Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 7:56 pm Temat postu: |
|
|
jeśli zwykły test Cie nie przekonał zrób test z krwi (bthcg) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
esqa22
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 11:10 pm Temat postu: |
|
|
droda mala_mi prosze jeszcze raz o rade.Coraz bardziej zaczynam sie martwic,ciagle mysle o tym czy jestem w ciazy czy nie,im wiecej mysle tym wiecej mam podobnych objawow jak sobie tylko o tym przypomne od razu robi mi sie nie dobrze i juz mam "schize",tak jak napisalam mialam wtedy dni plodne mimo ze wytrysk nie nastapij we mnie boje sie ze doszlo do zaplodnienia,chociaz moj partner doszedl dopiero po jakims czasie po wyjsciu ze mnie,jednak po ok dwuch godz znow mielismy stosunek tak jak przedtem,czy sa duze szanse ze plemniki jedank przedostaly sie?kurde nie wiem co robic?okres powinnam dostac za ok 4,5 dni.Boje sie testu,ogolnie sie boje,pomoz!!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 11:22 pm Temat postu: |
|
|
esqa22 spokojnie, jezeli nie doszedl odrazu po wyjsciu z tobie tylko po jakims czasie nie ma mozliwosci, alby plemniki dostaly sie do jajeczka, o ich tam nie bylo Jezeli stosunek 2 byl tez pozniej, a sytuacja wygladala tak jak poprzednio to rowniez nie ma szans na ciaze.
Nie stresuj sie tak, bo okres sie napewno pojawi a stres moze opoznic miesiaczke i wtedy bedzie naprawde schiz.
Wszelkie objawy ciazy podsuwa Ci Twoja psychika. Tak sie tego boisz ze sama je wywolujesz, wiem o czym mowie bo sama kiedys mialam to samo. Jesli miesiaczka sie spozni, a przy takiej dawce stresu podejrzewam ze tak, zrob test zebys mogla sie uspokoic (przypominam 14 dni od stosunku). Bedzie dobrze. Spokojnie. Postaraj sie myslec o czyms pozytywnym, czyms co lubisz, zajmij sie czyms.... i wyluzuj. Moze pogadaj z chlopakiem o swoich obawach, moze on cie uspokoi. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 8:06 am Temat postu: |
|
|
esqa piszesz ze potem znow sie kochaliscie..a chociaz umył sie po 1wszym stosunku? bo jak nie to plemniki mogły zostac w cewce i wtedy o zapłodnienie nie trudno... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 8:49 am Temat postu: |
|
|
W zasadzie masz racje Wind.... o tym niepomyslalam... no to nie zostaje nic innego tylko zrobic test najlepiej z krwi 14 dni po stosunku. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
esqa22
|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 11:07 am Temat postu: |
|
|
nie wiem nie pamietam czy sie umyl.sama sobie mowie ze za bardzo sie przejmuje,i zrobilabym wszystko zeby to byl tylko wytwor mojej wyobrazni.Wczoraj mialam takie chwilowe bole w podbrzuszu,takie klucia i to mnie martwi,chciaz pamietam ze czesto tak mam przed okresem.Czym moga byc spowodowane takie bole,jest to taki krotkotrwaly ale dosc silny bol taki jakby kluto -ciagnacy (?)
Dodano po 2 minutach:
ale ten drugi raz byl po jakichs 2,3 godzinach mozeliwe ze plemniki w cewce moczowej tyle przezyly?
Dodano po 10 minutach:
prosze odpiszcie co to sa za bole,i jeszcze mam pytanie jaka powinna byc temp.mierzylam dopochwowo(jestem kilka dni przed okresem) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gwiazdka1
|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 11:51 am Temat postu: |
|
|
esqa22 - a nie lepiej się zabezpieczyć niż później stresować??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
esqa22
|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 11:55 am Temat postu: |
|
|
a czy ty nie mialas nigdy tak ze najpierw zrobilas pozniej myslalas??czlowiek uczy sie na bledach,a my jestesmy tylko ludzmi!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gwiazdka1
|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 12:01 pm Temat postu: |
|
|
miałam a teraz mam 4 letnią córeczkę
Dlatego teraz uważam, że lepiej sie zabezpieczać zwłaszcza jak się nie jest gotowym na dzidzie, ja miałam męża i dom więc nie było tragedii.
Mam nadzieję, że u Ciebie skończy się to dobrze i toże napisałam o zabezpieczeniu to nie znaczy, że chciałam dogryźć, Masz rację, uczymy sie na błędach, ale czemu tak późno?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 8:57 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie nikt nie wie Naukowcy też nie mogą znaleźć na to pytanie odpowiedzi Ale nie róbmy off'a... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|