stresuje, może to jest przyczyna spóźniającego się okresu?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Wrz 06, 2009 4:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak stres moze powodowac opoznienie miesiaczki.
Jesli chodzi o USG to dzien po USG ewentualnej ciazy nie wykryje, chyba ze bylo to USG dopochwowe ... wtedy mogl okreslic faze cyklu (tego nie jestem pewna).
Jezeli na czlonku nie bylo speremy - wnioskuje ze podczas prysznica zostala ona zmyta to wtedy ciaza wykluczona.

PostWysłany: Nie Wrz 06, 2009 4:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak, było to USG dopochwowe. Lekarz mi powiedział co się dzieje w macicy, podał mi cechy które wykluczają ciąże, ale nadal się boje z powodu tego okresu. Po stosunku przez jakiś tydzień występowało krwawienie, ale to chyba normalne kiedy błona dziewicza zostaje przebita? Teraz coś mi sie przypomina, że miałam 3 dni krwawienia po stosunku, dzień lub dwa przerwy i ponowne krwawienie... Czy to mógł być okres?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Nie Wrz 06, 2009 6:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ja sądzę że skoro byli pod prysznicem i to są marne szanse na ciążę...

Co do plamienia...Zdarzały Ci się bardzo skąpe miesiączki?

Okres może się właśnie przez stres spóźniać. Jak chcesz,możesz wykonać test ciążowy. Uspokoi Cie on Smile
likaaa

PostWysłany: Nie Wrz 06, 2009 10:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie, skąpe nie były;] A co do testu, to chyba bardziej mnie zestresuje niż uspokoi;) Dziekuje za pomoc;)
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Nie Wrz 06, 2009 10:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z własnego doświadczenia powiem Ci, że najpierw się postresujesz, ale po wyniku wszystko zejdzie i się uspokoisz Smile a potem i okres przyjdzie Wink
beja83

PostWysłany: Pon Wrz 07, 2009 2:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam. jakies 3 m-ce temu wzielam zastrzyk depo provera. tyle ze w polowie cyklu. z tego co czytalam przez 8 dni trzeba uwazac. ja niestety tego nie zrobilam. zastanawiam sie czy mozliwa jest ciaza. ok tydzien temu zauwazylam ciemniejaca kreske na brzuchy taka jak w poprzedniej ciazy a i obwod tali mi sie powiekszyl łacznie z przytyciem i brakiem miesiaczki. czy to moze byc spowodowane zastrzykiem czy ewentualna ciaza. dodam jeszcze ze temp. utrzymuje sie cały czas na poziomie 37,3 37,5 a karmiac synka piersia prawie konczac mam nawroty pokarmu. juz nie moge nie karmic 8-9 godzin bo po prostu cieknie. z gory dziekuje za jajiekolwiek opinie i porady
Powrót do góry
likaaa

PostWysłany: Pon Wrz 07, 2009 5:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zrobiłam test i wyszedł negatywny, ale mam co do tego wątpliwości. Czy można go robić po 26 dniu od stosunku? Czy konieczne jest robienie tego testu rano, bo na ulotce nic takiego nie jest napisane, a czytałam na kilku forach, że lepiej rano lub wieczorem. I ostatnie... czy to wiarygodne?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 37 z 52