Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 10:39 pm Temat postu: |
|
|
zrob test z krwi w laboratorium i bedziesz wiedziala na 1000000000% czy jestes w ciazy czy nie _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KoffanaAgoosia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 10:53 pm Temat postu: |
|
|
to bedziesz w ciazy tylko plamka byla bo to b. male malenstwo ja w 10 tyg widzialam dalej plamke tylko hehe a nie zalozyl karty ciazy bo jeszcze wczesnie zalozy pewnie kolo 7-10 tyg pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
maja20
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 7:34 pm Temat postu: |
|
|
tak własnie..bo mam pco i musze brac tabsy jeszcze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gwiazdka1
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 1:39 pm Temat postu: czy możliwa jest ciąża? |
|
|
to powiem szybko jak to wygląda, tabletki anty odstawiłam 19 sierpnia, przez okolo jakis tydzień współżyliśmy z męzem bez zabezpieczenia a do dnia dzisiejszego tylko stosunek przerywany, czyli koniec stosunku ok.3 sek przed wytryskiem. Tabletki brałam przez około 2 lata, mamy już 1 dziecko. i oczywiście retoryczne pytanie..... o ciąże czy jest możliwa?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 2:19 pm Temat postu: |
|
|
Jezeli po odstawieniu tabletek kochalas sie bez zabezpieczenia... to ciaza jak najbardziej mozliwa i nawet jest dosyc prawdopodobne ze zaszlas w ciaze.
Stosunek przerywany nie jest skuteczna metodą antykoncepcji, gdyz na kilka sekund przed wytryskiem w płynie mogą pojawic się plemniki.
Około 14 dni po stosunkach niezabezpieczonych, radzę zrobić test ciażowy (albo taki z apteki, albo z krwi - w lab. medycznym, koszt ok 30 zl) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
gwiazdka1
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 2:22 pm Temat postu: |
|
|
Test został zrobiony 07.września lecz z wynikiem negatywnym |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 2:33 pm Temat postu: |
|
|
No to czekaj na miesiaczke... jesli sie nie pojawi to dla 100% pewności radzę zrobić test z krwi. Miesiączka może się spoźnić z powodu odstawienia tabletek... dlatego tez tutaj radzę "brać poprawkę" na to. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinga19
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 4:17 pm Temat postu: |
|
|
mam pytanie ok 19 lipca kochałam sie z chlopakiem po 2 tygdoniach zrobilam test ciazowy okazal sie negatywny po zrobieniu testu juz 2 razy miesiaczkowalam czy jest to mozliwe zebym byla w ciazy odczuwam bol w podbrzuszu po lewej stronie i ogolnie dziwnie sie czuje nie wiem czy to moja psychika ale caly czas chodzi mi to po glowie bo kilka osob mowi ze tego typu bol objawia ciaze... help me |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 6:16 pm Temat postu: |
|
|
Kinga19 jeżeli miałaś normalne miesiaczki, a nie plamienia (czyli mniej obfite, krótsze) to ciąza wykluczona. Test 14 dni po stosunku bylby juz wiarygodny. Ból jajników (bo na taki mi wygląda) może byc spowodowany np. owulacja.
Jeśli jednak nie daje Ci to spokoju, zrób test z krwi, albo udaj się do lekarza ginekologa. Jednak ciaże wukluczam _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
likaaa
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 6:56 pm Temat postu: |
|
|
a ja nadal nie mam okresu, zaczyna mnie to irytować;/ Znowu mam te wszystkie dziwne myśli... przez to, że biust zaczyna mnie lekko boleć i nie wiem czy nie jest większy... wkręcam sobie, że mi się w głowie kołuje ehh... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|