Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" (part 21)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Wto Wrz 08, 2009 10:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrob test z krwi w laboratorium i bedziesz wiedziala na 1000000000% czy jestes w ciazy czy nie Wink
KoffanaAgoosia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Wrz 08, 2009 10:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to bedziesz w ciazy Smile tylko plamka byla bo to b. male malenstwo ja w 10 tyg widzialam dalej plamke tylko hehe a nie zalozyl karty ciazy bo jeszcze wczesnie zalozy pewnie kolo 7-10 tyg Smile pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
maja20

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Wrz 09, 2009 7:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak własnie..bo mam pco i musze brac tabsy jeszcze
Powrót do góry
gwiazdka1

PostWysłany: Czw Wrz 10, 2009 1:39 pm    Temat postu: czy możliwa jest ciąża? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to powiem szybko jak to wygląda, tabletki anty odstawiłam 19 sierpnia, przez okolo jakis tydzień współżyliśmy z męzem bez zabezpieczenia a do dnia dzisiejszego tylko stosunek przerywany, czyli koniec stosunku ok.3 sek przed wytryskiem. Tabletki brałam przez około 2 lata, mamy już 1 dziecko. i oczywiście retoryczne pytanie..... o ciąże czy jest możliwa??
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Wrz 10, 2009 2:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jezeli po odstawieniu tabletek kochalas sie bez zabezpieczenia... to ciaza jak najbardziej mozliwa i nawet jest dosyc prawdopodobne ze zaszlas w ciaze.
Stosunek przerywany nie jest skuteczna metodą antykoncepcji, gdyz na kilka sekund przed wytryskiem w płynie mogą pojawic się plemniki.
Około 14 dni po stosunkach niezabezpieczonych, radzę zrobić test ciażowy (albo taki z apteki, albo z krwi - w lab. medycznym, koszt ok 30 zl)

PostWysłany: Czw Wrz 10, 2009 2:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Test został zrobiony 07.września lecz z wynikiem negatywnym
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Wrz 10, 2009 2:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to czekaj na miesiaczke... jesli sie nie pojawi to dla 100% pewności radzę zrobić test z krwi. Miesiączka może się spoźnić z powodu odstawienia tabletek... dlatego tez tutaj radzę "brać poprawkę" na to.

PostWysłany: Czw Wrz 10, 2009 4:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie ok 19 lipca kochałam sie z chlopakiem po 2 tygdoniach zrobilam test ciazowy okazal sie negatywny po zrobieniu testu juz 2 razy miesiaczkowalam czy jest to mozliwe zebym byla w ciazy odczuwam bol w podbrzuszu po lewej stronie i ogolnie dziwnie sie czuje nie wiem czy to moja psychika ale caly czas chodzi mi to po glowie bo kilka osob mowi ze tego typu bol objawia ciaze... help me
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Wrz 10, 2009 6:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kinga19 jeżeli miałaś normalne miesiaczki, a nie plamienia (czyli mniej obfite, krótsze) to ciąza wykluczona. Test 14 dni po stosunku bylby juz wiarygodny. Ból jajników (bo na taki mi wygląda) może byc spowodowany np. owulacja.
Jeśli jednak nie daje Ci to spokoju, zrób test z krwi, albo udaj się do lekarza ginekologa. Jednak ciaże wukluczam

PostWysłany: Czw Wrz 10, 2009 6:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja nadal nie mam okresu, zaczyna mnie to irytować;/ Znowu mam te wszystkie dziwne myśli... przez to, że biust zaczyna mnie lekko boleć i nie wiem czy nie jest większy... wkręcam sobie, że mi się w głowie kołuje Sad ehh...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 39 z 52