Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 8:42 am Temat postu: |
|
|
Zwykle przy tabletkach krwawienei jest znacznie slabsze, krótsze, być może jeszcze się nie rozkręciło.... . _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
gość_24
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 12:43 pm Temat postu: |
|
|
Witam.
Jak zwykle panikuję, ale od dwóch lat biorę tabletki i nie umiem im zaufać. Proszę o radę bo ja już wszystko widzę potrójnie. Współżyliśmy z partnerem ostatni raz w 5 i 6 dniu od początku miesiączki. Pierwsze dwa stosunki były jakieś kilkanaście godzin po pierwszej tabletce z nowego opakowania, trzeci już po drugiej, wszystkie były z prezerwatywą. Niby wszystko ok, ale mija dzisiaj od tego 19 dni a ja czuję jakiś dziwny ból w podbrzuszu, często sikam, mam stan podgorączkowy, okres powinnam mieć w poniedziałek, ale ten ból czuje już od kilku dni, jak dla mnie za wrześnie na okres. Około 6 tygodni temu miałam problemy z układem moczowym (nerki, pęcherz), dostałam antybiotyki, ale odstawiał bo podrażniły mi żołądek i możliwe że to teraz wraca, bólu nerek nie mam ale piecze mnie w okolicach cewki. Wczoraj byłam u ginekologa, nic nie znalazł, ale też to chyba wcześnie żeby badanie namulane coś wykazało. Oddałam rano mocz do analizy i czekam na wyniki. Stres mnie zjada. Czy to może być ciąża? (nie zrobiłam testu z moczu a jedynie chce zobaczyć czy to infekcja). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 12:57 pm Temat postu: |
|
|
gość_24 jezeli podczas brania antybiotyow zabezpieczaliscie sie dodatkowo np prezerwatywa to ciaza wykluczona.
Skoro czujesz pieczenie, to zapewne powracajaca infekcja drog moczowych. Udaj sie do lekarza rodzinnego gdyz potrzebne jest dalsze leczenie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
gość_24
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 1:02 pm Temat postu: |
|
|
antybiotyki brałam na długo przed ostatnią miesiączką, wtedy ból nerek, pęcherza i cewki był tak silny, że nie było mowy o współżyciu, teraz jedynie to podbrzusze i pieczenie co mnie martwi. Ból jest bardzo taki jakbym miała zaraz dostać okres. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 1:39 pm Temat postu: |
|
|
Jezeli mialo by Cie to uspokoic zrob test ciazowy, jednak sadze ze ciaze mozna wykluczyc, skoro w tym czasie (i tydzien po antybiotykach) nie współżyliście. Potem tabletki jesli były brane regularne działały tak jak powinny zatem ciąża wykluczona. Swoją drogą po co panikowac i po co je brać skoro im się nie ufa? A nawet jesli używa sie dodatkowo prezerawtywy to naprawde... ciaza wykluczona przy takim podwójnym zabezpieczeniu. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
gość_24
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 2:09 pm Temat postu: |
|
|
właśnie nie jestem w 100% pewna co do tych siedmiu dni po antybiotykach, ale później wystąpiła w terminie miesiączka i sądzę, że lekarz rozpoznałby 6-7-tygodniową ciążę.
Dziękuję Ci bardzo za szybką odpowiedź. A tabletki biorę bo muszę, miałam bardzo nieregularne cykle i to w ramach leczenia pod opieką lekarza już dwa lata biorę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 2:55 pm Temat postu: |
|
|
6-7 tygodniowa napewno by juz rozpoznal 100%. Ciazy z tego nie bedzie.
Teraz tylko udaj sie do lekarza rodzinnego bo wydaje mi sie ze infekcja dróg moczowych się nawróciła. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
za_gubiona
|
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 7:02 pm Temat postu: Problem |
|
|
Dwa tygodnie temu wsłżyłam z partnerem jednak po stosunku nie bylismy do konca pewni czy prezerwatywa byla calkiem szczelna nie robilam jeszcze testu ani nie stosowalam antykoncepcji po stosunku jakis tydzien lub dwa po tym "zajsciu" dostalam okres dwa tygodnie przed czasem czy to mozliwe bym byla w ciazy?? prosze o odpowiedz...
---------- pytanie przeniesione do odpowiedniego tematu ---------tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jusztyska
|
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 7:14 pm Temat postu: |
|
|
mam pewien problem.. otóż 6 dni sponia mi się okres, ostatni raz kochałam się z chłopakiem dzień przed poprzednim okresem
, czyli miesiac temu, potem mialam normalny okres, a teraz od kliku dni mi się spoznia, jestem zaniepokojona, bo zawsze mialam bardzo regularne cykle...
Być może przyczyna jest to ze w ciagu ostatniego miesiaca trochę przytylam (3kg) i kilka stresowych sytuacji było, ale nie jakos przesadnie..
Troche sie boje łykac polopiryne tak o poprostu...
aha wczoraj zrobilam test, niby jedna kreska, ale nadal się niepokoje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 7:28 pm Temat postu: |
|
|
Okres może się spóźniać z wielu powodów: ciąża, przeziębienie, stres, utrata lub przyrost wagi , zaburzenia hormonalne. Po ostatnim stosunku dostałaś normalny okres a później nie współżyłaś + negatywny test = brak ciąży ). Jeśli jednak chcesz być w 100 procentach pewna zrób test z krwi beta hcg. Koszt około 35zł i daje całkowita pewność. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|